Σαν σήμερα 27 Ιανουαρίου

0
91

Σαν σήμερα 27 Ιανουαρίου: ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ στο nikosonline.gr τα γεγονότα, οι γεννήσεις και οι θάνατοι της ημέρας

Γ ε γ ο ν ό τ α

  • 1785 – Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο της Georgia, το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο στις Η.Π.Α.

National-Geographic-Society_M

greek-flag

  • 1979 – Καθιερώνεται ως εθνική σημαία αυτή που φέρει 9 λευκές και μπλε λωρίδες εναλλασσόμενες με το σταυρό στο άνω αριστερό άκρο.
  • 2002 – Ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Ισλάμ Καρίμοφ κερδίζει δημοψήφισμα και εξασφαλίζει την παράταση της θητείας του Προέδρου από τα 5 στα 7 χρόνια. Έτσι, η θητεία του θα διαρκέσει ως το 2009.
  • 2006 – Ο Μανουέλ Σελάγια ορκίζεται Πρόεδρος της Ονδούρας.

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

dl-portrait-npg-lewis-carroll

O Charles Lutwidge Dodgson, γνωστός περισσότερο με το ψευδώνυμο Lewis Carroll, ήταν Άγγλος συγγραφέας, μαθηματικός, φωτογράφος και κληρικός. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή λογοτεχνικά έργα του είναι και η περίφημη Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων !!!

untitled

  • 1957Φρανκ Μίλλερ, Αμερικανός κειμενογράφος comics, και σεναριογράφος. Οι δουλειές του περιλαμβάνουν έργα όπως ο Batman, το Sin City, οι 300, The Dark Knight Returns κ.α. πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η συνέχεια του Batman θα λέγεται “Holy Terror, Batman!” και θα περιγράφει τη μάχη του υπερήρωα κατα της Αλ Κάιντα.

Θ ά ν α τ ο ι

imagen

 

Ο Giuseppe Fortunino Francesco Verdi, ήταν Ιταλός μουσικός συνθέτης, από τους διασημότερους της όπερας. Ανάμεσα στα δημοφιλέστερα έργα του είναι τα: Ριγκολέττο, Ναμπούκο, Τραβιάτα και Αΐντα κ.α.

———————-

Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here