ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Όταν ήμουν παιδί…

Ο Σταύρος Κωνσταντίνου είναι φωνάρα. Μας ήρθε από την Κύπρο και είναι από τους πιο αξιόλογους τραγουδιστές που έχουμε. Είχε κερδίσει την πρώτη θέση στο Super Idol, ξεκίνησε να κάνει καριέρα, αλλά κανείς τραγουδιστής φίρμα δεν ήταν διατεθειμένος να στηρίξει ένα νέο, όμορφο, ψηλό παιδί με φωνάρα. Γύρισε στην Κύπρο όπου και σκίζει σε ότι κι αν κάνει. Για να τον γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, του ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη του και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι… Μέσα από 40 ερωτήσεις αποκαλύπτονται τα πάντα…

0
894

Η παιδική ηλικία είναι η περίοδος που καλύπτει τα χρόνια από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία. Στις εκπαιδευτικές θεωρίες του φιλοσόφου John Locke, η παιδική ηλικία χωρίζεται σε στάδια ανάπτυξης της νηπιακής ηλικίας (όπου το παιδί μαθαίνει να περπατάει), την πρώιμη παιδική ηλικία (ηλικία παιχνιδιού), τη μέση παιδική ηλικία (σχολική ηλικία), και την εφηβική ηλικία (ήβη και μετά την ήβη).

Εδώ ήμαστε λοιπόν. Με μια σειρά άρθρων θα εξερευνήσουμε την παιδική ηλικία μερικών γνωστών και αγαπημένων ανθρώπων- για να μας λυθούν όλες οι απορίες. Γιατί μην ξεχνάτε ότι η παιδική μας ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση μας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Όταν ήμουν παιδί, Stavros Konstantinou, paidi, Cyprus, Κύπρος, Super Idol, nikosonline.gr

Τόσο οι συνεντεύξεις, όσο και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία του www.nikosonline.gr και ως εκ τούτου απαγορεύεται η αναδημοσίευση όλου ή μέρους του άρθρου- χωρίς την γραπτή ή προφορική άδεια μου.

Ο Σταύρος Κωνσταντίνου είναι φωνάρα. Μας ήρθε από την Κύπρο και είναι από τους πιο αξιόλογους τραγουδιστές που έχουμε. Είχε κερδίσει την πρώτη θέση στο Super Idol, ξεκίνησε να κάνει καριέρα, αλλά κανείς τραγουδιστής φίρμα δεν ήταν διατεθειμένος να στηρίξει ένα νέο, όμορφο, ψηλό παιδί με φωνάρα. Γύρισε στην Κύπρο όπου και σκίζει σε ότι κι αν κάνει. Για να τον γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, του ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη του και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι… Μέσα από 40 ερωτήσεις αποκαλύπτονται τα πάντα…

Σταύρο μου….

1. Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, σε ποια γειτονιά; Γεννήθηκα στην όμορφη Λευκωσία της Κύπρου, αλλά μεγάλωσα σε διαφορετικές γειτονιές! Τότε το σπίτι μου ήταν στον Στρόβολο, όμως η δουλειά των γονιών μου ήταν στον Τακτακαλά (στην παλιά Λευκωσία). Και στις δυο περιοχές μεγάλωσα, έτρεξα και επαιξα πολύ! Είχα φίλους και στις δυο περιοχές!

2. Που πήγες δημοτικό; Πήγαινα στο Δημοτικό σχολείο Αγ. Κασσιανού! Κοντά στην δουλειά των γονιών μου! Υπέροχες στιγμές και αναμνήσεις.

3. Έχεις άλλα αδέλφια; Έχω μια αδελφή 14 μήνες πιο μεγάλη! Είμαι τυχερος που ειμαστε κοντά σε ηλικία, διότι μεγαλώσαμε παρεούλα!

4. Αγαπούσες περισσότερο τον παππού ή την γιαγιά; Για να είμαι ειλικρινής αγαπούσα περισσότερο τις γιαγιάδες μου γιατί αυτές τις εζησα περισσότερο! Τον πατέρα της μητέρας μου δεν τον γνώρισα ποτέ! Πέθανε πριν γεννηθώ. Τον άλλο μου παππού τον χάσαμε πάλι όταν ήμουν πολύ μικρός και δεν εχω εικόνες και στιγμές μαζί του! Ενώ με τις Γιαγιάδες μου μεγάλωσα παρέα, αλλά κι αυτές μεχρι τα 12 μου τις εχασα! Δεν ημουνα από τους τυχερούς που έχουν ακόμη τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους! Εγω τους έχασα όλους νωρίς. Αλλά όσο τους έζησα είμαι ευγνώμων.

