Σαν σήμερα 8 Ιανουαρίου

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Ιανουαρίου: Elvis Presley, Έλβις Πρίσλεϊ, David Bowie, Ντέϊβιντ Μπόουϊ, Νίκος Τεμπονέρας, Nikos Ntemponeras, Δημήτρης Μητρόπουλος, Dimitris Mitropoulos, Απόστολος Βέλλιος, Apostolos Velios, Γιάννης Χρήστου, Giannis Christou, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

0
273

ΚΑΘΕ ΠΡΩΪ στο nikosonline.gr σας γράφω τα γεγονότα, τις γεννήσεις και τους θανάτους της ημέρας, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 Ιανουαρίου, Elvis Presley, Έλβις Πρίσλεϊ, David Bowie, Ντέϊβιντ Μπόουϊ, Νίκος Τεμπονέρας, Nikos Ntemponeras, Δημήτρης Μητρόπουλος, Dimitris Mitropoulos, Απόστολος Βέλλιος, Apostolos Velios, Γιάννης Χρήστου, Giannis Christou, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Σαν σήμερα 8 Ιανουαρίου

Τα Γ ε γ ο ν ό τ α της ημέρας

 Δημήτρης Μητρόπουλος, Dimitris Mitropoulos, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Νίκος Τεμπονέρας, Nikos Ntemponeras, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1991 – Δολοφονήθηκε ο εκπαιδευτικός Νίκος Τεμπονέρας από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας και δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Καλαμπόκα, κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων.

Ο δολοφόνος του, καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά, ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες. Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του. Αυτή είναι η Ελληνική δικαιοσύνη!!!

Οι Γ ε ν ν ή σ ε ι ς της ημέρας

 Γιάννης Χρήστου, Giannis Christou, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1926 – Γιάννης Χρήστου: κορυφαίος Έλληνας φιλόσοφος της μουσικής, που σκοτώθηκε την ημέρα των γενεθλίων του (δείτε πιο κάτω). Ο Γιάννης Χρήστου είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και φιλόσοφους της μουσικής του 20ου αιώνα, διεθνώς γνωστός ως Jani Christou. Κύριο χαρακτηριστικό της ζωής και του έργου του ήταν οι έντονες φιλοσοφικές και μεταφυσικές του ανησυχίες, τις οποίες συσχέτιζε άμεσα με την μουσική, προσπαθώντας να αναδείξει την πανανθρώπινη, θρησκευτική, μεταφυσική και μυστικιστική της διάσταση, πέραν από ιστορικές περιόδους, τεχνοτροπίες, πολιτισμούς και συγκεκριμένα θρησκευτικά δόγματα. Έχοντας βαθιές γνώσεις ανέπτυξε το δικό του φιλοσοφικό σύστημα και τη δική του ορολογία για μια μεταφυσική της μουσικής και προσπάθησε ιδιαίτερα με τα τελευταία του έργα να υλοποιήσει τις ιδέες του σε ένα ευρύτερο «μετά- μουσικό» πλαίσιο, όπου η μουσική ήταν κάτι πέρα από μουσική, συνεργαζόμενη με πολλές τέχνες με έναν νέο, υπερβατικό και λυτρωτικό τρόπο.

Το κείμενό του, «Ένα Πιστεύω για τη Μουσική», έχει τη μορφή μανιφέστου φιλοσοφίας, αισθητικής και μεταφυσικής της μουσικής.

Elvis Presley, Έλβις Πρίσλεϊ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1935 – Elvis Presley – Αμερικανός τραγουδιστής. Ο Βασιλιάς του Rockn Roll. Ο Μύθος!!!
 • 1937Σίρλεϊ Μπάσεϊ, Ουαλή τραγουδίστρια
 • 1942Στήβεν Χώκινγκ, Άγγλος φυσικός και συγγραφέας

David Bowie, Ντέϊβιντ Μπόουϊ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1947 – David Bowie – Άγγλος μουσικός –τραγουδιστής, κορυφαία μορφή στην ροκ μουσική. Διαβάστε τα άρθρα

David Bowie, Ντέϊβιντ Μπόουϊ, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

Απόστολος Βέλλιος, Apostolos Velios, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1992 – Απόστολος Βέλλιος, ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Διαβάστε το μεγάλο αφιέρωμα του nikosonline.gr πατώντας τον σύνδεσμο: https://bit.ly/2SEpP8Q

Οι Θ α ν α τ ο ι της ημέρας

 Γιάννης Χρήστου, Giannis Christou, ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, nikosonline.gr

 • 1970 – Γιάννης Χρήστου: Ο Γιάννης Χρήστου σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα τη νύχτα της 8ης Ιανουαρίου 1970, κατά την επιστροφή του στο σπίτι από εορτασμό των γενεθλίων του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η σύζυγός του πλαγιολίσθησε και ο Χρήστου πέθανε ακαριαία από πρόσκρουση σε στύλο. Η γυναίκα του βαριά τραυματισμένη εξέπνευσε δέκα ημέρες αργότερα, αφήνοντας τα τρία τους παιδιά ορφανά.
 • 1989Ανδρέας Φιλιππίδης, Έλληνας ηθοποιός
 • 1991Νίκος Τεμπονέρας, Έλληνας μαθηματικός και εκπαιδευτικός
 • 1996Φρανσουά Μιτεράν, Γάλλος πολιτικός
 • 2007Ιβόν ντε Κάρλο, Καναδή ηθοποιός
 • 2014 – Γιώργος Κόρος, Έλληνας βιολιστής και συνθέτης

————————————————————————-

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Ακολουθήστε το nikosonline

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.