Σαν σήμερα 13 Ιουλίου

0
157

Σαν σήμερα 13 Ιουλίου

Γεγονότα

  • 1908 – Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • 1913Β’ Βαλκανικός Πόλεμος Ελληνικό Γενικό Στρατηγείο και Υπουργείο Ναυτικών ανακοινώνουν ότι ολοκληρώθηκε η κατάληψη της Ξάνθης (από VIII Μεραρχία), ενώ όλο το μήκος των ακτών από Νέστου μέχρι Έβρου βρίσκονται σε ελληνικά χέρια. Ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος αναχωρεί από Αθήνα για Βουκουρέστι προκειμένου λάβει μέρος στην εκεί Διάσκεψη Ειρήνης.
  • 1930 – Ξεκινά το 1ο Μουντιάλ στην Ουρουγουάη.
  • 1943 – Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρές απώλειες. Η Μεραρχία αυτή κατευθυνόταν διά της Ηπείρου και Αλβανίας προς τη Σικελία, για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του άξονα.

22D4EC2E8656454F92CA3844BDE0

Γεννήσεις

Diamantidou-Allen

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις και πέθανε στην Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου2004. Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών και από το γάμο της με τον επίσης ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη, απέκτησε ένα γιο. Σταθμό στην καριέρα της αποτελεί η συμμετοχή της στην ταινία του Ζυλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή» το 1960 με πρωταγωνίστρια την Μελίνα Μερκούρη, με την οποία ήταν πολύ φίλες. Αργότερα έπαιξε σε ταινία με τον WoodyAllen όπου υποδυόταν την μητέρα του. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ταινίες και θεατρικές παραστάσεις.

Θάνατοι

Frida Kahlo

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here