Σαν σήμερα 14 Απριλίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Απριλίου: Τζούλι Κρίστι, Τιτανικός, Σιμόν ντε Μποβουάρ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

0
2349

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Απριλίου: Τζούλι Κρίστι, Τιτανικός, Σιμόν ντε Μποβουάρ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Γ ε γ ο ν ό τ α

Titanic, Τιτανικός

  • 1912 – Στο παρθενικό του ταξίδι, το υπερωκεάνιο Τιτανικός συγκρούεται με παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό, παρασύροντας στο θάνατο 1.500 επιβάτες.
  • 1915 – Οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Αρμενία και αρχίζουν ανελέητες σφαγές.
  • 1941Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γιουγκοσλαβία παραδίνεται μετά τη γερμανική επίθεση στις 6 Απριλίου.
  • 1964 – Ανακοινώνεται ότι 25.000 αυθαίρετα κτίρια κατασκευάστηκαν στην Αθήνα κατά τις δύο τελευταίες προεκλογικές περιόδους, ενώ από το 1950 υπολογίζεται ότι έχουν κτιστεί, μόνο στην Αθήνα, περίπου 400.000 αυθαίρετα.
  • 1981 – Το Διαστημικό Λεωφορείο Columbia προσγειώνεται στη Βάση Edwards στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς την πρώτη του αποστολή διάρκειας 54,5 ωρών.
  • 2003 – Ολοκληρώνεται, ως προς το σκέλος της χαρτογράφησης, το Πρόγραμμα για το Ανθρώπινο Γονιδίωμα. Με ακρίβεια 99,99%, έχει αποκρυπτογραφηθεί το 99% του ανθρώπινου Γονιδιώματος.
  • 2013 – Το ΚΚΕ ολοκληρώνει τις εργασίες του 19ου Συνεδρίου του, και ανακοινώνει πως η συνεδρίαση εξέλεξε νέο Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. τον οικονομολόγο και πρώην διευθυντή του Ριζοσπάστη, Δημήτρη Κουτσούμπα αντικαθιστώντας την μακροβιότερη αρχηγό του κόμματος (22 χρόνια) Αλέκα Παπαρήγα.

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

 Τζούλι Κρίστι, Julie Christie

  • 1940 – Τζούλι Κρίστι: Η Julie Christie είναι Βρετανίδα ηθοποιός βραβευμένη με Oscar Α΄ γυναικείου ρόλου για την ταινία του Darling (1965). Αποτέλεσε σύμβολο της αγγλικής ποπ κουλτούρας κατά τη δεκαετία του 60 και πρωταγωνίστησε σε μια σειρά πολύ επιτυχημένων ταινιών. Η Julie Christie ήταν αυτός ο σπάνιος συνδυασμός ομορφιάς, προσωπικότητας και ταλέντου.
  • 1941Πιτ Ρόουζ, Αμερικανός παίκτης του μπέιζμπολ
  • 1944Ιωάννης Χατζηφώτης, Έλληνας φιλόλογος
  • 1945Ρίτσι Μπλάκμορ, Άγγλος κιθαρίστας (Deep Purple)
  • 1946Μιχάλης Σαρρής, Κύπριος οικονομολόγος και πολιτικός
  • 1947Ντομινίκ Μποντί, Γάλλος δημοσιογράφος και πολιτικός

Θ α ν α τ ο ι

 Σιμόν ντε Μποβουάρ, Simone de Beauvoir,

  • 1986 – Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η Simone de Beauvoir, ήταν Γαλλίδα συγγραφέας, φιλόσοφος και φεμινίστρια. Υπήρξε σύντροφος του διάσημου υπαρξιστή φιλοσόφου Ζαν-Πωλ Σαρτρ. Γεννημένη στο Παρίσι σπούδασε στο πανεπιστήμιο École Normale Supérieure όπου και συνάντησε το 1921 τον Ζαν-Πωλ Σαρτρ. Το 1981 συνέγραψε το «La Cérémonie Des Adieux» (Η Τελετή του Αποχαιρετισμού), μια οδυνηρή εξιστόρηση των τελευταίων χρόνων του Σαρτρ. Η Μποβουάρ θεωρήθηκε η μητέρα του φεμινισμού, με φιλοσοφικά γραπτά που συνδέθηκαν, αν και ήταν ανεξάρτητα, με τον Σαρτριανό υπαρξισμό. Το γνωστότερο έργο της υπήρξε Το Δεύτερο Φύλο, μια φεμινιστική ανάλυση της γυναικείας ύπαρξης και της καταπίεσης των γυναικών. Πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 και τάφηκε πλάι στον Σαρτρ στο Κοιμητήριο Μονπαρνάς του Παρισιού.

Το να κερδίσεις ένα άντρα είναι τέχνη. Το να τον κρατήσεις είναι επάγγελμα.” Simone de Beauvoir

——————————-

www.nikosonline.gr

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.