Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

0
95

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Αυγούστου, Δημήτρης Πικιώνης, Τζον Χιούστον, Ντέιβιντ Φίντσερ, Τζακ Κίρμπι, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

 

Γ ε γ ο ν ό τ α

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

kirby

Ο Jack Kirby υπήρξε ένας από τους πλέον σημαντικούς, δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες αμερικανικών comic και συνδημιουργός πολλών διάσημων χαρακτήρων όπως οι 4 Fantastic, XMen, Hulk, Captain America και εκατοντάδες άλλοι υπερήρωες του σύμπαντος της Marvel.

Ντειβιντ Φιντσερ

Ο David Fincher είναι Αμερικανός σκηνοθέτης γνωστός για τα σκοτεινά θρίλερ όπως το Seven, Το Παιχνίδι (The Game), το Fight Club και το Panic Room. Το 2008 κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για το Oscar σκηνοθεσίας για την ταινία The Curious Case of Benjamin Button και το 2011 βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας και πήρε την δεύτερη υποψηφιότητα για Oscar για το The Social Network. Άλλες ταινίες του, το Zodiac, το The girl with the dragon tattoo και το Gone Girl.

Θ α ν α τ ο ι

Pikionis

  • 1968 – Δημήτρης Πικιώνης, Έλληνας αρχιτέκτονας (Διαβάστε τα πάντα γι’ αυτόν τον μεγάλο Έλληνα, πατώντας τον σύνδεσμο: https://www.nikosonline.gr/?p=33672 )

Τζον Χιούστον

Ο John Huston ήταν Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός του κινηματογράφου βραβευμένος με Oscar σκηνοθεσίας και διασκευασμένου σεναρίου. Ο Χιούστον ήταν φανατικός καπνιστής και το 1978 του διέγνωσαν εμφύσημα, αλλά τον τελευταίο χρόνο της ζωής του δεν ήταν σε θέση να αναπνεύσει για περισσότερο από 20 λεπτά χωρίς τη βοήθεια οξυγόνου. Πέθανε στη Middletown του Road Island από πνευμονία που αποτέλεσε επιπλοκή της πνευμονοπάθειάς του.

Προτιμώ να πιστεύω ότι ο Θεός δεν είναι νεκρός, και ότι είναι απλά μεθυσμένος” John Huston

——————————-

nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOn

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here