Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Αυγούστου, Lauren Bacall, Zebra, Κουάγκα, Ρίο- Αντίριο,  Thomas Mann, Ian Fleming, Cecil De Mille,  ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

1
935

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Αυγούστου, Lauren Bacall, Zebra, Κουάγκα, Ρίο- Αντίριο,  Thomas MannIan Fleming, Cecil De Mille,  ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Γ ε γ ο ν ό τ α

Quagga_ Zebra, Κουάγκα, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1833 – Πεθαίνει στο ζωολογικό κήπο Άρτις Ματζίστα το τελευταίο κουάγκα (σπάνιο είδος ζέβρας).
  • 1851 – Ο Ισαάκ Σίνγκερ κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη ποδοκίνητη ραπτομηχανή. Με κεφάλαιο μόλις 40 δολαρίων, λίγο αργότερα ιδρύει την εταιρεία που φέρει το όνομά του.
  • 1898 – Η διοίκηση της Δημοκρατίας της Χαβάης περνά στις ΗΠΑ.
  • 1914 – Το Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνει στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά της Αυστροουγγαρίας.
  • 1923 – Ο Ενρίκο Τιραμπόστσι είναι ο πρώτος που διασχίζει τη Μάγχη κολυμπώντας από τη Γαλλία προς την Αγγλία.

arxaia agora

  • 1932 – Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύπτονται στην Αρχαία Αγορά. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και τα ψηφοδέλτια εξοστρακισμού του Αριστείδη.
  • 1933 – Στην Ελλάδα εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών.
  • 1951 – Στο Ανατολικό Βερολίνο, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νέοι διαδηλώνουν υπέρ της ειρήνης και του κομμουνισμού.
  • 1953 – Η Σοβιετική Ένωση πραγματοποιεί την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου.
  • 1953Σεισμός 7,2 Ρίχτερ προκαλεί το θάνατο 476 ατόμων σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο.
  • 1960 – Μπαίνει σε τροχιά ο πρώτος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, ο Έκο Ι.
  • 1964 – Η Νότιος Αφρική αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω του «απαρτχάιντ». Ο αποκλεισμός θα λήξει το 1992 με την κατάρρευση του καθεστώτος.
  • 1979 – Στο Ιράν, η λογοκρισία οδηγεί στην πυρά πολλά βιβλία.
  • 1981 – Η ΙΒΜ παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (PC) στην τιμή των 1.565$.
  • 1984 – Ολοκληρώνονται οι 23οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λος Άντζελες οι οποίοι είχαν ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου.
  • 1988 – Κάνει πρεμιέρα εν μέσω αντιδράσεων η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Ο Τελευταίος Πειρασμός», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη.
  • 1994 – Εορτάζεται η 25η επέτειος του μουσικού φεστιβάλ Γούντστοκ.
  • 1994 – Στην Ιταλία, ο Μπερλουσκόνι παραδέχεται ότι ο επιχειρηματικός του όμιλος δωροδόκησε εφοριακούς.
  • 1995 – Στην Κύπρο, πραγματοποιείται αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα Δερύνειας, με αφορμή τα 21 χρόνια από την κατάληψη της Αμμοχώστου.
  • 2000 – Η Εθνική Εφήβων του πόλο χάνει από την Γιουγκοσλαβία στον «ξαφνικό θάνατο» με 7-6 και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας.

