Σαν σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2015

0
122

Σαν σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2015: ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας

Γ ε γ ο ν ό τ α

  • 1913 – Μάχη στα Πλατανούδια στην Τερπνή Σερρών
  • 1914 – Ημέρα Ανακηρύξεως της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου
  • 1960 – Κανένα άλλο είδος κρέατος, πλην των πουλερικών, δεν θα σερβίρουν -σύμφωνα με αγορανομική διάταξη- τα εστιατόρια κάθε Τετάρτη, ημέρα νηστείας, από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Ιουλίου. Εξαιρούνται τα κέντρα πολυτελείας, τα τουριστικά κέντρα, καθώς και τα εστιατόρια πόλεων και κωμοπόλεων την ημέρα τοπικής γιορτής ή εμποροπανήγυρης.
  • 1985 – Πρόεδρος της ΕΔΑ εκλέγεται ο Μανόλης Γλέζος
  • 2008 – Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει όλη την Ελλάδα. Πρωτοφανείς ισχυρές χιονοπτώσεις.
  • 2008 – Το Κόσοβο γίνεται ανεξάρτητο κράτος από την Σερβία.

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

1F_M

2198659-ed-sheeran-coffee-shop-617-409

O Ed Sheeran είναι Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης. Τρία χρόνια μετά τη αρχή της καριέρας του το 2005, μετακόμισε στο Λονδίνο, για να συνεχίσει, ελπίζοντας σε μεγαλύτερη επιτυχία. Λίγο αργότερα υπέγραψε για την Asylum / Atlantic Records. Συνεπαρμένος από την επιτυχία των τραγουδιών του “The A Team” και “Lego House” εξέδωσε τον πρώτο του δίσκο το 2011, ο οποίος έγινε πλατινένιος στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012. Στα επόμενα χρόνια κέρδισε δύο BRIT Awards για τον καλύτερο άντρα τραγουδιστή, ένα βραβείο British Breakthrough ενώ το “The A Team” κέρδισε ένα Ivor Novello Award για τη μουσική και τους στίχους του. Σήμερα έχει πολλές επιτυχίες, πολλά βραβεία ενώ όλοι μιλούν για τα τραγούδια και την φωνή του.

Θ ά ν α τ ο ι

Apache_M

Ο Geronimo ήταν αρχηγός των Apache που αγωνίστηκε ενάντια στο Μεξικό και στο Τέξας που είχαν βλέψεις στην γη της φυλής του. Οι Μεξικάνοι σε μια επιδρομή το 1858, σκότωσαν την μητέρα του, την γυναίκα του και τα τρία παιδιά του και από τότε τους έκανε πολλές επιθέσεις εκδίκησης. Το 1886 παραδόθηκε στις Τεξανικές αρχές και φυλακίστηκε σαν αιχμάλωτος πολέμου. Πέθανε το 1909 από πνευμονία στην Οκλαχόμα.

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here