Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα;

0
758

vienna_austria_capital_travel_view_from_above_97973_1920x1080

Σύμφωνα με την έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer», που πέρασε από το μικροσκόπιο 230 μητροπόλεις ανά την υφήλιο, κατέταξε στην 1η θέση για έβδομη συνεχή χρονιά μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Για έβδομη συνεχόμενη φορά λοιπόν, η ετήσια έρευνα της «Mercer» κατέταξε τη Βιέννη στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 230 μητροπόλεις του κόσμου με την υψηλότερη ποιότητα ζωής. Δεύτερη στην κατάταξη έρχεται η Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ τέταρτη είναι το Μόναχο και στην πέμπτη το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη Βόρεια Αμερική. Στην τελευταία θέση της λίστας είναι η Βαγδάτη.

Η λίστα χρησιμοποίησε ως κριτήρια αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων 39 διαφορετικές παραμέτρους που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις του για την εκ νέου διάκριση της αυστριακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης τόνισε πως η επιλογή της Βιέννης, για μια ακόμη φορά ως πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, αποδεικνύει πως είναι μια μητρόπολη που προσφέρει μία ζωή με ασφάλεια, με υψηλά κοινωνικά πρότυπα, με ευνοϊκό κόστος κατοικίας, με εξαιρετικές υποδομές και με άριστες πολιτιστικές προσφορές για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Αφετέρου, αποδεικνύει και την ικανοποίηση των δημοτών της με τις παρεχόμενες από την τοπική αυτοδιοίκηση υπηρεσίες, ενώ αποτελεί και εντολή προς τους ιθύνοντες της να συνεχίσουν και στο μέλλον αυτόν τον επιτυχημένο βιεννέζικο δρόμο για μια δυναμική, κοινωνικά δίκαιη και αντάξια να ζει κανείς σε αυτή, μητρόπολη. (Όλες οι φωτογραφίες του άρθρου είναι από την Βιέννη)

meliavienna-carrusel5

image4

05291415481

Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, μετά την Κουάλα Λουμπούρ (86η θέση) και πριν από τη Λεμεσό (88η).

Vienna-Park

Strolling in the park. Vienna, Austria.

Το κριτήριο για να γίνει αυτή η λίστα, είναι η προσωπική ασφάλεια, η υγεία, οι δυνατότητες για μόρφωση, τα συγκοινωνιακά μέσα καθώς και οι παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

belvedere-palace-vienna-austria

Vienna_112145213_sRGB_fc

Quick City Overview: Vienna, Austria (HD)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.