Σαν σήμερα 4 Μαρτίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Μαρτίου: Έλενα Ναθαναήλ, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Χριστόφορος Κολόμβος, Αντονέν Αρτώ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

0
1445

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Μαρτίου: Έλενα Ναθαναήλ, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Χριστόφορος Κολόμβος, Αντονέν Αρτώ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Γ ε γ ο ν ό τ α

 Χριστόφορος Κολόμβος

  • 1493 – Ο εξερευνητής Χριστόφορος Κολόμβος επιστρέφει στην Πορτογαλία από το ταξίδι του στις σημερινές Μπαχάμες και άλλα νησιά της Καραϊβικής.
  • 1665 – Ο βασιλιάς Κάρολος Β΄ της Αγγλίας κηρύσσει πόλεμο στην Ολλανδία σηματοδοτώντας την έναρξη του Δεύτερου Αγγλο-Ολλανδικού πολέμου.
  • 1791 – Το Βέρμοντ γίνεται η 14η πολιτεία των Η.Π.Α.
  • 1878 – Νικηφόρος μάχη Ελλήνων κατά Τούρκων, στα χωριά Καλονύκτης και Μαλλάκια, στα πλαίσια της κρητικής επανάστασης του 1878
  • 1954 – Το νοσοκομείο Peter Bent Brigham στη Βοστώνη ανακοινώνει την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού.
  • 1963 – Ανακοινώνεται ότι η Ελλάδα και άλλες έξι χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, έχουν δηλώσει συμμετοχή στην πολυεθνική πυρηνική δύναμη της συμμαχίας.
  • 1964 – Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το ψήφισμά του 186/1964 εγκρίνει τη δημιουργία και εγκατάσταση στην Κύπρο της Ειρηνευτικής δύναμης ΟΗΕ Κύπρου (UNFICYP).

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αύτη γεννά την αδικίαν, αύτη τρέφει την κακουργίαν, αύτη φθείρη σώματα και ψυχάς.” Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Θ α ν α τ ο ι

 Αντονέν Αρτώ

  • 1948 – Αντονέν Αρτώ: Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Μεγάλη μορφή του θεάτρου. Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στο χώρο, μια και υποστήριζε την ωμή βία πάνω στο θεατρικό σανίδι.
  • 2007Ταντέους Ναλέπα, Πολωνός συνθέτης και κιθαρίστας (Breakout)

Έλενα Ναθαναήλ

——————————-

nikosonline.gr

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.