Σαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 Σεπτεμβρίου, Στέλιος Καζαντζίδης, Renzo Piano, Ρέντσο Πιάνο, Γκρέις Κέλι, Grace Kelly, Ορφέας- Σμύρνης, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

0
880

Γ ε γ ο ν ό τ α

smyrni, orfeas, panionios,

  • 1890 – Ιδρύεται στη Σμύρνη ο μουσικογυμναστικός σύλλογος «Ορφέας», από τα μέλη του οποίου, τρία χρόνια μετά, θα ιδρυθεί ο γυμναστικός σύλλογος «Γυμνάσιον». Οι δύο σύλλογοι θα ενωθούν το 1898 και θα δημιουργήσουν τον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης.
  • 1944 – Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει το Αγρίνιο. Οι ταγματασφαλίτες καταθέσαν τα όπλα τους βάση συμφωνίας που επετεύχθη, και αποχώρησαν ανενόχλητοι.
  • 1960 – Ιδρύεται ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ), από τα κράτη: ΙράκΙράνΚουβέιτΣαουδική Αραβία και Βενεζουέλα.
  • 2003 – Οι Σουηδοί απορρίπτουν με δημοψήφισμα την ένταξή τους στον «μηχανισμό του ευρώ» και συνεπώς την εισαγωγή του νέου νομίσματος στη χώρα τους.

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

 Ρέντσο Πιάνο, Renzo Piano

  • 1937 – Ρέντσο Πιάνο: Ο Renzo Piano είναι Ιταλός διακεκριμένος αρχιτέκτονας του οποίου η δουλειά είναι αναγνωρισμένη παγκόσμια. Αν θέλαμε να πούμε με δύο λέξεις για τα έργα του, αυτό που τον ξεχωρίζει από άλλους ταλαντούχους αρχιτέκτονες είναι η ικανότητα του να προσαρμόζει το σχεδιασμό του στις τοποθεσίες των κτιρίων διατηρώντας το ενδιαφέρον για τα υλικά και την κατάλληλη τεχνολογία. Γόνος οικογενείας οικοδόμων, ο Πιάνο γεννήθηκε το 1937 στη Γένοβα. Φοίτησε στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου (απόφοιτος 1964) και στη συνέχεια εργάστηκε στον κατασκευαστικό τομέα. Από το 1981 ο Πιάνο ιδρύει το δικό του τεχνικό γραφείο, το οποίο σήμερα διαθέτει υποκαταστήματα στο Παρίσι, τη Γένοβα και την Νέα Υόρκη, απασχολώντας προσωπικό 150 ατόμων. Τα φουτουριστικά του σχέδια εφαρμόστηκαν όχι μόνο στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά και στο βιομηχανικό σχέδιο. Τα έργα του έχουν αποσπάσει δεκάδες βραβεία, μεταξύ αυτών το βραβείο Πρίτσκερ (1998), ενώ ο Πιάνο έχει τιμηθεί από την πατρίδα του με το Μετάλλιο της Τιμής της Δημοκρατίας της Ιταλίας την υψηλότερη διάκριση της γενέτειράς του. Διαβάστε το άρθρο: «Η Αθήνα απέκτησε έργο του Renzo Piano»: https://www.nikosonline.gr/η-αθήνα-θα-αποκτήσει-έργο-του-renzo-piano-2/

Σαν αρχιτέκτονας, δεν μπορώ να είμαι τόσο αλαζόνας, ώστε να λέω ότι είμαι 100% σίγουρος γι’ αυτό που κάνω” Renzo Piano

Amy Winehouse

Θ α ν α τ ο ι

 Ισιδώρα Ντάνκαν, Isadora Duncan  Ισιδώρα Ντάνκαν, Isadora Duncan

Γκρέις Κέλι, Grace Kelly,

  • 1982 – Γκρέις Κέλι: Η Grace Patricia Kelly, ήταν βραβευμένη με Oscar Αμερικανίδα ηθοποιός. Τον Απρίλιο του 1956 παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ΄ του Μονακό σταματώντας έτσι την καριέρα της. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982, ενώ επέστρεφε οδικώς μαζί με τη μικρή της κόρη της Στεφανί, από το εξοχικό τους στην επαρχία, η πριγκίπισσα Γκρέις είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της και να ρίξει το αυτοκίνητο στο γκρεμό. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες: https://www.nikosonline.gr/ο-θάνατος-της-grace-kelly/
  • 1984 – Τζάνετ Γκέινορ, Αμερικανίδα ηθοποιός
  • 1994 – Μαρίκα Κρεβατά, Ελληνίδα ηθοποιός

 Στέλιος Καζαντζίδης, Kazantzidis

  • 2001 – Στέλιος Καζαντζίδης: Ο Στέλιος Καζαντζίδης (1931-2001) συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους τραγουδιστές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, με πολλές επιτυχίες και εκατομμύρια θαυμαστές. Έφυγε από τη ζωή, στις σε ηλικία 70 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
  • 2009 – Πάτρικ Σουέιζι, Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής και χορευτής

——————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

nikosonline.gr

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.