Σαν σήμερα 6 Ιουλίου

1
133

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας / ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 Ιουλίου: Άννα Φόνσου, Φρίντα Κάλο, Λούις Άρμστρονγκ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

 

Χρόνια πολλά στην Άννα Φόνσου

Γ ε γ ο ν ό τ α

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

frida

Η Magdalena del Carmen Frida Kahlo ήταν Μεξικάνα ζωγράφος. Στη ζωγραφική της κυριαρχούν τα έντονα χρώματα. Το στυλ που χρησιμοποιεί φαίνεται επηρεασμένο από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο Μεξικό αλλά φαίνεται επίσης να έχει δεχτεί και επίδραση Ευρωπαϊκών ρευμάτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο Ρεαλισμός, ο Συμβολισμός και ο Υπερρεαλισμός. Αρκετά έργα της είναι αυτοπροσωπογραφίες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός πόνος και η σεξουαλικότητά της. Το 1929 η Φρίντα Κάλο παντρεύτηκε το Μεξικάνο τοιχογράφο Ντιέγκο Ριβέρα, με τον οποίο μοιράζονταν τις ίδιες πολιτικές απόψεις. Ο Ντιέγκο Ριβέρα δώρισε το 1957 το “Γαλάζιο Σπίτι” της στο Coyoacán, στην Πόλη του Μεξικού, και λειτουργεί πλέον σαν μουσείο Frida Kahlo.

Είμαι σαν πάζλ και πρέπει πάση θυσία να μείνουν ενωμένα τα κομμάτια μου” Frida Kahlo

Anna-Fonsou1

Θ α ν α τ ο ι

Louis-Armstrong_M

Ο Louis Armstrong ήταν Αμερικανός μουσικός της τζαζ. Υπήρξε μία χαρισματική προσωπικότητα και καινοτόμος ερμηνευτής, με πλούσια μουσικά προσόντα και σημαντική συνεισφορά στο είδος. Αποτελεί σήμερα έναν από τους δημοφιλέστερους τζαζ μουσικούς του 20ού αιώνα. Διακρίθηκε αρχικά ως τρομπετίστας και αργότερα ως τραγουδιστής. Υπήρξε ενεργός και συνέχισε να δίνει συναυλίες μέχρι το θάνατό του. Στις τελευταίες του εμφανίσεις, αν και σε προχωρημένη ηλικία, ερμήνευε συχνά κομμάτια από μνήμης. Περιόδευσε επίσης με μεγάλη επιτυχία στην Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία. Πέθανε το 1971 από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 70 ετών και ενώ το προηγούμενο βράδυ είχε εμφανιστεί στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria.

Φίλε, αν είναι να ρωτάς, δεν θα μάθεις ποτέ.” Louis Armstrong

——————————-

nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOn

 

1 COMMENT

  1. ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!
    ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ ΜΑΣ!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here