Σαν σήμερα 26 Δεκεμβρίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Δεκεμβρίου: Μάο Τσετούνγκ, Mao Tse-tung, Ερρίκος Σλήμαν, Heinrich Schliemann, Κορνήλιος Καστοριάδης, Kornilios Kastoriadis, Περιοδικό, TIME: Machine of the year, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
557

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Δεκεμβρίου: Μάο Τσετούνγκ, Mao Tse-tung, Ερρίκος Σλήμαν, Heinrich Schliemann, Κορνήλιος Καστοριάδης, Kornilios Kastoriadis, Περιοδικό, TIME: Machine of the year, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Σαν σήμερα 26 Δεκεμβρίου

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

Περιοδικό, TIME: Machine of the year, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1982 – «Άνθρωπος της χρονιάς» από το περιοδικό Time ανακηρύσσεται ο προσωπικός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Προσέξτε: Το 1 9 8 2
  • 1991 – Στην τελευταία του συνεδρίαση, το Ανώτατο Σοβιέτ (σοβιετικό Κοινοβούλιο) υιοθετεί ψήφισμα, που ορίζει το τέλος της ΕΣΣΔ.
  • 2004Σεισμός 9,3 Ρίχτερ που ακολουθείται από τσουνάμι αφήνει πίσω του 230.000 νεκρούς σε χώρες του Ινδικού ωκεανού.

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

Μάο Τσετούνγκ, Mao Tse-tung, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1893 – Μάο Τσετούνγκ: Κινέζος στρατιωτικός και πολιτικός. Μεγάλη μορφή για την παγκόσμια πολιτική σκηνή. Ο Μάο Τσετούνγκ (泽东 / 毛澤東 , Máo Zédōng, Mao Tse-tung ) υπήρξε ηγέτης της Κινεζικής Επανάστασης, σημαντικός πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης του 20ού αιώνα. Υπήρξε επίσης ποιητής και καλλιγράφος. Στις φωτογραφίες δια χειρός Andy Warhol.

Η πολιτική είναι αναίμακτος πόλεμος. Ο πόλεμος είναι αιματηρή πολιτική.” Mao Tse-tung

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

Ερρίκος Σλήμαν, Heinrich Schliemann, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1890 – Ερρίκος Σλήμαν: Σημαντικός πρωτοπόρος στον τομέα της αρχαιολογίας, ο Γερμανός αρχαιολόγος Heinrich Schliemann, έγινε γνωστός για τις ανασκαφές του στην αρχαία Τροία και στις Μυκήνες. Οι ανακαλύψεις του βοήθησαν να καθιερωθεί ένα ιστορικό υπόβαθρο για τις ιστορίες και τους μύθους του Ομήρου. Μύθοι που γοήτευσαν τον Σλήμαν από την παιδική του ηλικία. Πέθανε στη Νάπολη και η σωρός του μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου τάφηκε σε μαυσωλείο που μοιάζει με αρχαίο ελληνικό ναό το οποίο σχεδίασε ο Έρνστ Τσίλλερ.
  • 1931Μέλβιλ Ντιούι, Αμερικανός βιβλιοθηκονόμος
  • 1972Χάρυ Τρούμαν, 33ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
  • 1977 – Χάουαρντ Χοκς, Αμερικανός σκηνοθέτης
  • 1996Κώστας Παληός, Έλληνας ηθοποιός

 Κορνήλιος Καστοριάδης, Kornilios Kastoriadis, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1997 – Κορνήλιος Καστοριάδης: Ο Κορνήλιος Καστοριάδης ήταν Έλληνας φιλόσοφος, οικονομολόγος, επαγγελματίας ψυχαναλυτής από το 1973 και διευθυντής σπουδών στην Ανώτατη Σχολή για τις Κοινωνικές Επιστήμες. Συγγραφέας του έργου Η Φαντασιακή Θέσμιση της Κοινωνίας, διευθυντής σπουδών στην Σχολή Ανωτέρων Σπουδών Κοινωνικών Επιστημών του Παρισιού από το 1979, και φιλόσοφος της αυτονομίας, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20 ου αιώνα. Ο Κορνήλιος Καστοριάδης πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

«Ο άνθρωπος είναι εκείνο το τρελό ζώο, του οποίου η τρέλα ανακάλυψε τη λογική.» Κορνήλιος Καστοριάδης

—————————————————————————

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Ακολουθήστε το nikosonline

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.