5. Είχες μακριά μαλλιά ως παιδί ή κοντά; Πέρασα από διάφορα στάδια λόγω μόδας τάχα… (γέλια) Κυρίως κοντό μαλλί, καποια περιοδο ειχα αφησει λιγο μαλλι τυπου καπελακι με χωρίστρα αεροδιάδρομο στην μεση (όλοι κάνουμε λάθη χαχαχαχαχα)… και μια φορά τα κούρεψα με την ψιλή όλα γιατί το είχε κάνει όλη η παρέα. Ποτέ δεν είχα μακρύ μαλλί τύπου κοτσίδα!

6. Ήσουν ζηλιάρης; Ζήλευα αλλά σε παιδικά πλαίσια. Μερικούς φίλους ας πούμε, που αποκτούσαν πρώτοι κάποια πράγματα πριν από μένα. Πχ ζήλευα πολύ τον γείτονα μου που είχε Computer και ήθελα κι εγώ. Αλλά ποτέ μου δεν εφερα σε δυσκολη θεση τους δικους μου ουτε εκανα σκηνη για να μου αγοράσουν. Μόνοι τους το καταλάβαιναν και λίγους μήνες μετά μου έφερνε κι εμενα ο… Άγιος Βασίλης.

7. Έλεγες ψέματα; Αθώα ψεματάκια αρκετά! Κυριως θυμάμαι έλεγα ψέματα… πως δεν ένιωθα καλά, ότι ένιωθα άρρωστος, για να μην παω σχολειο να κοιμηθώ περισσοτερο και να ξυπνησω σπιτι μονος και να παιξω με τα ηλεκτρονικά μου παιχνίδια!

8. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Πετροπόλεμος, κλέφτες κι αστυνόμοι ή μακριά γαϊδούρα; Το αγαπημένο μου παιχνίδι την τότε εποχή ήταν το ΚΡΥΦΤΟ και το παιχνίδι με τους ΒΟΛΟΥΣ! Τα λατρευα αυτά τα δυο!

9. Είχες κρυψώνα; Ναι όπως όλα τα παιδιά νομιζω! Στο απέναντι χωράφι είχαμε φτιάξει με διάφορα ξύλα ένα σπίτι -κρυψώνα όπου πηγαίναμε και νιώθαμε ωραία, γιατί ήταν κάτι δικό μας, κάτι που φτιάξαμε με τα χεράκια μας!

10. Τους κολλητούς σου τότε πως τους έλεγαν; Έχεις ακόμα επαφή με κάποιους; Είχα 3-4 αυτοκόλλητους φίλους! Ο Αντρέας, ο Ευάγγελος, ο Στέλιος και ο Παντελής! Με τους 2 εχω ακόμη στενή επαφή με την ιδια αγάπη και εμπιστοσυνη όπως και τότε!

11. Μέχρι ποια ηλικία φορούσες κοντό παντελονάκι; Μέχρι το Γυμνάσιο φορούσα τα πολύ κοντά παντελονάκια!

12. Θυμάσαι κάποιο παιχνίδι σου, που του «έβγαλες τα μάτια»; Ναι, όταν βγήκε το NINTENDO και το παιχνίδι SUPER MARIO το ξέσκισα!

13. Όταν έκανες αταξίες έτρωγες ξύλο ή τιμωρία; Τιμωρία πάντα! Ήταν νόμος. Αν έκανα λάθος σε κάτι, θα έπρεπε να στερηθώ κάτι άλλο! Αυτό ήταν σίγουρο! Ξύλο όχι, δεν έφαγα ποτέ! Και θεωρώ ότι αυτό είναι λάθος να γινεται… Με το ξύλο γκρεμίζεις, δεν χτίζεις….

14. Ποια ήταν η μεγαλύτερη αταξία που είχες κάνει; Όταν κάπνισα στην 3η Γυμνασίου και το πήρε χαμπάρι ο πατέρας μου! Δύσκολη στιγμη, το σκεφτομαι και νιώθω τόσο ζωντανό τον φοβο ακόμα! Αυτά τα μάτια του πατέρα μου που όταν με τσακωσε σπινθιριζαν από τα νεύρα του, ακόμα τα θυμάμαι! Τι τράβηξε κι αυτός ο καημένος!

