Σαν σήμερα 19 Ιουνίου

0
1386

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Ιουνίου: Ελλάδα ΟΝΕ, Άγγελος Σικελιανός, Ζαν Ντιζαρντέν, Ευάγγελος Ζάππας, Αντώνης Ρέμος, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Γ ε γ ο ν ό τ α

Costas Simitis, Κώστας Σημίτης

  • 2000 – Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξή της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Ο κατεδαφιστής της ελληνικής οικονομίας Κώστας Σημίτης, που εκείνη την εποχή ήταν πρωθυπουργός, πανηγυρίζει, με τα χαρτονομίσματα του ευρώ, στα χέρια του, για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Το έργο αυτό, στηριγμένο, σε πλαστά στοιχεία, είναι, κατά το μέγιστο μέρος του, δικό του. Τα ολέθρια αποτελέσματα του έργου αυτού, τα ζούμε σήμερα…
  • 2014 – Ο Πρίγκιπας Φελίπε της Ισπανίας στέφεται νέος βασιλιάς της Ισπανίας με τον τίτλο Βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ΄ της Ισπανίας.

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Αντώνης Ρέμος, Νίκος Μουρατίδης, Antonis Remos, Nikos Mouratidis

  • 1970 – Αντώνης Ρέμος. Χρόνια Πολλά Αντώνη μας!

Ζαν Ντιζαρντέν, Jean Dujardin

  • 1972 – Ζαν Ντιζαρντέν: O Jean Dujardin είναι Γάλλος ηθοποιός. Έχει δουλέψει κυρίως με το σκηνοθέτη Μισέλ Χαζαναβίσιους, πρωταγωνιστώντας σε κατασκοπευτικές κωμωδίες. Ο Ντιζαρντέν έγινε παγκόσμια γνωστός με το ρόλο του στη βωβή μαυρόασπρη ταινία The Artist το 2011 που σκηνοθέτησε ο Χαζαναβίσιους. Κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου, το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών και το Oscar Α’ ανδρικού ρόλου. Θεωρείται από τους πιο γοητευτικούς άντρες στο σινεμά.

Θ α ν α τ ο ι

Ευάγγελος Ζάππας, Evaggelos Zappas

  • 1865 – Ευάγγελος Ζάππας: Ο Ευάγγελος Ζάππας (1800–1865), ήταν ένας Έλληνας αγωνιστής του 1821, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, γεννημένος στην Βόρεια Ήπειρο (σήμερα Αλβανία). Πρωτοστάτησε και έπαιξε κύριο ρόλο στην αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων. Πέθανε στις 19 Ιουνίου του 1865 και ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του το διέθεσε για κοινωφελείς και εθνικούς σκοπούς. Διαβάστε τα πάντα γι’ αυτόν τον Εθνικό μας Ευεργέτη στο μεγάλο αφιέρωμα του nikosonline.gr https://www.nikosonline.gr/αυτός-έβαλε-την-βάση-για-τους-σύγχρονο/
  • 1867Μαξιμιλιανός Α’, αυτοκράτορας του Μεξικού
  • 1937Τζέιμς Μάθιου Μπάρι, Σκωτσέζος συγγραφέας

 Άγγελος Σικελιανός, Aggelos Sikelianos

  • 1951 –Άγγελος Σικελιανός: Ο Άγγελος Σικελιανός ήταν ένας από τους μείζονες Έλληνες ποιητές. Το έργο του διακρίνεται από έντονο λυρισμό και ιδιαίτερο γλωσσικό πλούτο. Υπέφερε από χρόνια ημιπληγία. Πέθανε στην Αθήνα στις 19 Ιουνίου 1951 έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία εξαιτίας λήψης φαρμάκου που του προκάλεσε σημαντικές διαταραχές και τάφηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

«Η Λευτεριά είναι Γνώση, η γνώση Αγάπη και πια απ’ τη γνώση τούτη δεν είν’ άλλη…» ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ («Διθύραμβος του Ρόδου»)

——————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε παρακαλώ όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.