Σαν σήμερα 11 Μαΐου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 Μαΐου: Σαλβαδόρ Νταλί, Μπομπ Μάρλεϊ, Στράτος Διονυσίου, Σπένσερ Πέρσιβαλ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

0
1475

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 Μαΐου: Σαλβαδόρ Νταλί, Μπομπ Μάρλεϊ, Στράτος Διονυσίου, Σπένσερ Πέρσιβαλ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Γ ε γ ο ν ό τ α

Σπένσερ Πέρσιβαλ, UK, Spencer Persifal

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Salvador Dali, Σαλβαδόρ Νταλί

  • 1904 – Salvador Dali: Ο Σαλβαδόρ Νταλί ήταν ένας από τους σημαντικότερους Ισπανούς ζωγράφους. Συνδέθηκε με το καλλιτεχνικό κίνημα του υπερρεαλισμού στο οποίο ανήκε για ένα διάστημα. Αποτελεί έναν από τους περισσότερο γνωστούς ζωγράφους του 20ου αιώνα.

Καταλαβαίνεις πόσο πετυχημένος είσαι, από τον φθόνο των ανίκανων.” Σαλβαδόρ Νταλί

Θ α ν α τ ο ι

Bob Marley, Μπομπ Μάρλεϊ

Απελευθερώστε τον εαυτό σας από την σκλαβιά του νου” Bob Marley

Στράτος Διονυσίου

  • 1990 – Στράτος Διονυσίου: Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1935 στη Νιγρίτα των Σερρών. Ο Στράτος, γιος του Άγγελου και της Στάσας Διονυσίου, προσφύγων από τη Μικρά Ασία, από πολύ μικρός μπήκε στα βάσανα της ζωής καθώς η φτώχεια και η κατοχή ήδη ταλαιπωρούσαν πολύ κόσμο. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και η ορφάνια, καθώς το 1948 έχασε τον πατέρα του. Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1947, ο Στράτος Διονυσίου άφησε το χωριό του και πήγε να ζήσει στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Το 1955 παντρεύτηκε τον παιδικό του έρωτα, τη Γεωργία Λαβένη, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά: Τον Άγγελο, την Τασούλα, το Στέλιο και το Διαμαντή. Έπειτα από διάφορες δουλειές, ως μικροπωλητής ή ως ράφτης, ο Στράτος έκανε το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας τραγουδιστής στο κέντρο «Φαρίντα» της Θεσσαλονίκης. Ο Στράτος Διονυσίου πέθανε απρόσμενα το πρωινό της 11ης Μαΐου 1990 από ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στο λαϊκό πεντάγραμμο, σε ηλικία μόλις 55 χρόνων. Η κηδεία του έγινε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου χιλιάδες Έλληνες απέδωσαν το θαυμασμό τους στον άνθρωπο που, μόλις λίγες ώρες πριν, τους διασκέδαζε στο ΣΤΡΑΤΟΣ, στην οδό Φιλλελήνων.
  • 1999Γιώργος Κάππης, Έλληνας ηθοποιός
  • 2001Ντάγκλας Άνταμς, Άγγλος συγγραφέας
  • 2004Γιώργος Ζογγολόπουλος, Έλληνας γλύπτης
  • 2005Μιχάλης Γενίτσαρης, Έλληνας τραγουδιστής

——————————-

Salvador Dali, Σαλβαδόρ Νταλί

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε παρακαλώ όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.