Σαν ψεύτικη δεν είναι;

0
1038

Namibia-Sossusvlei-Dune-45

Σαν να έχει κάτσει ένας ζωγράφος, ή ένας γραφίστας μπροστά στο computer του και να την έχει σχεδιάσει ψηφιακά. Απίστευτες φωτογραφίες και video μιας πανέμορφης ερήμου στην Αφρική, που είναι προορισμός πολλών επισκεπτών.

Το Sossusvlei είναι μια περιοχή ερημική που καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από άμμο, βρίσκεται στην Αφρική και διαθέτει μερικά από τα πλέον εξωπραγματικά τοπία του κόσμου, αφού κόκκινοι αμμόλοφοι, πυκνή βλάστηση αλλά και απίθανα χρώματα στον ορίζοντα δημιουργούν ένα απόκοσμο σκηνικό. Η περιοχή έχει γίνει πολλές φορές το σκηνικό ταινιών αλλά και μουσικών κομματιών, ενώ συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών που θέλουν να εξερευνήσουν τα σουρεαλιστικά τοπία της. Μικρές λιμνούλες, σκόρπια δέντρα αλλά και μεγάλες εκτάσεις με λευκή ή κόκκινη άμμο συμπληρώνουν το σκηνικό και δημιουργούν μεγάλο ενδιαφέρον στον επισκέπτη.

Sossusvlei_Namib_Desert_Namibia6

Το όνομα “Sossusvlei» χρησιμοποιείται συχνά σε μια εκτεταμένη έννοια να αναφερθεί στη γύρω περιοχή, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ναμίμπια.

250xNxSossusvlei-Desert-Oasis-Sunset-Panoramic-Photo-NAX0928SV-Mitchell-Krog_jpg_pagespeed_ic_VzLMa8sJPz

 Το όνομα “Sossusvlei» είναι μεικτής προέλευσης και σημαίνει περίπου «αδιέξοδος βάλτος”.

sossusvlei1

Οι παλαιότεροι αμμόλοφοι είναι εκείνοι με το πιο έντονο κοκκινωπό χρώμα. Αυτοί οι αμμόλοφοι είναι μεταξύ των υψηλότερων στον κόσμο με πάνω από 200 μέτρα ύψος, ενώ ο ψηλότερος έχει περίπου 380 μέτρα ύψος.

sossusvlei6

sossusvlei7

Οποιαδήποτε βλάστηση στην περιοχή, μπορεί και αναπτύσσεται με νερό και υγρασία κυρίως από τις βροχές και από έναν αριθμό υπόγειων ποταμών.

sossusvlei5

Η πανίδα στην περιοχή Sossusvlei είναι σχετικά πλούσια και αποτελείται ως επί το πλείστον από μικρά ζώα που μπορούν να επιβιώσουν με λίγο νερό.

sossusvlei4

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των πλημμυρών, διάφορα είδη πουλιών εμφανίζονται κατά μήκος των λιμνών και των ποταμών. 

Sossusvlei, Namib Desert, Namibia (Video)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.