15. Ποιο φαγητό και γλυκό ήταν τα αγαπημένα σου; Το αγαπημένο μου φαγητό ήταν η Σούβλα (κάθε Κυριακη εψηνε ο πατερας μου) και από γλυκό τρελαινόμουν με το γαλακτομπούρεκο!

16. Πήγαινες εκκλησία ή κατηχητικό; Πήγαινα Κατηχητικό το απόγευμα μετά το σχολείο!

17. Τι ταλέντο είχες μικρός; Μου άρεσε να ζωγραφίζω, αλλά η μουσική με κέρδισέ από παιδική ηλικία! Είχα ένα περίεργο ταλέντο μολις άκουγα ένα τραγουδι 1-2 φορές, το ήξερα όλο απ’ εξω και στιχους και μελωδια!!

18. Στο σχολείο απήγγειλες ποτέ ποίημα ή συμμετείχες σε σκετς; Ναι, έτυχε να πω αρκετές φορες ποιηματα στο σχολείο, και θυμάμαι έπαιξα και μια φορά σε σκετσάκι! Ήταν «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» και εγώ έκανα τον Καστανά! Ακόμα το θυμάμαι σαν να ήταν χθες!

19. Παρέλαση πήγες ποτέ; Όχι με το σχολείο δεν πήγα! Παρέλαση έκανα πολλές φορές όμως αργότερα με την φιλαρμονική στον Στρατό! Ότι δεν μου άρεσε παιδί, το “λούστηκα” αργότερα!

20. Αν σου πω να θυμηθείς το αγαπημένο σου τραγούδι ως μικρό παιδάκι… ποιο ήταν; Το αγαπημένο μου τραγούδι που με σημάδεψε στην παιδική μου ηλικία ήταν το «Παραπονεμένα Λόγια» του Γιώργου Νταλάρα!

21. Τις αποκριές τι ντυνόσουν συνήθως; Δεν μου άρεσαν ποτέ οι αποκριές! Βεβαια επειδη ειχαμε μασκε παρτι και επρεπε ολοι να ντυθούμε αναγκαζόμουνα κι΄ εγώ…και ντυνόμουνα σούπερ ήρωας! Spiderman, Χελωνονιτζακι και κάτι τέτοια….

22. Το αγαπημένο σου cartoon; Τα χελωνονιτζάκια ήταν το αγαπημένο μου! Έχω δει όλα τα επεισόδια, είχα όλα τα παιχνίδια, λεύκωμα με αφίσες τους και ότι είχε σχέση με αυτό το cartoon! Πολλές φορές ακόμα και σήμερα μου ξυπνούν αναμνήσεις βλέποντας τα!

23. Πότε πήγες για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση; Ποια ήταν; Εδώ έχω να σου πω πολλα! Θέατρο πήγαινα από 4 χρονων! Ο πατέρας μου ήταν γνωστός ηθοποιός, πετυχημένος πολύ την εποχή ΄80s – ΄90s! Πηγαινα σχεδόν σε κάθε παράσταση! Ολοι οι σημαντικοι ηθοποιοι της τοτε γενιας με μεγαλωσαν στα καμαρινια τους! Έβλεπα τον πατέρα μου να παίζει και ένιωθα περηφάνεια και τεράστια χαρά! Ηταν το ειδωλό μου! Στα 9 μου βοηθουσα και τις ταξιθετριες να πανε τον κοσμο στις θεσεις τους! Υπεροχες στιγμές!

24. Μήπως θυμάσαι και την πρώτη φορά που πήγες σινεμά; Δεν θυμάμαι ακριβώς χρονολογία αλλά θυμάμαι ότι μας είχε πάει ο πατέρας μου στο «Ζήνα Πάλας», το μόνο Cinema που είχε η Λευκωσία τότε, και είδαμε το JURASSIC PARK! Ηταν μοναδική εμπειρια! Να βλεπεις πρωτη φορα σε τόσο μεγάλη οθόνη ταινία! Έμοιαζε μαγικό!

25. Ποιον τραγουδιστή είδες για πρώτη φορά Live; Η πρώτη φορά ήταν στα 13 μου όταν πήγα στην συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη που ήδη στην Κύπρο ήταν γνωστός πριν καν εμφανιστεί στην Ελλάδα! Και η δεύτερη μου, τον Γιώργο Νταλάρα! Από τοτε ζηλευα και θαυμαζα αυτό που εκαναν και ειχα ονειρο να γινω κι εγω καποια στιγμη τραγουδιστης!

