Σαν σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2015

0
147

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας /ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Σεπτεμβρίου: Αλκίνοος Ιαωαννίδης, Αλέξης Ακριθάκης, Τσαρλι Τσάπλιν, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Γ ε γ ο ν ό τ α

  • 1876 – Εφευρίσκεται στις ΗΠΑ η πρώτη σκούπα για τα μεγάλα χαλιά και μοκέτες από τον Μέλβιλ Μπίσελ.
  • 1888 – Στο Spa του Βελγίου διεξάγεται ο πρώτος διαγωνισμός γυναικείας ομορφιάς.
  • 1900 – Στη Γαλλία, ο Πρόεδρος Εμίλ Λουμπέ δίνει αμνηστία στον Εβραίο λοχαγό Άλφρεντ Ντρέιφους, που πέρασε δύο φορές από στρατοδικείο και εσφαλμένα καταδικάστηκε για κατασκοπεία.
  • 1920 – Ο Βασιλεύς Αλέξανδρος Α΄ της Ελλάδας δέχεται θανατηφόρο δάγκωμα πιθήκου στον κήπο της έπαυλης Τατοΐου.
  • 1931 – Ο χρηματιστηριακός πανικός σε Αμερική και Ευρώπη επηρεάζει και την Ελλάδα. Σημειώνεται υποτίμηση των αξιών και χρεοκοπία χρηματιστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ κλείνει το Χρηματιστήριο.
  • 1940 – Ανακαλύπτεται ελληνική προϊστορική λιμναία πόλη, αναγόμενη σε εποχή παλιότερη του 2000 π.Χ. στη λίμνη της Καστοριάς.

chaplin-fingerprinted_M

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Alkinoos-Ioannidis_M

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι Κύπριος τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Η καλλιτεχνική του οικογένεια (ο πατέρας του είναι ζωγράφος και ο αδερφός του ποιητής) αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον ίδιο. Τα πρώτα 20 χρόνια της ζωής του τα πέρασε σε ένα προάστιο της Λευκωσίας. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, έφυγε το 1989 για την Ελλάδα για να σπουδάσει με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου. Επίσης, περνάει στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία όμως θα εγκαταλείψει αργότερα. Κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο το 1993 με τίτλο Στην αγορά του κόσμου που γνώρισε απίστευτη επιτυχία και έγινε πασίγνωστος. Είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης, που ασχολείται μόνο με την τέχνη του και τίποτα άλλο.

Θ α ν α τ ο ι

upl535fb83108e12_M

Ο Αλέξης Ακριθάκης ήταν Έλληνας ζωγράφος που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Έζησε στο Παρίσι από το 1957 έως το 1961, ενώ από το 1968 έως το 1970 έμεινε στο Βερολίνο με υποτροφία του γερμανικού κράτους (DAAD). Στη συνέχεια μοίρασε το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ευρώπης. Ο Ακριθάκης ασχολήθηκε επίσης με την εικονογράφηση βιβλίων, τη σκηνογραφία και το design. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς και ετάφη στο κοιμητήριο του Παλαιού Ηρακλείου Αθηνών.

——————————-

nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOn

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here