Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή….

0
694

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το είδα, πέρασα πολύ ωραία, γέλασα, με τσάντισε και έφυγα με σκέψεις. Ο μονόλογος του Βασίλη Παπαβασιλείου στο θέατρο Τέχνης (στην Φρυνίχου) είναι από τις πιο πετυχημένες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, γι’αυτό και έχει πάρει 3-4 φορές παράταση….

Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει την εν λόγω παράσταση από τον Νοέμβριο του 2015. Ένα έργο που έγραψε, σκηνοθέτησε και το παίζει ο ίδιος ο μεγάλος σκηνοθέτης, Βασίλης Παπαβασιλείου. Ένας μονόλογος που δεν είναι επιθεώρηση-αν και άνετα θα μπορούσε να γίνει- και ακροβατεί μεταξύ δράματος, κωμωδίας και σάτιρας με πινελιές από σουρεαλισμό και ρομαντισμό.

Το έργο μας το αφηγείται ο Φωκίων Καπνίδης, που είναι τρόφιμος του ΑΑΨΟΥ (Άσυλο Ανιάτως Ψεκασθέντων Ολικής Υστερήσεως). Ένας τύπος που κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό για τον «Τρόφιμο της Χρονιάς» καθώς αυτοαναγορεύτηκε, «Ο Νεκρός της Αμφιπόλεως» και έκτοτε επιδεικνύει ανάλογη διαγωγή. Μέσα στα καθήκοντα του είναι να δίνει την διάλεξη που αναλαμβάνει κάθε χρόνο ο «Τρόφιμος της Χρονιάς» μπροστά σε ένα ακροατήριο που αποτελείται από τους άλλους τροφίμους, συγγενείς και φίλους καθώς και από το ιατρικό, νοσηλευτικό κτλ. προσωπικό του ιδρύματος…

«Είμαι Έλλην. Ως εκ τούτου, μου είναι αδύνατον να είμαι σοβαρός. Σας ζητώ συγγνώμη.»

56b089b242a23sixtirbw

Συντελεστές –Ταυτότητα παράστασης
«Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι»

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Βασίλης Παπαβασιλείου
Βοηθός σκηνοθέτη:
Νικολέτα Φιλόσογλου
Σκηνικά- Κοστούμια:
Μαρί Νοέλ Σεμέ
Καλλιτεχνική συνεργασία:
Σωτήρης Χαβιάρας
Φωτογραφίες:
Μυρτώ Αποστολίδου

Τοποθεσία: Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15 και κάθε Σάββατο στις 19.00 Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€ (μειωμένο), 5€ (άνεργοι)

MPEK0126-2

Πρόσφατα ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου, τιμήθηκε με την υψηλότερη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας, και του απονεμήθηκε το μετάλλιο του ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών, για την προσφορά του στην τέχνη του θεάτρου αλλά και στη σύσφιξη των πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας και Γαλλίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχθηκε σε αρχικαρναβαλιστή του παρόντος αλλά και στον  άνθρωπο που είχε το κουράγιο να πάρει επάνω του –καλώς ή κακώς- τη γελοιοποίηση και το διασυρμό της Ελλάδος, χωρίς να φταίει.

77E27A3C8A6ECB3B9F8773910130EC8D

Εγώ είμαι θεατρικός. Άρα τίποτα το μη θεατρικό δεν μου είναι ξένο. Με αυτή την έννοια λοιπόν μπορώ να ασκώ, θέλω να νομίζω, ένα είδος δημιουργικής και γόνιμης αλητείας, ανάμεσα σε διάφορα πεδία

17

Η εθνικοφροσύνη των γελοίων Δεξιών αντικρίστηκε με την ηπιοφροσύνη των γελοίων Αριστερών!

14L1054092a.-960x646

«Ο Έλληνας μπορεί  να μας εκπλήξει, επειδή είναι ευέλικτος τζαναμπέτης. Μπορεί να υποδύεται την πίστη χωρίς να δεσμεύεται από τις συνέπειες. Κι επειδή στους καιρούς μας το μιμητικόν κάνει θραύση μπορεί ο Έλληνας να μας ξαφνιάσει θετικά».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.