Σαν σήμερα 7 Ιουλίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 Ιουλίου: Τζορτζ Κιούκορ, Σιντ Μπάρετ, Νίκος Ξυλούρης, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

0
647

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 Ιουλίου: Τζορτζ Κιούκορ, Σιντ Μπάρετ, Νίκος Ξυλούρης, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr,

Γ ε γ ο ν ό τ α

  • 1923 – Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ισμέτ Ινονού, με κοινή δήλωσή τους, ανακοινώνουν ότι επήλθε συμφωνία εφ’ όλων των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
  • 1960 – Η Ιταλία αντιδρά στην προοπτική εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.
  • 1969 – Στον Καναδά, η γαλλική γλώσσα εξισώνεται με την αγγλική και γίνεται μια από τις δύο επίσημες γλώσσες του κράτους.
  • 1974 – H Δυτική Γερμανία κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.
  • 2005 – Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου, που αποδίδεται σε εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση, προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Τζορτζ Κιούκορ, George Cukor

  • 1899 – Τζορτζ Κιούκορ: Ο George Cukor ήταν Αμερικανός σκηνοθέτης βραβευμένος με Oscar σκηνοθεσίας για την ταινία του 1964 «Ωραία μου κυρία». Ο Κιούκορ διέπρεψε στην κινηματογράφηση διάσημων λογοτεχνικών έργων καθώς και σοφιστικέ κωμωδιών. Διαβάστε τα πάντα στο μεγάλο αφιέρωμα του nikosonline.gr «Ο σκηνοθέτης των γυναικών»: https://www.nikosonline.gr/ο-σκηνοθέτης-των-γυναικών/

Δεν μπορείτε να έχετε επιτυχία αν δεν μπορείτε να δεχθείτε την αποτυχία.” George Cukor 

Nikos Xylouris, Νίκος ΞυλούρηςNikos Xylouris, Νίκος Ξυλούρης

  • 1936 – Νίκος Ξυλούρης: Γεννήθηκε το 1936, στο ορεινό χωριό Ανώγεια Μυλοποτάμου (Ρέθυμνο), από οικογένεια με μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες. Στα πέντε του χρόνια, όταν οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό του, ξεριζώθηκε από τον τόπο του μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε χωριό της επαρχίας Μυλοποτάμου όπου παρέμειναν μέχρι και την απελευθέρωση της Κρήτης. Σε νεαρή ακόμα ηλικία με τη βοήθεια του δασκάλου του κατάφερε να πείσει τον πατέρα του να του αγοράσει την πρώτη του λύρα και πολύ γρήγορα άρχισε να παίζει σε γάμους και πανηγύρια. Στα 17 του αποφάσισε να μετακομίσει στο Ηράκλειο και έπιασε δουλειά στο νυχτερινό κέντρο “Κάστρο”.

Θ α ν α τ ο ι

Σιντ Μπάρετ, Syd Barret, Pink Floyd

  • 2006 – Σιντ Μπάρετ: Syd Barret ήταν ο εγκέφαλος των Pink Floyd. Για πολλούς όταν τους εγκατέλειψε έπαψαν να υπάρχουν οι Floyd.. και έγιναν κάτι άλλο με το ίδιο όνομα.

Το 1969 εγκατέλειψε τους Pink Floyd λόγω της εξάρτησής του στα ψυχεδελικά ναρκωτικά, και ξεκίνησε μια σύντομη σόλο καριέρα.

——————————-

nikosonline.gr

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOn

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.