Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Οκτωβρίου, Γουινόνα Ράιντερ, Winona Ryder, Τζόζεφ Πούλιτζερ, Joseph Pulitzer, Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, Red Cross, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

0
1367

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Οκτωβρίου, Γουινόνα Ράιντερ, Winona Ryder, Τζόζεφ Πούλιτζερ, Joseph Pulitzer, Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, Red Cross, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, Red Cross, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

Γουινόνα Ράιντερ, Winona Ryder, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

  • 1971Γουινόνα Ράιντερ: Η Winona Ryder είδε την καριέρα της να καταστρέφεται όταν έκλεψε ρούχα και αξεσουάρ αξίας 5,500 δολαρίων σε εμπορικό κέντρο στο Μπέβερλι Χιλς. Γεννήθηκε στη πόλη Γουινόνα στην Μινεσότα των ΗΠΑ και το πραγματικό της όνομα είναι Γουινόνα Λόρα Χόρογουιτς. Το 1978 η οικογένειά της μετακόμισε σε ένα κοινόβιο ράντσο κοντά στο Ελκ, στη Βόρεια Καλιφόρνια όπου ζούσαν με επτά ακόμα οικογένειες, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο η μητέρα της οργάνωνε κινηματογραφικές προβολές σε μια κοντινή φάρμα, γεγονός που της έκανε να αναπτύξει ενδιαφέρον για την υποκριτική. Στην ηλικία των 10 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στο Σαν Φρανσίσκο όπου δυο χρόνια μετά παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο American Conservatory Theater. Ο σκηνοθέτης Ντέηβιντ Σέλτζερ την πρόσεξε σε μια οντισιόν και της έδωσε ρόλο στην ταινία Λούκας (1986). Όταν τη ρώτησε πως θα ήθελε να εμφανίζεται το όνομά της στους τίτλους η Γουινόνα ζήτησε να χρησιμοποιήσει το επίθετο Ράιντερ, γιατί εκείνη τη στιγμή άκουγε έναν δίσκο του Μιτς Ράιντερ. Ο πρώτος της σημαντικός ρόλος ήρθε το 1988 στην ταινία “Ο Σκαθαροζούμης”. Κατόπιν επελέγη για το ρόλο της Μαίρη Κορλεόνε στον Νονό: Μέρος III του 1990, αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω ασθένειας. Αργότερα έπαιξε στην ταινία “Τα χρόνια της αθωότητας” (1993) σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορτσέζε, τον οποίο θεωρεί τον καλύτερο σκηνοθέτη στον κόσμο. Για την ερμηνεία της κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Β’ γυναικείου ρόλου. Είναι γνωστή η σχέση της με τον ηθοποιό Τζόνι Ντεπ στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Γουινόνα Ράιντερ, Winona Ryder, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,Τελευταία φορά που απασχόλησε τα ΜΜΕ ήταν η σύλληψή της στις 12 Δεκεμβρίου 2001, για κλοπή ρούχων και αξεσουάρ αξίας $5,500 σε εμπορικό κέντρο στο Μπέβερλι Χιλς. Από τότε η καριέρα της πήρε την κατρακύλα μέχρι που ξαναπήρε ρόλο στην ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι, στο μεταφυσικό θρίλερ «Μαύρος Κύκνος» (Black swan). Έχει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ της Καλιφόρνιας, από τον Οκτώβριο του 2000.

Όσα χρήματα και να ξοδέψεις, δεν μπορείς να θεραπεύσεις εκείνο το συναίσθημα του να είσαι «σπασμένος» και μπερδεμένος” Winona Ryder

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

Τζόζεφ Πούλιτζερ, Joseph Pulitzer, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

  • 1911Τζόζεφ Πούλιτζερ: Είναι ο Ουγγρικής καταγωγής, Αμερικανός δημοσιογράφος και εκδότης (Joseph Pulitzer), που με την διαθήκη του θεσμοθέτησε τα ομώνυμα δημοσιογραφικά βραβεία.

Η δύναμη να διαμορφώσουμε το μέλλον της Δημοκρατίας, θα είναι στα χέρια των δημοσιογράφων” Joseph Pulitzer

——————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

 ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.