Σαν σήμερα 3 Σεπτεμβρίου

0
95

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Σεπτεμβρίου, Έλλη Λαμπέτη, Ειρήνη Παπά, Νόμος 4000, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

 

Γ ε γ ο ν ό τ α

Νόμος 4000

Greece, 2005, Champion

  • 2006 – H Εθνική ανδρών Ελλάδας στο μπάσκετ, κατακτά για πρώτη φορά στην Ιστορία της το αργυρό μετάλλιο με ήττα με 70 – 47 από την Ισπανία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ιαπωνία.

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Ειρήνη Παπά

  • 1926 – Ειρήνη Παπά

Τι να πρωτογράψει κανείς γι’ αυτήν την γυναίκα σύμβολο; Τεράστια καριέρα, υπέροχοι ρόλο στο σινεμά, εξαιρετικοί στο θέατρο. Στην Ισπανία και την Ιταλία την έχουν Θεά! Τρεις από τις ταινίες που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν προταθεί για Oscar ξενόγλωσσης ταινίας κτλ. κτλ. Πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε το μεγάλο αφιέρωμα http://www.nikosonline.gr/?p=7001

Θ α ν α τ ο ι

Έλλη Λαμπέτη

  • 1983 – Έλλη Λαμπέτη

Ο καρκίνος κάνει την εμφάνιση της στη ζωή της ηθοποιού το 1969, αφού πρώτα της στέρησε τις αγαπημένες της αδερφές, τις οποίες έχασε όλες (εκτός από την αδερφή της Αντιγόνη, η οποία έζησε αρκετά χρόνια και μετά τον θάνατο της Έλλης) από καρκίνο του μαστού. Μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στις ΗΠΑ επιστρέφει και προσπαθεί να το ξεπεράσει. Ο καρκίνος έκανε την επανεμφάνισή του μετά από 11 χρόνια, το 1980. Οι μεταστάσεις ήταν συνεχείς. Οι χημειοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε έπληξαν τις φωνητικές της χορδές, με αποτέλεσμα σταδιακά να χάσει και τη φωνή της. Η τελευταία παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησε στην Αθήνα ήταν τα “Παιδιά ενός κατώτερου Θεού” στον ρόλο της κωφής Σάρα. Στις 3 Σεπτεμβρίου 1983 στις 7.30′ το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο mount Sinai Hospital όπου είχε μεταβεί λίγες εβδομάδες πριν. Στις 5 Σεπτεμβρίου η σορός της μεταφέρθηκε στην Αθήνα και την επομένη κηδεύτηκε με δημόσια δαπάνη στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών. Η τελευταία προσφορά της ήταν η δωρεά των ματιών της.

Θέλω οι κωφάλαλοι που θα με βλέπουν απ’ την πλατεία να ξεχνάνε πως είμαι θεατρίνα και να νομίζουν πως είμαι κι εγώ κωφάλαλη! Έλλη Λαμπέτη (για το ρόλο της στα Παιδιά ενός κατώτερου Θεού)

——————————-

nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOn

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here