Σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Νοεμβρίου: Λέων Τολστόι, Leo Tolstoy, Ρόμπερτ Κένεντι, Robert Kennedy, Τζόρτζιο ντε Κίρικο, Giorgio de Chirico, Η Δίκη της Νυρεμβέργης, Nuremberg trials, Kostis Stefanopoulos, Κωστής Στεφανόπουλος, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

0
875

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Νοεμβρίου: Λέων Τολστόι, Leo Tolstoy, Ρόμπερτ Κένεντι, Robert Kennedy, Τζόρτζιο ντε Κίρικο, Giorgio de Chirico, Η Δίκη της Νυρεμβέργης, Nuremberg trials, Kostis Stefanopoulos, Κωστής Στεφανόπουλος, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Χωρίς ελληνομάθεια δεν υπάρχει παιδεία.” Leo Tolstoy

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

 Η Δίκη της Νυρεμβέργης, Nuremberg trials, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

Ρόμπερτ Κένεντι, Robert Kennedy, , ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

  • 1925 – Ρόμπερτ Κένεντι, Αμερικανός πολιτικός. Γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Μετά το τέλος των σπουδών του ασχολήθηκε με την πολιτική βοηθώντας τον αδερφό του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, στον προεκλογικό του αγώνα ως γερουσιαστή. Το 1961 έγινε υπουργός δικαιοσύνης ενώ παράλληλα ήταν σύμβουλος του προέδρου αδερφού του. Το 1964 εξελέγη γερουσιαστής Νέας Υόρκης και στη συνέχεια εκδήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα. Κατά τη διάρκεια όμως του προεκλογικού αγώνα δολοφονήθηκε στο los Angeles από τον Άραβα Σιρχάν Σιρχάν. Ήταν παντρεμένος με την Έθελ Σκέικελ και είχε 11 παιδιά (το τελευταίο γεννήθηκε έξι μήνες μετά τη δολοφονία του).

Μόνο αυτοί που τολμούν να αποτύχουν παταγωδώς, μπορούν και να επιτύχουν μεγαλειωδώς.” Robert Kennedy

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

Λέων Τολστόι, Leo Tolstoy, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

  • 1910 – Λέων Τολστόι: Ρώσος συγγραφέας που προσπάθησε να βρει τις αλήθειες, πιστεύοντας πως σκοπός της ζωής δεν είναι να εξυπηρετεί την κατώτερη ζωική φύση, αλλά τη φωτεινή δύναμη, που βρίσκεται στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και η οποία βοηθάει τον άνθρωπο να αναγνωρίζει το αγαθό. Εκτός όμως από αυτές τις αντιλήψεις, ο Τολστόι κατάφερε ν’ απεικονίσει με απαράμιλλο τρόπο τη ρωσική κοινωνία της εποχής του και με την αναπαραστατική δύναμη της τέχνης του να δώσει εκπληκτικά έργα από τη ζωή της τσαρικής Ρωσίας του 19ου αιώνα. Αν και καταγόταν από πλούσια οικογένεια, αφοσιώθηκε με μεγάλη αγάπη στους μουζίκους, βοηθώντας τους και μελετώντας τη ζωή τους. Γεμάτος πατριωτική έξαρση και δεμένος με τα προβλήματα της εποχής του, προσπάθησε να βρει γιατί υποφέρουν οι άνθρωποι και προσπάθησε να απελευθερώσει τον άνθρωπο και να αποκαταστήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ως καλλιτέχνης ο Τολστόι διακρίνεται για τη βαθιά γνώση των κρυφών πτυχών της ψυχής και την άμεση καθαρότητα του αισθήματος. Το έργο του είχε τεράστια σημασία και άσκησε γόνιμη επίδραση στη ρωσική και στην παγκόσμια λογοτεχνία. Ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών.

Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του.” Leon Tolstoy

Τζόρτζιο ντε Κίρικο, Giorgio de Chirico, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

  • 1978 – Τζόρτζιο ντε Κίρικο: Ο Giorgio de Chirico γεννημένος στον Βόλο, ήταν Ιταλός ζωγράφος, συγγραφέας και γλύπτης, γνωστός ως ένας από τους καλλιτέχνες που διαμόρφωσαν το ιδίωμα της Μεταφυσικής Ζωγραφικής, αλλά και για την επιρροή που άσκησε σε καλλιτεχνικά ρεύματα του 20ου αιώνα, όπως ο υπερρεαλισμός και η Νέα Αντικειμενικότητα. Οι πίνακες του διέπονται από οραματικά και ποιητικά στοιχεία, ενώ χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερη έμφαση του σε αινιγματικές συνθέσεις και στην αμφισημία των αντικειμένων. Διαβάστε τα πάντα στο μεγάλο αφιέρωμα του nikosonline.gr: https://www.nikosonline.gr/γεννήθηκε-στον-βόλο/
  • 1999Αμιντόρε Φανφάνι, Ιταλός πολιτικός
  • 2006Ρόμπερτ Όλτμαν, Αμερικανός σκηνοθέτης
  • 2012  – Χρόνης Μίσιος. Έλληνας συγγραφέας, λογοτέχνης αντιστασιακός, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων και για ένα διάστημα παρουσιαστής σχετικών τηλεοπτικών εκπομπών.

Kostis Stefanopoulos, Κωστής Στεφανόπουλος, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

——————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.