Σαν σήμερα 14 Ιουνίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Ιουνίου, Ντόναλντ Τραμπ, Donald Trump, Boy George, Aloysius " Alois" Alzheimer, Αλοΐσιος Αλτσχάιμερ, Εθνική Ελλάδος Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, Basketball National Greek Team, Ernesto “che” Guevara, Τσε Γκεβάρα, Jorge Luis Borges, Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Bounty, Ανταρσία του Μπάουντι, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
415

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Ιουνίου, Ντόναλντ Τραμπ, Donald Trump, Boy George, Aloysius ” Alois” Alzheimer, Αλοΐσιος Αλτσχάιμερ, Εθνική Ελλάδος Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, Basketball National Greek Team, Ernesto “che” Guevara, Τσε Γκεβάρα, Jorge Luis Borges, Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Bounty, Ανταρσία του Μπάουντι, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Σαν σήμερα 14 Ιουνίου

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

Bounty, Ανταρσία του Μπάουντι, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1789Ανταρσία του Μπάουντι: ο Βρετανός πλοίαρχος Γουίλιαμ Μπλάι μαζί με άλλους 18 άνδρες, που εκδιώχθηκαν από το πλοίο “Bounty. Μετά την ανταρσία, φτάνουν στο Τιμόρ, έχοντας διανύσει 4.000 μίλια με μια μικρή ανοιχτή βάρκα. Το γεγονός έχει γίνει τρεις φορές ταινία. Το 1935 με τον Clark Gable, το 1962 με τον Marlon Brando και το 1984 με τον Mel Gibson (και μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου).
 • 1822 – Ο Τσαρλς Μπάμπατζ παρουσιάζει την ιδέα του για μια διαφορική μηχανή υπολογισμών.
 • 1940Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Γερμανικός στρατός καταλαμβάνει το Παρίσι.
 • 1961 – Σταθμοί ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων από τα αυτοκίνητα αποφασίζεται να τοποθετηθούν στις εισόδους της Αθήνας για την καταπολέμηση της ρύπανσης. Θα αφαιρούνται επιτόπου οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων που ρυπαίνουν.
 • 1962 – Ιδρύεται στο Παρίσι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστημικών Ερευνών, που αργότερα έγινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος.
 • 1966 – Το Βατικανό ανακοινώνει την απόσυρση του index librorum prohibitum (κατάλογος απαγορευμένων βιβλίων), που είχε εφαρμόσει από το 1557.
 • 1967 – Η Κίνα δοκιμάζει την πρώτη της βόμβα υδρογόνου.
 • 1982 – Τέλος του Πολέμου των Φώκλαντς. Οι Αργεντινές δυνάμεις στο Πορτ Στάνλεϋ παραδίνονται άνευ όρων στους Βρετανούς.

Εθνική Ελλάδος Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, Basketball National Greek Team, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

Aloysius " Alois" Alzheimer, Αλοΐσιος Αλτσχάιμερ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Ernesto “che” Guevara, Τσε Γκεβάρα, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1928Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: Ο Ernesto Guevara de la Serna, γνωστός ως Τσε Γκεβάρα, ήταν Αργεντινός γιατρός, κομμουνιστής Μαρξιστής-Λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός. Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Μπατίστα στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των ανταρτών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις. Ernesto “che” Guevara, Τσε Γκεβάρα, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.grΤο 1965, πιστός στη νίκη της επανάστασης στην Κούβα, έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στο Κονγκό και αργότερα στη Βολιβία, όπου τραυματίστηκε, συνελήφθη και δολοφονήθηκε. Όπως και ο Μάο Τσετούνγκ, ο Ερνέστο Γκεβάρα ανάπτυξε θεωρίες πάνω στη στρατηγική και την τακτική του μοντέρνου ανταρτοπολέμου και προσπάθησε να εφαρμόσει τις θεωρίες στην πράξη. Οι πολιτικοί και το σύστημα γύρω απ’ αυτούς, σήμερα αυτό το ονομάζουν τρομοκρατία. Διαβάστε εδώ ένα άρθρο με αφορμή τον Τσέ Γκεβάρα: https://bit.ly/2g8ds3a

Δεν είμαι απελευθερωτής. Δεν υπάρχουν τέτοιοι. Οι άνθρωποι μόνοι τους απελευθερώνουν τους εαυτούς τους”. Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Ντόναλντ Τραμπ, Donald Trump, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1946 – Ντόναλντ Τραμπ. Ο Donald John Trump, είναι ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από τις 20 Ιανουαρίου 2017. Επίσης, είναι οικονομολόγος, επιχειρηματίας, εργολάβος, πρώην τηλεπαρουσιαστής, ενώ έχει γράψει και 20 βιβλία.Ντόναλντ Τραμπ, Donald Trump, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, και ολοκλήρωσε τις σπουδές πάνω στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Ανέλαβε την οικογενειακή του επιχείρηση το 1971 και τη μετονόμασε σε Trump Organisation, ενώ ανέπτυξε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με ίδρυση καζίνο, ξενοδοχείων και γήπεδα γκολφ. Διαβάστε – για να γελάστε – τα άρθρα:

 Boy George, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1961 – Boy George, ο τραγουδιστής των Culture Club και μεγάλη μορφή της Βρετανικής ποπ σκηνής.

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

 Jorge Luis Borges, Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Κάθε ζωή διαμορφώνεται από μια μοναδική στιγμή, τη στιγμή που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί, μια για πάντα, ποιος είναι.” Jorge Luis Borges

——————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε παρακαλώ όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.