Σπάνια περίπτωση ανθρώπου

1
851

gaios10

Σπάνια περίπτωση. Πολύ σπάνια. Αλλά γι’ αυτό μου αρέσει. Ένας πολύ ιδιαίτερος και περίεργος τύπος που τα παράτησε όλα για να ζήσει μόνος του, στον δικό του επίγειο παράδεισο.

Τον λένε σύγχρονο Ροβινσώνα Κρούσο, και στο περίπου δεν έχουν άδικο. O κύριος Gaio Rodrigues Rego δεν είναι ένας συνηθισμένος άντρας. Επέλεξε να δουλέψει επιστάτης σε ένα ερημικό νησάκι, μακριά από τον πολιτισμό και ζει πλέον σε έναν παράδεισο, που δεν συναντά κίνηση για να πάει στη δουλειά του, δεν έχει άγχος, ούτε βλέπει ενοχλητικούς ανθρώπους. Δεν τον ενοχλεί καθόλου που δεν έχει κανέναν να μιλήσει. Είναι ένας σύγχρονος ερημίτης.

Σήμερα είναι 62 χρόνων και άφησε την αγχωτική δουλειά του πριν από 32 χρόνια αποφασίζοντας να ζήσει στα νησιά Ilha dos Gatos, ένα σύμπλεγμα με νησάκια, τρία μίλια από την ακτή της νοτιοανατολικής Βραζιλίας. Πήγε αρχικά εκεί με την οικογένειά του, αλλά η σύζυγος και τα τρία του παιδιά δεν μπορούσαν να συνηθίσουν σε αυτήν τη ζωή, και γύρισαν πίσω. Έτσι έμεινε μόνος και ζει το όνειρό του.

Όλη μέρα ψαρεύει, διαβάζει, μαγειρεύει, σκέφτεται, γράφει και ρεμβάζει. Δεν τον νοιάζει τι μέρα είναι ούτε τι ώρα. Τρέφεται με τα ψάρια και τα οστρακοειδή που πιάνει, με φρούτα και άγρια χόρτα που βρίσκει στο νησάκι, ενώ κάποιες φορές τα πλοιάρια που έρχονται στο νησί για λίγες ώρες του αφήνουν μερικές προμήθειες. Στο νησί δεν υπάρχουν ζώα με μόνη εξαίρεση έναν σκύλο που του κάνει παρέα. Ο ίδιος δεν παίρνει χρήματα γι’ αυτό που κάνει αλλά δεν αλλάζει με τίποτα τη δουλειά του. Και λέει:

«Οι περισσότεροι περνούν τη ζωή τους αναζητώντας την ευτυχία και δεν την βρίσκουν ποτέ. Εγώ ξέρω ότι βρήκα τη δική μου γιατί για τα τελευταία 32 χρόνια δεν ευχόμουν τίποτα άλλο πέρα από αυτό. Ο χρόνος περνά και δεν το παρατηρώ καν»

Η οικογένειά του τον επισκέπτεται κατά διαστήματα, ενώ η μοναδική επικοινωνία που έχει με τον έξω κόσμο είναι ένα παλιό κινητό τηλέφωνο και ένα ραδιόφωνο.

gaios2

 

gaios6

 

gaios4

728x393xnisi_10_jpg,qitok=0FfiJN2a_pagespeed_ic_pFgD1uizZH

gaios3

gaios1

gaios9

gaios7

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

gaios5

1 COMMENT

  1. Ευτυχώς η “εξορία” του είναι δική του επιλογή κι όχι επιβεβλημένη από πολιτικές, ιατρικές ή άλλες εξουσίες. Καμιά φορά η καταφυγή σε τέτοιους παραδείσους είναι η μόνη σωτήρια λύση.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.