Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Αυγούστου, Πασχάλης Αρβανιτίδης, Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, Charlotte Bronte,  Jane Eyre, Jean Michel Jarre,  kickboxing Andy Hug, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
415

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Αυγούστου, Πασχάλης Αρβανιτίδης, Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, Charlotte Bronte,  Jane Eyre, Jean Michel Jarre,  kickboxing Andy Hug, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Γ ε γ ο ν ό τ α

η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου.

 • 1572 – Με διαταγή του Γάλλου Βασιλέα Καρόλου Θ, γίνεται η μεγάλη σφαγή των Γάλλων προτεσταντών, που έμεινε στην ιστορία ως η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Η σφαγή αυτή επεκτάθηκε χρονικά στην πρωτεύουσα και τις επόμενες εβδομάδες σε πληθώρα πόλεων της γαλλικής επαρχίας.
 • 1690 – Ιδρύεται η Καλκούτα στην Ινδία από τον Τζομπ Τσάρνοκ.
 • 1779 – Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στο Βεράτιο τον Κοσμά τον Αιτωλό.
 • 1814 – Kατά τους τελευταίους μήνες του «Πολέμου του 1812» όπως ονομάστηκε η πολεμική αντιπαράθεση ΗΠΑ-Βρετανίας, οι δυνάμεις των Βρετανών εισβάλουν στην Ουάσιγκτον: Καπιτώλιο και Λευκός Οίκος πυρπολούνται.
 • 1821 – Οι Ισπανοί αναγνωρίζουν στο Μεξικό την ανεξαρτησία του.
 • 1824 – Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ο Ελληνικός στόλος υπό τον Μιαούλη συγκρούεται με τον Τούρκο -Αιγυπτιακό υπό τον Τοπά πασά σε αμφίρροπη ναυμαχία μεταξύ Κω και Αλικαρνασσού.
 • 1831 – Ο Δαρβίνος σαλπάρει με το πλοίο Beagle για ένα πενταετές ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Οι πληροφορίες που θα συλλέξει και οι παρατηρήσεις του θα τον οδηγήσουν στη θεωρία ότι τα είδη εξελίσσονται προσαρμοζόμενα στο περιβάλλον τους.

 Charlotte Bronte, Σαρλότ Μπροντέ, Jane Eyre, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

«Η Σαρλότ επέμενε πάντα ότι έφτιαξε την Jane Eyre άσχημη και μικροκαμωμένη σαν τον εαυτό της ώστε ν’ αποδείξει, ότι μια ηρωίδα δεν χρειάζεται να είναι όμορφη για να είναι ενδιαφέρουσα…» Emily Bronte

Διαβάστε τα πάντα για τις αδελφές Bronte στο μεγάλο αφιέρωμα του nikosonline.gr: https://bit.ly/2xiFwID

 • 1857 – Ξεσπά μια από τις σοβαρότερες οικονομικές κρίσεις στην αμερικανική ιστορία, γνωστή ως ο «πανικός του 1857»
 • 1891 – Ο Τόμας Έντισον κατοχυρώνει τον κινηματογραφικό φακό.

Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, 2007 Foties Peloponnisos, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, 2007 Foties Peloponnisos, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 2007 – Ξεσπούν πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Σταδιακά επεκτείνονται ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να πεθάνουν περισσότερα από 60 άτομα και να καούν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια στρέμματα γης. Η χώρα κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η κατάσταση θα ξεφύγει εκτός ελέγχου, αφού οι φωτιές θα καίνε για 5 ημέρες, ενώ τη δε Κυριακή 26 Αυγούστου θα φτάσουν μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, όπου το Μουσείο θα κινδυνεύσει σοβαρά.

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Πασχάλης Αρβανιτίδης, Pashalis Arvanitidis, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1946 – Πασχάλης, Έλληνας τραγουδιστής. Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, ξεκίνησε την καριέρα του από πολύ μικρή ηλικία με το συγκρότημα των Olympians, ενώ αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα. Το 1977 συμμετέχει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μαζί με τους Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μαριάννα Τόλη και Μπέσσυ Αργυράκη, κερδίζοντας για την Ελλάδα την 5η θέση με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Σέβης Τηλιακού. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 μεγάλους δίσκους, πολλοί εξ αυτών έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι ξεπερνώντας τα 200.000 αντίτυπα. Η κυκλοφορία των δίσκων του Party On The Rocks, 9 Τρόποι Αγάπης, Ερωτικά Μηνύματα, Παντού Φωτογραφίες σου, αποτελούν έως και σήμερα σταθμό στη δισκογραφία.

Jean Michel Jarre, Ζαν Μισέλ Ζαρ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1948 – Ζαν Μισέλ Ζαρ, O Jean Michel André Jarre είναι Γάλλος συνθέτης και μουσικός παραγωγός, γιος του μεγάλου Maurice Jarre. Υπήρξε πρωτοπόρος στην ηλεκτρονική μουσική, όπως και στα είδη της ambient  και New Age μουσικής, και είναι γνωστός ως οργανωτής υπαίθριων θεαμάτων που συνοδεύουν τη μουσική του, με φωτισμούς λέιζερ και πυροτεχνήματα. Η πρώτη του επιτυχία ήταν το άλμπουμ του 1976 Oxygene. Ηχογραφημένο σε ένα αυτοσχέδιο στούντιο στο σπίτι του, πούλησε περί τα 12 εκατομμύρια αντίτυπα. Ακολούθησε το 1978 το Équinoxe (= «Ισημερία»), και το επόμενο έτος ο Ζαρ έδωσε συναυλία σε πάνω από ένα εκατομμύριο ακροατές στην Place de la Concorde του Παρισιού, ένα ρεκόρ που έχει από τότε καταρρίψει τρεις φορές. Αρκετά από τα άλμπουμ του έχουν κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την πραγματοποίηση μεγάλων υπαίθριων events. Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ υπήρξε ο πρώτος δυτικός μουσικός στον οποίο επιτράπηκε να πραγματοποιήσει συναυλίες στη Λαϊκή Δημοκρατίας της Κίνας (από όπου προέκυψαν τα «Κοντσέρτα της Κίνας»), ενώ κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο ακροατήριο σε υπαίθρια εκδήλωση. Καθώς φαίνεται και από τίτλους των άλμπουμ και κομματιών του, εμπνέεται αρκετά από τις φυσικές επιστήμες.

Jean Michel Jarre, Ζαν Μισέλ Ζαρ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Παντού υπάρχει θόρυβος, δυνατή μουσική ή ακατάσχετη ομιλία. Για να επικοινωνήσουν οι άνθρωποι χρειάζεται ησυχία”

Jean Michel Jarre

Θ α ν α τ ο ι

kickboxing Andy Hug, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 2000 – Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του kickboxing Andy Hug, πεθαίνει στα 35 του, από οξεία μορφή λευχαιμίας. Ο Hug είχε ξεκινήσει πολεμικές τεχνές στα 12 του χρόνια και επίσης  ήταν γνωστός για το σήκωμα το ποδιού του σε κάθετη θέση.

kickboxing Andy Hug, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 2010 – Σατόσι Κον, Ιάπωνας σκηνοθέτης
 • 2014 – Ρίτσαρντ Ατένμπορο, Άγγλος ηθοποιός
 • 2015 – Τζάστιν Γουίλσον, Άγγλος οδηγός αγώνων

——————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.