Σαν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Σεπτεμβρίου, Manos Loizos, Μάνος Λοΐζος, Σωτήρης Μουστάκας, Sotiris Moustakas, NASA «Enterprise», ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
434

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 Σεπτεμβρίου, Manos Loizos, Μάνος Λοΐζος, Σωτήρης Μουστάκας, Sotiris Moustakas, NASA «Enterprise», ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Σαν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου

Γ ε γ ο ν ό τ α

 • 1871 – Ανοίγει η πρώτη ορεινή σήραγγα στον κόσμο, το τούνελ Μον Σενί, στις Άλπεις.
 • 1903 – Τούρκοι καταστρέφουν την πόλη της Καστοριάς σκοτώνοντας 10.000 Βουλγάρους.
 • 1922 – Ολοκληρώνεται η πυρπόληση και Καταστροφή της Σμύρνης.
 • 1931 – Πρώτη επίδειξη δίσκου μεγάλης διάρκειας (L.P.) στη Ν. Υόρκη.
 • 1953 – Εγκαθίσταται στην Αθήνα ο πρώτος Σοβιετικός Πρέσβης, Σεργκέγιεφ.
 • 1953 – Πρώτος επιτυχής διαχωρισμός σιαμαίων διδύμων στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ (τα σιαμαία ήταν οι Carolyn Anne και Catherine Anne Mouton).
 • 1960 – Η Κύπρος γίνεται το 99ο μέλος του ΟΗΕ.
 • 1972Σεισμός 6,3 Ρίχτερ πλήττει την Κεφαλονιά.

NASA «Enterprise», ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Σωτήρης Μουστάκας, Sotiris Moustakas, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1940 –Σωτήρης Μουστάκας: Ο Σωτήρης Μουστάκας υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες κωμικούς της εποχής του, βραβευμένος για την προσφορά του στην ελληνική επιθεώρηση. Καταγόταν από ένα χωριό της Λεμεσού και ήταν το τελευταίο παιδί πολυμελούς οικογένειας (είχε άλλα επτά αδέρφια). Σε ηλικία 15 χρονών, συμμετείχε στον απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959), όπου μοίραζε φυλλάδια και έγραφε συνθήματα στους τοίχους. Συνελήφθη από τους Άγγλους και φυλακίστηκε για περίοδο εφτά μηνών. Μόλις αποφυλακίστηκε τελείωσε το σχολείο και το 1958 ήρθε για την Αθήνα για να σπουδάσει ηθοποιία, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του. Όταν έφτασε στην Αθήνα, έπιασε δουλειά σ’ ένα εστιατόριο ως σερβιτόρος και παράλληλα έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου και κόπηκε την πρώτη φορά. Δεν το έβαλε κάτω, ξαναπροσπάθησε και πέρασε. Εκεί γνώρισε και την ηθοποιό Μαρία Μπονέλου, την οποία παντρεύτηκε το 1973 και έκαναν μια κόρη, την Αλεξία. Ο Σωτήρης Μουστάκας έπαιξε σε δεκάδες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου και πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Θ α ν α τ ο ι

Manos Loizos, Μάνος Λοΐζος, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Manos Loizos, Μάνος Λοΐζος, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1982 – Μάνος Λοΐζος: Ο Μάνος Λοΐζος ήταν ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Κυπριακής καταγωγής που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Τον Οκτώβριο του 1981 μπήκε στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο με περικαρδίτιδα και νεφρική ανεπάρκεια και στο τέλος του χρόνου ταξίδεψε στη Μόσχα για ιατρικές εξετάσεις. Στις 8 Ιουνίου 1982 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται για ένα μήνα σε νοσοκομείο. Τον Αύγουστο ταξίδεψε για νοσηλεία πάλι στη Μόσχα όπου στις 7 Σεπτεμβρίου υφίσταται δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο. Πεθαίνει δέκα ημέρες αργότερα.
 • 1985 – Λόρα Άσλεϊ, Ουαλή σχεδιάστρια μόδας

——————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Ακολουθήστε το nikosonline

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.