Σαν σήμερα 5 Μαρτίου

0
107

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας / ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 Μαρτίου: Σάμουελ Κολτ, Γιάννης Πάριος, Μανώλης Ρασούλης, Χίτλερ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Γ ε γ ο ν ό τ α

colt1

1933

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

????????????????????????????????????

Ο Πάριος γεννήθηκε το 1946 στην Πάρο. Το πραγματικό του επώνυμο είναι Βαρθακούρης, αλλά το ψευδώνυμο Πάριος, το σκέφτηκε ο Γιώργος Κατσαρός. Ηχογραφεί από το 1969 και οι επιτυχίες του αμέτρητες. Γράφει μόνος του στίχους πολλές φορές και μουσική και δεν είναι λίγες οι φορές που τραγούδια του έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες με τις φωνές άλλων. Ο Γιάννης Πάριος έχει κάνει δύο γάμους. Ο πρώτος με την Ντίνα Μαρκοπούλου, με την οποία απέκτησε 2 γιους, το Χάρη και το Θανάση, και από το δεύτερο γάμο του, με την ηθοποιό Σοφία Αλιμπέρτη, απέκτησε άλλους 2 γιους, το Μιχαήλ-Άγγελο και το Νικόλα.

Θ α ν α τ ο ι

89834-1346183_513_355

Ο Μανώλης Ρασούλης ήταν πιο γνωστός για τους στίχους που έχει γράψει για τραγούδια, αλλά ήταν επίσης συγγραφέας, τραγουδιστής, συνθέτης, και δημοσιογράφος. Στίχους του έχουν μελοποιήσει, μεταξύ άλλων, οι: Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Νίκος Ξυδάκης, Σωκράτης Μάλαμας, Χρήστος Νικολόπουλος κ.α. Έχει μία κόρη, τη Ναταλία Ρασούλη (μουσικός και τραγουδίστρια) που συνεργάστηκαν σε συναυλίες και στη δισκογραφία. Απεβίωσε από έμφραγμα σε ηλικία 65 ετών στην Θεσσαλονίκη, στις 5 Μαρτίου 2011 και βρέθηκε νεκρός στις 13 Μαρτίου.

«Οι ανίκανοι και άπληστοι μετέτρεψαν την Ελλάδα σε money-land» Μανώλης Ρασούλης

——————————-

nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOn

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here