Σαν σήμερα 22 Απριλίου 2015

2
104

Σαν σήμερα 22 Απριλίου 2015

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας.

Γ ε γ ο ν ό τ α

1BA_M

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Lenin_M

Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά. Όσο τις χτυπάς, τόσο βαθύτερα μπαίνουν.

Ο Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ (Влади́мир Ильи́ч Улья́нов), ήταν μεγάλος πολιτικός, ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης και επικεφαλής της Ε.Σ.Σ.Δ. (19221924). Ηγέτης της Κομμουνιστικής Διεθνούς και του μπολσεβικικού κόμματος.

Jack-Nickolson_M

Ο Jack Joseph Nicholson, είναι Αμερικανός ηθοποιός τιμημένος με 3 Βραβεία Όσκαρ απο τις 12 φορές που προτάθηκε και 7 Χρυσές Σφαίρες.

Θ ά ν α τ ο ι

Elingenioso_M

«Η ανάμνηση μιας προηγούμενης δυστυχίας, φέρνει μια καινούρια.»

Ο Miguel de Cervantes Saavedra, ήταν Ισπανός λογοτέχνης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Το έργο του ανήκει χρονικά στη «χρυσή εποχή» (1492-1648) της Ισπανίας, κατά την οποία παρατηρήθηκε μία εξαιρετική άνθιση στις τέχνες, ενώ ο ίδιος αποτελεί έναν από τους μείζονες λογοτέχνες παγκοσμίως. Το διασημότερο μυθιστόρημά του, ο Δον Κιχώτης, συγκαταλέγεται στα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μεταφρασμένο σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες και έχοντας υποβληθεί σε συστηματική ανάλυση και κριτικό σχολιασμό από το 18ο αιώνα.

——————

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/


2 COMMENTS

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΙΚΟ ΜΟΥ!!!!
    ΝΙΚΟΛΣΟΝ=ΤΑΥΡΟΣ=ΛΑΤΡΕΙΑ………….
    ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ=ΤΑΥΡΟΣ=ΚΟΜΜΑΤΙ ΖΩΗΣ
    ΣΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!!!

  2. Ας μη ξεχνάμε πρόσωπα και περιστατικά. Για παράδειγμα: Γεχούντι Μενουχίν. Είχα κάποια προκατάληψη ότι το παίξιμό του άριστης δεξιοτεχνίας, ήταν λίγο “σκληρό”. Είχα ακούσει “ζωντανά” το ίνδαλμά μου Νταβιντ Οιστραχ κι έκανα συγκρίσεις. Οταν όμως άκουσα “ζωντανά” και τον Μενουχίν κατέληξα ότι η μουσική χωράει τα πάντα αρκεί νάναι φορτισμένα με αγάπη, αρτιότητα στην έκφραση και τελικά…..επικοινωνία με το εκάστοτε κοινό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here