Σαν σήμερα 12 Οκτωβρίου

0
135

Σαν σήμερα 12 Οκτωβρίου

————————————————————————-

Γεγονότα

kriezvths_M

  • 1826 – Ο Νικόλαος Κριεζώτης κατορθώνει να εισέλθει με 450 πολεμιστές στην Ακρόπολη, την οποία πολιορκούσε ο Κιουταχής.

  • 1912 – Ο Ελληνικός Στρατός Ηπείρου απελευθερώνει τη Φιλιππιάδα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
  • 1944 – Απελευθέρωση. Αρχίζει η αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από την Αθήνα και η είσοδος σε αυτή των πρώτων ελληνικών και συμμαχικών τμημάτων.

Γεννήσεις

newego_LARGE_t_1581_102708512_type11885

Ο Hugh Jackman, είναι Αυστραλός ηθοποιός, κυρίως διάσημος για τη δουλειά του σε μεγάλες, εμπορικές παραγωγές του Χόλυγουντ όπως η τριλογία X-Men  αλλά και σε μικρότερες, πιο «εγκεφαλικές» όπως το The Prestige και Η Πηγή της Ζωής. Πριν γίνει διάσημος στο Χόλυγουντ, ο Τζάκμαν πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες στην πατρίδα του Αυστραλία και κάπως έτσι τον ανακάλυψαν οι παραγωγοί της 20th Century Fox και του έδωσαν το βασικό ρόλο στην ταινία X-Men. Ο Χιου υποδύθηκε για πρώτη φορά το μεταλλαγμένο σούπερ-ήρωα Γούλβεριν, τον πιο διάσημο και πιο αγαπημένο χαρακτήρα των γνωστών κόμικς, το 2000 και από τότε η ζωή και η καριέρα του άλλαξαν για πάντα.Για να καταλάβετε Ο για να παίξει στο XMen για τέταρτη φορά πληρώθηκε 20 εκατομμύρια δολάρια. Το2012 έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο ρόλο του Γιάννη Αγιάννη στο μιούζικαλ Οι Άθλιοι (Les  Miserables)  κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βίκτωρος Ουγκό.

Θάνατοι

anatol-frans_citati_M

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here