Σαν σήμερα 3 Ιουλίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Ιουλίου: Τομ Κρουζ, Tom Cruise, Jim Morrison, Τζιμ Μόριον, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

0
826

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Ιουλίου: Τομ Κρουζ, Tom Cruise, Jim Morrison, Τζιμ Μόριον, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Γ ε γ ο ν ό τ α

Kioutachis, Κιουταχής, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

 • 1826 – Ελληνική Επανάσταση του 1821 Ο Κιουταχής φθάνοντας στην Αθήνα ξεκινά την πολιορκία της Ακρόπολης.
 • 1896 – Η Εθνική Εταιρεία χωρίς έγκριση της κυβέρνησης συγκροτεί και αποστέλλει στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία οκτώ ανταρτικές ομάδες.
 • 1907 – Μακεδονικός Αγώνας Οι ελληνικές ανταρτικές ομάδες των Τόμπρα και Πλατανιά συμπλέκονται με βουλγαρική συμμορία στα Κορέστια.
 • 1921 – Μικρασιατική Εκστρατεία Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει το ύψωμα Τσαούς Τσιφλίκ ενώ οι Τούρκοι υποχωρούν προ το Δορύλαιο.
 • 1943 – Β’ Π.Π. Οι Γερμανοί εκτελούν στη Θεσσαλονίκη 50 Έλληνες πατριώτες.
 • 1960 – Η εφημερίδα Το Βήμα καταργεί τη βαρεία και την υπογεγραμμένη.
 • 1961 – Έλληνας διπλωματικός υπάλληλος απελαύνεται από τη Βουλγαρία, με την κατηγορία της κατασκοπείας. Αποτέλεσμα η περαιτέρω όξυνση των διμερών σχέσεων.
 • 1963 – Ογδόντα εννέα (89) άτομα δηλητηριάζονται από κόλλυβα στο χωριό Χείμαρρος Σερρών.
 • 1964 – Πρωτοφανή επεισόδια στη Βουλή από 300 περίπου οπαδούς του υποστηριζόμενου από την Ε.Ρ.Ε. υποψήφιου δημάρχου Αθηνών Γεώργιου Πλυτά. Οι μαινόμενοι πρωταγωνιστές των επεισοδίων με επικεφαλής τον γνωστό λογοτέχνη Ρένο Αποστολίδη έφτασαν μέχρι την αίθουσα συνεδριάσεων κραυγάζοντας συνθήματα υπέρ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κατά του Γεωργίου Παπανδρέου και ξυλοκόπησαν βουλευτές υπό τα απαθή βλέμματα των αστυνομικών.
 • 1990 – Η Λευκορωσία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Ε.Σ.Σ.Δ..
 • 2013 – Ο αιγυπτιακός στρατός καταλαμβάνει με πραξικόπημα την Αίγυπτο και διορίζει υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Τομ Κρουζ, Tom Cruise,

 • 1962 – Τομ Κρουζ: Ο Tom Cruise, ξεκίνησε την καριέρα του το 1981 με τις ταινίες: Endless Love και Taps. Υποδύθηκε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Risky Business το 1983 και απέκτησε παγκοσμία αναγνωρισιμότητα με το Top Gun το 1986. Έκτοτε με πολύ σωστές και μεθοδευμένες κινήσεις έπαιξε σε ταινίες μεγάλων σκηνοθετών με πολύ διάσημους συμπρωταγωνιστές κτίζοντας μια λαμπρή καριέρα. Από το 2005, ο Τομ Κρουζ και η Πόλα Γουάγκνερ είναι υπεύθυνοι του στούντιο United Artists. Ήταν συνολικά τρεις φορές υποψήφιος για Oscar και έχει βραβευτεί με τρεις Χρυσές σφαίρες για τις ταινίες: Born on the Fourth of July (1989), Jerry Maguire (1996) και Magnolia (1999)…..

Θ α ν α τ ο ι

Τζίμ Μόρισον, James "Jim" Douglas Morrison 

 • 1971 – Τζίμ Μόρισον: Ο James “Jim” Douglas Morrison πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία 27 ετών. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα. Δεν έγινε αυτοψία, γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Η απουσία αυτοψίας έδωσε λαβή για πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου. Διαβάστε τα πάντα στο μεγάλο αφιέρωμα του nikosonline.gr με τίτλο «Θέλετε να σας δείξω το πουλί μου;»:

https://www.nikosonline.gr/jim-morrison-θέλετε-να-σας-δείξω-το-πουλί-μου/

Τζίμ Μόρισον: Ο James "Jim" Douglas Morrison 

Στον τάφο του Τζιμ Μόρισον υπάρχει γραμμένο στα Ελληνικά: ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ.

Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου” Jim Morrison

——————————-

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.