Σαν σήμερα 22 Δεκεμβρίου

1
136
?????????????????????????????????????????????????????????

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας / ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22 Δεκεμβρίου: Σάμιουελ Μπέκετ, Ρέιφ Φάινς, Άλφρεντ Ντρέιφους, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Πάντα προσπάθεια. Πάντα αποτυχία. Δεν πειράζει. Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Απότυχε καλύτερα. Samuel Beckett

Γ ε γ ο ν ό τ α

Alfred_Dreyfus

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Ralph-Fiennes1_M

Ο Ralph Fiennes είναι Άγγλος ηθοποιός. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες όπως Η λίστα του Σιντλερ (1993), Ο Άγγλος ασθενής (1996), Κόκκινος Δράκος (2002), Ο Επίμονος Κηπουρός (2005) και στις ταινίες Χάρι Πότερ στο ρόλο του Λόρδου Βόλντεμορτ. Έχει βραβευτεί με το βραβείο Τόνι, έχει βρεθεί δύο φορές υποψήφιος για Oscar και επίσης είναι πρεσβευτής της UNICEF.

Θ α ν α τ ο ι

1S_M

Ο Samuel Barclay Beckett ήταν Ιρλανδός λογοτέχνης, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Το έργο του είναι βασικά μινιμαλιστικό, και σύμφωνα με ορισμένους ερμηνευτές, βαθιά απαισιόδοξο για την ανθρώπινη φύση. Η απαισιοδοξία αυτή αντανακλάται από την εκτενή και περίεργη αίσθηση του χιούμορ στο έργο του, καθώς και από το γεγονός ότι η περιγραφή των εμποδίων στην ανθρώπινη ζωή εξυπηρετεί την επιθυμία του Μπέκετ να δείξει ότι το “ταξίδι” είναι που αξίζει, παρά τις δυσκολίες του. Το 1969 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ενώ το 1984 εκλέχθηκε επικεφαλής της Aosdána, ένωσης ανθρώπων των Καλών Τεχνών της Ιρλανδίας. Πέθανε από εμφύσημα και πιθανότατα από την νόσο του Πάρκινσον.

Όταν είναι κανείς μέσα στα σκατά μέχρι το λαιμό, δεν του μένει τίποτε άλλο παρά να τραγουδήσει.” Samuel Beckett

——————————-

nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOn

 

 

1 COMMENT

  1. Πράγματι, έχουμε πήξει στα περιττώματα…γι αυτό αναζητάμε με βουλιμία, τέχνη, ωραίες εικόνες, ομορφιά, μουσική, αγάπη ,φιλία ,έρωτα για να ακυρωθούν οι μικροί καθημερινοί θάνατοι….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here