Σαν σήμερα 26 Νοεμβρίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Νοεμβρίου: Τόνι Μπλερ, Toni Blair, Ευγένιος Ιονέσκο, Eugène Ionesco, Τζιοβάνι Μπελλίνι, Giovanni Bellini, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

0
711

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Νοεμβρίου: Τόνι Μπλερ, Toni Blair, Ευγένιος Ιονέσκο, Eugène Ionesco, Τζιοβάνι Μπελλίνι, Giovanni Bellini, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

Monodendri_ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

 • 1943 – Τα Γερμανικά στρατεύματα εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 Έλληνες ομήρους. Μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν και ο ιατρός Χρίστος Καρβούνης, ο οποίος δεν δέχθηκε να φύγει, όπως του πρότειναν οι Γερμανοί (είχε σπουδάσει στην Γερμανία), αλλά τοποθετήθηκε μόνος του εμπρός στο εκτελεστικό απόσπασμα.
 • 1960 – Αρχίζουν οι εργασίες για την ανέγερση των κτιρίων της νέας κεντρικής λαχαναγοράς Αθηνών.

Τόνι Μπλερ, Tony Blair, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

 • 1998 – Ο Τόνι Μπλερ γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που απευθύνεται στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.
 • 2003 – Το αεροπλάνο Κονκόρντ πραγματοποιεί την τελευταία του πτήση πάνω από το Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

Ευγένιος Ιονέσκο, Eugène Ionesco, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

 • 1909 – Ευγένιος Ιονέσκο, Ο Eugène Ionesco, ήταν Ρουμάνος θεατρικός συγγραφέας, από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του παραλόγου. Αν κι έγραψε στη γαλλική γλώσσα, θεωρείται από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους της διανόησης της Ρουμανίας. Στα έργα του, ο Ιονέσκο διακωμωδεί τις πιο κοινότοπες καταστάσεις, ενώ απεικονίζει τη μοναξιά του ανθρώπου και την ασημαντότητα της ύπαρξής του.

Οι ιδεολογίες μας χωρίζουν. Τα όνειρα και οι αγωνίες μάς ενώνουν.”  Eugène Ionesco

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

Τζιοβάνι Μπελλίνι, Giovanni Bellini, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

 • 1516 – Τζιοβάνι Μπελλίνι: O Giovanni Bellini, ήταν Ιταλός ζωγράφος της Αναγέννησης από την βενετία, ο πιο γνωστός της οικογένειας Μπελλίνι. Θεωρείται o ιδρυτής της βενετσιάνικης σχολής ζωγραφικής και οδήγησε στην ανάπτυξη ενδιαφέροντος για την Αναγέννηση στην Βενετία, η οποία έγινε κέντρο της Αναγέννησης που ανταγωνιζόταν την Φλωρεντία και την Ρώμη και το έργο του αντανακλά αυτό το αυξανόμενο ενδιαφέρον. Ήταν άλλωστε δάσκαλος και του Τιτσιάνο. Χρησιμοποίησε ένα πιο αισθησιακό όσον αφορά το χρώμα και τη μορφή τρόπο σχεδίασης και με νέο βαθμό ρεαλισμού και είναι γνωστός για την πρωτοποριακή απεικόνιση του φυσικού φωτός. (Το πορτραίτο του δεξιά το έχει φτιάξει ο Τιτσιάνο)
 • 1855Άνταμ Μιτσκιέβιτς, Πολωνός ποιητής
 • 1981Μαξ Όυβε, Ολλανδός σκακιστής
 • 1987Τζόι Πωλ Γκίλφορντ, Αμερικανός ψυχολόγος
 • 1996Πολ Ραντ, Αμερικανός σχεδιαστής γραφικών
 • 2008Έντνα Πάρκερ, Αμερικανίδα υπεραιωνόβια

——————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.