Σαν σήμερα 6 Νοεμβρίου

0
74

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας / ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 Νοεμβρίου: Αβραάμ Λίνκολν, Μαρία Ιορδανίδου, Αντόλφ Σαξ, Πλημμύρες στην Αθήνα, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Γ ε γ ο ν ό τ α

  • 1528 – Ο ναυαγός Ισπανός κατακτητής Άλβαρ Νούνιεθ Καμπέθα δε Βάκα γίνεται ο πρώτος γνωστός Ευρωπαίος που πατάει το πόδι του στην περιοχή που σήμερα λέγεται Τέξας.
  • 1856 – Υποβάλλεται για δημοσίευση το Σκηνές κληρικού βίου, το πρώτο έργο φαντασίας της συγγραφέως που έγινε αργότερα γνωστή ως Τζορτζ Έλιοτ

Abraham-Lincoln_M

  • 1860 – Ο Αβραάμ Λίνκολν εκλέγεται 16ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Ο καλύτερος τρόπος να καταστρέψεις έναν εχθρό, είναι να τον κάνεις φίλο” Abraham Lincoln

τανεα1961

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

1AS_M

Ο Adolphe Sax, 1814 – 1894) ήταν Βέλγος μουσικός, κατασκευαστής μουσικών οργάνων και εφευρέτης του σαξοφώνου. Γεννήθηκε στην πόλη Dinant του Βελγίου και από πολύ μικρή ηλικία, άρχισε να σχεδιάζει μουσικά όργανα, όπως φλάουτα και κλαρινέτα, ενώ αργότερα σπούδασε τα όργανα αυτά στη Βασιλική Σχολή Τραγουδιού των Βρυξελλών. Το 1841 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Παρίσι και άρχισε να πειραματίζεται σε νέες και πρωτότυπες κατασκευές μουσικών οργάνων. Κατασκεύασε το σαξοκέρας (saxhorn), που κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1845, την σαξοτρόμπα (saxotromba) και την σαξοτούμπα (saxotumba), η χρήση των οποίων διαδόθηκε τάχιστα σ’ όλο τον κόσμο. Το 1846 ήταν η χρονιά που ο Σαξ εφευρίσκει στο Παρίσι το σαξόφωνο (saxophone), γεγονός που του χάρισε μεγάλη δημοσιότητα και του εξασφάλισε από το 1867 θέση καθηγητή στο περίφημο Paris Conservatoire.

Θ α ν α τ ο ι

1F_M

Ελληνίδα συγγραφέας που έγινε γνωστή με το μυθιστόρημα της, «Η Λωξάντρα». Στις φωτογραφίες η συγγραφέας, η τηλεοπτική Λωξάντρα (Μπέτυ Βαλάση), και η θεατρική (Φωτεινή Μπαξεβάνη).

——————————-

nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOn

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here