 Ρίο- Αντίριο, Rio-Antirio bridge, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Cecil De Mille, Σεσίλ ντε Μιλ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1881Σέσιλ Ντε Μιλ: Ο Cecil Blount DeMille ήταν μέγας Αμερικανός βραβευμένος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και κινηματογραφικός παραγωγός. Έγινε γνωστός από την εποχή του βωβού κινηματογράφου. Υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους του σινεμά και ιδρυτής του Χόλιγουντ. Έγινε πασίγνωστος κυρίως από τις βιβλικές και ιστορικές ταινίες του όπως “Ο Βασιλεύς των Βασιλέων“, “Το σημείο του Σταυρού“, “Κλεοπάτρα“, “Σαμψών και Δαλιδά“, “Οι Δέκα Εντολές“, που ήταν η τελευταίο και πιο επιτυχημένη ταινία του. Ο Ντε Μιλ γεννήθηκε στο Άσφιλντ της Μασαχουσέτης και μεγάλωσε στην Ουάσιγκτον. Ο πατέρας του, θεατρικός συγγραφέας, Χένρυ Ντε Μιλ ήταν Ολλανδικής καταγωγής και η μητέρα του Ματίλντα Βεατρίκη ήταν Γερμανοεβραία. Σε ηλικία 11 ετών έχασε τον πατέρα του από τύφο. Με τη βοήθεια της μητέρας του συνέχισε τις σπουδές του όπου σε ηλικία 15 ετών εισήλθε στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Τσέστερ, στη Πενσυλβάνια, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1900. Το 1913 αν και γνώρισε μεγάλη θεατρική επιτυχία στη θεατρική παράσταση “Reckless Age” του Lee Wilson, αλλά η καλλιτεχνική του ανησυχία άρχισε να εκδηλώνεται περισσότερο προς την έβδομη τέχνη, στην αρχή της ανάπτυξής της.

Θ α ν α τ ο ι

Thomas Mann, Τομας Μαν, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1955Τόμας Μαν, Γερμανός συγγραφέας βραβευμένος με Νόμπελ.

Ο πόλεμος είναι πράξη δειλίας, για να αποφύγουμε το πρόβλημα της Ειρήνης” Thomas Mann

 Ian Fleming, Ίαν Φλέμινγκ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1964Ίαν Φλέμινγκ, Άγγλος δημοσιογράφος και συγγραφέας (James Bond). Διαβάστε τα πάντα στο άρθρο, «Ο πατέρας του James Bond”: https://bit.ly/2vgKbc3
  • 1982Χένρι Φόντα, Αμερικανός ηθοποιός
  • 1988 – Ζαν Μισέλ Μπασκιά, Αμερικανός καλλιτέχνης
  • 1989 – Γουίλλιαμ Μπράντφορντ Σόκλεϋ, Αμερικανός φυσικός
  • 1992 – Τζων Κέιτζ, Αμερικανός συνθέτης
  • 1992 – Τάσος Χαλκιάς, Έλληνας μουσικός
  • 1995 – Φελίπε Τρομπ, κυβερνήτης της Αρούμπα
  • 1996 – Μπία Ντάβου, Ελληνίδα ζωγράφος
  • 1999 – Τζαν Γιουτζέλ, Τούρκος ποιητής
  • 2000 – Λορέτα Γιανγκ, Αμερικανίδα ηθοποιός
  • 2005 – Γιώργος Ζωγράφος, Έλληνας τραγουδιστής

Lauren Bacall, Λορίν Μπακόλ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 2014 – Λορίν Μπακόλ, Αμερικανίδα ηθοποιός. Διαβάστε το άρθρο, «Το βλέμμα του Hollywood»: https://bit.ly/2LGL1LX

——————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλημερα.Επιβεβαιωθηκα και σημερα διαβαζοντας τα γεγονοτα της ημερας,μολις διαβασα οτι επικυρωθηκε σαν σημερα το διπλωμα ευρεσιτεχνιας της ποδοκινητης μηχανης στον Ισαακ Σινγκερ,αμεσως ανοιξε το παραθυρο των αναμνησεων μου.Εχω κρυμμενη μια τετοια μηχανη ,μου την εχουν ζητησει πολλοι,αλλα δεν τη δινω.Ημηχανη αυτη ειναι συνδεδεμενη απολυτα με την θυμιση της μητερας μου .καθισμενη να μου φτιαχνει τα παντα…και την προσεχε και την διατηρουσε μεχρι τελους…Να ειδες απο ενα ωραιο και ψαγμενο αρθρο τι μπορει να σου συμβει? Παντως μου αρεσε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.