Σαν σήμερα 9 Ιανουαρίου

0
101

Σαν σήμερα 9 Ιανουαρίου: Τα γεγονότα, οι γεννήσεις και οι θάνατοι της ημέρας / ΠΑΥΛΟΣ & ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ / ΣΙΜΟΝ ΝΤΕ ΜΠΟΒΟΥΑΡ/ ΤΖΟΑΝ ΜΠΑΕΖ/ κ.α.

Γ ε γ ο ν ό τ α

ATT00016

Γ ε ν ν ή σ ε ι ς

Gisele-Freund_M

Η Simone de Beauvoir, ήταν Γαλλίδα συγγραφέας, φιλόσοφος και φεμινίστρια. Υπήρξε σύντροφος του διάσημου υπαρξιστή φιλοσόφου Ζαν-Πωλ Σαρτρ. Το γνωστότερο έργο της υπήρξε Το Δεύτερο Φύλο, μια φεμινιστική ανάλυση της γυναικείας ύπαρξης και της καταπίεσης των γυναικών.

5A8AD3076313CCDDDAB068E045EBCCFA

Η Joan Chandos Báez, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια της φολκ, κυρίως, μουσικής και στιχουργός. Από το 1959 που ξεκίνησε την καριέρα της μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει περισσότερα από τριάντα άλμπουμ, στα οποία ερμήνευσε τόσο δικά της τραγούδια όσο και τραγούδια άλλων δημιουργών. Οι στίχοι των τραγουδιών της είναι κυρίως στα Αγγλικά και στα Ισπανικά, αλλά έχει ερμηνεύσει τραγούδια και σε άλλες γλώσσες. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ενεργό συμμετοχή της στο αντιπολεμικό κίνημα (κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ συνελήφθη και φυλακίστηκε για τη συμμετοχή της στη διαμαρτυρία στο Armed Forces Induction Center) και την υποστήριξη του κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων. Πολλά από τα τραγούδια της μιλούν για τον πόλεμο και για μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα.

  • 1944Τζίμι Πέιτζ, Άγγλος κιθαρίστας (Led Zeppelin)
  • 1944Μιχάλης Βιολάρης, Κύπριος τραγουδιστής
  • 1958Στήβεν Νηλ, Άγγλος φιλόσοφος
  • 1982 – Η Δούκισσα του Κέμπριτζ Αικατερίνη, ευρέως γνωστή και ως Κέιτ ή Κάθριν Μίντλετον, σύζυγος του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, Δούκα του Κέμπριτζ. 

Θ ά ν α τ ο ι

ΝΑΠΟΛΕΩΝ%20Γ

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here