Σαν σήμερα 20 Δεκεμβρίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Δεκεμβρίου: Άννα Βίσση, Τζον Στάινμπεκ, Γιάννης Μόραλης, Χαρίλαος Φλωράκης, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

0
222

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Δεκεμβρίου: Άννα Βίσση, Τζον Στάινμπεκ, Γιάννης Μόραλης, Χαρίλαος Φλωράκης, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Άννα Βίσση, Νίκος Μουρατίδης

Χρόνια πολλά Άννα

Γ ε γ ο ν ό τ α

Χαρίλαος Φλωράκης

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Άννα Βίσση,

  • 1957- Άννα Βίσση: H Άννα Βίσση είναι τραγουδίστρια από την Λάρνακα της Κύπρου που ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1973, όταν μετακόμισε στην Ελλάδα. Το 1977 κέρδισε την 1η θέση στο 19ο Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι “Ας Κάνουμε Απόψε Μιαν Αρχή” και κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τον ίδιο τίτλο. Από τη δεκαετία του ’80, η Βίσση ξεκίνησε αποκλειστική συνεργασία με το Νίκο Καρβέλα τον οποίο παντρεύτηκε και απέκτησαν μαζί μία κόρη. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει γύρω στα 30 προσωπικά άλμπουμ, εκ των οποίων το διπλό άλμπουμ Κραυγή, που ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 350.000 αντίτυπα, έγινε 7 φορές πλατινένιο σε Ελλάδα και Κύπρο και μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα εμπορικότερα άλμπουμ της δεκαετίας του 2000 και ένα από τα εμπορικότερα όλων των εποχών.

 

  • 1987 – Ταριέλ Ζιντιρίδης, Έλληνας πρωταθλητής του τζούντο

Θ α ν α τ ο ι

Τζον Σταινμπεκ

  • 1968 – Τζον Στάινμπεκ: Μέγας Αμερικανός συγγραφέας που ανάμεσα σε άλλα έγραψε το βραβευμένο με βραβείο Πούλιτζερ μυθιστόρημα Τα σταφύλια της Οργής (1939) και τη νουβέλα Άνθρωποι και ποντίκια (1937). Συνέγραψε συνολικά είκοσι επτά βιβλία, τα οποία περιλαμβάνουν 16 μυθιστορήματα, έξι πραγματικές ιστορίες και πέντε συλλογές διηγημάτων. Το 1962 ο Στάινμπεκ τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Πέθανε στην Νέα Υόρκη από καρδιακή ασθένεια και καρδιακή ανεπάρκεια. Ήταν 66 ετών και είχε υπάρξει σε όλη του τη ζωή καπνιστής. Η αυτοψία έδειξε σχεδόν πλήρη απόφραξη των κύριων στεφανιαίων αρτηριών.

Όλα τα σπουδαία και πολύτιμα πράγματα είναι μοναχικά.” John Steinbeck

Γιάννης Μόραλης

——————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here