Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Οκτωβρίου, Γουινόνα Ράιντερ, Winona Ryder, Τζόζεφ Πούλιτζερ, Joseph Pulitzer, Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, Red Cross, niki de saint phalle, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
781

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Οκτωβρίου, Γουινόνα Ράιντερ, Winona Ryder, Τζόζεφ Πούλιτζερ, Joseph Pulitzer, Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, Red Cross, niki de saint phalle, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, Red Cross, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1863 – Ιδρύεται ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός στη Γενεύη. (Στο έργο που βλέπετε απεικονίζεται η υπογραφή της Συνθήκης της Γενεύης, με την οποία ιδρύθηκε ο Ερυθρός Σταυρός).
  • 1923 – Ο Κεμάλ Ατατούρκ ιδρύει την Τουρκική Δημοκρατία.
  • 1944 – Ο ιστορικός λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία μετά την απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς.
  • 1956 – Έναρξη της κρίσης του Σουέζ. Δυνάμεις του Ισραήλ εισβάλλουν στο Σινά και πιέζουν της αιγυπτιακές δυνάμεις προς τη Διώρυγα του Σουέζ.
  • 1960 – Ο Κάσσιους Κλέϋ (αργότερα γνωστός ως Μοχάμεντ Άλι) κερδίζει τον πρώτο του επαγγελματικό αγώνα.
  • 1961 – Η Συρία αποσύρεται από την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία.
  • 1969 – Ο πρώτος σύνδεσμος υπολογιστή σε υπολογιστή κατοχυρώνεται από την ARPANET.
  • 1998Απαρτχάιντ: ο «Φορέας Αλήθειας και Συμφιλίωσης» στη Νότια Αφρική παρουσιάζει την αναφορά του, καταδικάζοντας και τις δύο πλευρές για διαπράξεις κτηνωδίας.
  • 2004 – Το Αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μεταδίδει ένα απόσπασμα από ένα βίντεο του σαουδάραβα ηγέτη της Αλ-Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν όπου λαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης το 2001 και αναφέρεται στις προεδρικές εκλογές των Η.Π.Α.
  • 2004 – Στη Ρώμη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπογράφουν τη Συνθήκη που εγκαθιδρύει το πρώτο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
  • 2005 – Βομβιστικές επιθέσεις στο Νέο Δελχί της Ινδίας σκοτώνουν πάνω από 60 άτομα.

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

 niki de saint phalle, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr  niki de saint phalle, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1930 – Νίκη ντε Σαιν Φαλ (Niki de Saint Phalle), Γαλλίδα καλλιτέχνης για την οποία μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα, στο άρθρο: Την βίασε ο πατέρας της https://bit.ly/2O7XFQH
  • 1940Φρίντα Μποκαρά, Γαλλίδα τραγουδίστρια
  • 1947Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Αμερικανός ηθοποιός
  • 1950 – Αμπντουλάχ Γκιούλ, Τούρκος πολιτικός
  • 1959 – Τζον Μαγκουφούλι, Τανζανός πολιτικός
  • 1969 – Γιώργος Δώνης, Έλληνας ποδοσφαιριστής
  • 1969 – Ελένη Μενεγάκη, Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια

Γουινόνα Ράιντερ, Winona Ryder, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1971Γουινόνα Ράιντερ: Η Winona Ryder είδε την καριέρα της να καταστρέφεται όταν έκλεψε ρούχα και αξεσουάρ αξίας 5,500 δολαρίων σε εμπορικό κέντρο στο Μπέβερλι Χιλς. Γεννήθηκε στη πόλη Γουινόνα στην Μινεσότα των ΗΠΑ και το πραγματικό της όνομα είναι Γουινόνα Λόρα Χόρογουιτς. Το 1978 η οικογένειά της μετακόμισε σε ένα κοινόβιο ράντσο κοντά στο Ελκ, στη Βόρεια Καλιφόρνια όπου ζούσαν με επτά ακόμα οικογένειες, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο η μητέρα της οργάνωνε κινηματογραφικές προβολές σε μια κοντινή φάρμα, γεγονός που της έκανε να αναπτύξει ενδιαφέρον για την υποκριτική. Στην ηλικία των 10 ετών μετακόμισε με τους γονείς της στο Σαν Φρανσίσκο όπου δυο χρόνια μετά παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο American Conservatory Theater. Ο σκηνοθέτης Ντέηβιντ Σέλτζερ την πρόσεξε σε μια οντισιόν και της έδωσε ρόλο στην ταινία Λούκας (1986). Όταν τη ρώτησε πως θα ήθελε να εμφανίζεται το όνομά της στους τίτλους η Γουινόνα ζήτησε να χρησιμοποιήσει το επίθετο Ράιντερ, γιατί εκείνη τη στιγμή άκουγε έναν δίσκο του Μιτς Ράιντερ. Ο πρώτος της σημαντικός ρόλος ήρθε το 1988 στην ταινία “Ο Σκαθαροζούμης”. Κατόπιν επελέγη για το ρόλο της Μαίρη Κορλεόνε στον Νονό: Μέρος III του 1990, αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω ασθένειας. Αργότερα έπαιξε στην ταινία “Τα χρόνια της αθωότητας” (1993) σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορτσέζε, τον οποίο θεωρεί τον καλύτερο σκηνοθέτη στον κόσμο. Για την ερμηνεία της κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Β’ γυναικείου ρόλου. Είναι γνωστή η σχέση της με τον ηθοποιό Τζόνι Ντεπ στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τελευταία φορά που απασχόλησε τα ΜΜΕ ήταν η σύλληψή της στις 12 Δεκεμβρίου 2001, για κλοπή ρούχων και αξεσουάρ αξίας $5,500 σε εμπορικό κέντρο στο Μπέβερλι Χιλς. Από τότε η καριέρα της πήρε την κατρακύλα μέχρι που ξαναπήρε ρόλο στην ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι, στο μεταφυσικό θρίλερ «Μαύρος Κύκνος» (Black swan). Έχει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ της Καλιφόρνιας, από τον Οκτώβριο του 2000.

Όσα χρήματα και να ξοδέψεις, δεν μπορείς να θεραπεύσεις εκείνο το συναίσθημα του να είσαι «σπασμένος» και μπερδεμένος” Winona Ryder

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

 Τζόζεφ Πούλιτζερ, Joseph Pulitzer, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

  • 1911Τζόζεφ Πούλιτζερ: Είναι ο Ουγγρικής καταγωγής, Αμερικανός δημοσιογράφος και εκδότης (Joseph Pulitzer), που με την διαθήκη του θεσμοθέτησε τα ομώνυμα δημοσιογραφικά βραβεία.

 Τζόζεφ Πούλιτζερ, Joseph Pulitzer, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Η δύναμη να διαμορφώσουμε το μέλλον της Δημοκρατίας, θα είναι στα χέρια των δημοσιογράφων” Joseph Pulitzer

——————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.