Σαν σήμερα 4 Ιουνίου

0
113

 

Γεγονότα

  • 1878 – Υπογράφεται η συνθήκη της Κωνσταντινούπολης με την οποία παραχωρείται η Κύπρος από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • 1911 – Ανακαλύπτονται αποθέματα χρυσού στο Ίντιαν Κρικ της Αλάσκας.
  • 1912 – Μεγάλη πυρκαγιά σαρώνει την Κωνσταντινούπολη, καταστρέφοντας 1.000 σπίτια.
  • 1917 – Απονέμονται το αμερικανικό πανεπιστήμιο Κολούμπια για πρώτη χρονιά από τα βραβεία Πούλιτζερ.
  • 1997 – Με το βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας Ιπεκτσί τιμούνται, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Παπανδρέου.
  • 2006 – Σημειώνεται η θεαματικότερη στην ιστορία απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού. Οι δύο κρατούμενοι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι διέφυγαν με ελικόπτερο που τους παρέλαβε από το προαύλιο της φυλακής, στο οποίο είχε γίνει νωρίτερα αεροπειρατεία.

Γεννήσεις

angelina-jolie-hd-wallpapers-widescreen

Είναι παντρεμένη με τον Μπραντ Πιτ που υιοθέτησε τα θετά παιδιά της, Μάντοξ και Ζαχάρα. Οι δύο τους απέκτησαν μία κόρη, την Σάιλο Νουβέλ και υιοθέτησαν ακόμη ένα αγοράκι τον Παξ Τιέν. Τον Ιούλιο του 2008 το ζευγάρι απέκτησε δίδυμα, τον Νοξ Λεόν και τη Βιβιέν Μαρσελίν. [6 παιδιά. 3 δικά τους και 3 υιοθετημένα].

Είναι πρέσβειρα καλής θέλησης και έχει προσφέρει ηθική και οικονομική βοήθεια στις χώρες του Τρίτου Κόσμου

Η Τζολί μετά από χρόνια υπηρεσίας στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) τον Απρίλιο του 2012 διορίστηκε ως ειδική απεσταλμένη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στο νέο και διευρυμένο ρόλο της, επικεντρώθηκε στις μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις ενώ ανέλαβε την υπεράσπιση και την εκπροσώπηση της Ύπατης Αρμοστείας και του Αντόνιο Γκουτέρες σε διπλωματικό επίπεδο. Μέσα από αυτό της το έργο, βοήθησε στην εξεύρεση λύσεων για τους ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις.

Θάνατοι

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here