26. Έχεις ζητήσει ως παιδί αυτόγραφο από κάποιον καλλιτέχνη; Όχι, ήμουν ντροπαλός!

27. Έκανες ποτέ πάρτι στο σπίτι σας; Όλα μου τα παιδικά πάρτι μεχρι και τα 7 μου χρονια τα εκανα σπιτι μου! Μετά αρχίσαμε τα πάρτι στα Λούνα Παρκ και σε άλλους χωρους!

28. Στο γυμνάσιο σε δυσκόλευε κάποιο μάθημα; Το μάθημα που πάντα με δυσκολευε και θα με δυσκολευε ακομα και μεχρι σημερα είναι η Φυσική! Τελικά δεν είμαι γεννημένος για την NASA … χαχαχαχααα

29. Στην τάξη καθόσουν μπροστά ή προς τα πίσω; Έτυχαν και τα δυο, στο δημοτικο μπροστα και στο γυμνασιο πισω πισω!

30. Ποιος καθηγητής ή καθηγήτρια ήταν οι αγαπημένοι σου; Είχα πολλούς αγαπημένους καθηγητες! Αλλα παντα λατρευα περισσοτερο τους καθηγητες της Μουσικης! Όταν μιλούσαν για μουσική μαγευόμουν.

31. Σε ποια ηλικία φόρεσες πρώτη φορά γραβάτα; Γραβάτα έβαλα πρώτη φορα στην αποφοιτηση του Γυμνασιου! Μεχρι τοτε δεν ειχα βαλει ποτε μου!

32. Κάπνισες τσιγάρο στο σχολείο; Κάπνισα πρώτη φορά στο γυμνάσιο, που σου είπα και πιο πριν… Είχε γίνει μόδα τοτε και δυστυχως παρασύρθηκα κι εγω…

33. Στο γυμνάσιο, έκανες ποτέ κοπάνα; Αν ναι πότε; Ε ναι! Ποιος δεν εκανε! Καναμε κοπανα στην 2α Γυμνασιου για να παμε για καφε, η για να παμε σε σπιτι φιλου να παιξουμε ηλεκτονικα παιχνιδια!

34. Είχες πάρει ποτέ αποβολή; Έχω πάρει και αποβολή γιατί ημουνα απροσεκτος στην ταξη! Περασα από διαφορες φασεις σαν μαθητής. Ήμουν και πολύ καλός και πολύ κακος!

35. Είχες ακμή; Είχα… κι ήταν κατι που με εκανε να νιωθω ασχημα μεσα μου και ασχημος εξωτερικα! Ευτυχώς δεν κράτησε πολύ

36. Το πρώτο σου φιλί σε τι ηλικία προέκυψε; Το πρώτο μου αθώο φιλί το εδωσα σε μια συμμαθήτρια μου στο Δημοτικό! Την φιλησα και της ειπα θα σε παντρευτω! Το φιλι όμως που έδωσα και ήμουν έφηβος, ήταν στα 11 μου σε ένα παρτι μιας συμμαθητριας μου! Ειχα νιωσει περιεργα τοτε! Θυμομουνα το φιλι αυτό ασταμάτητα για τις επόμενες 2 βδομάδες!

37. Πως την έλεγαν την τυχερή; Το όνομα της ήταν Θέα! Ηταν ένα από τα ομορφότερα κορίτσια της τάξης μου!

38. Καθηγήτρια σου είχες ερωτευτεί (πλατωνικά); /αν ναι τι μάθημα σας έκανε; Ερωτεύτηκα την καθηγήτρια της Μουσικής στο Γυμνάσιο! Ηταν η πιο νεαρη και ομορφη καθηγητρια που ειχα! Ειχε σχεση και με την Μουσικη! Την εβλεπα ονειρο συχνα και όταν την εβλεπα από κοντα ενιωθα στο στομαχι μου κατι περιεργο!

39. Που πήγατε πενθήμερη; Στην Αθήνα και ηταν φανταστικα!

40. Με τι βαθμό τέλειωσες; Δεν ήμουν ο μαθητής που θα ήθελε ο κάθε γονιός αλλα ουτε και κακός μαθητης! Τέλειωσα με 16.7

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Όταν ήμουν παιδί, Stavros Konstantinou, paidi, Cyprus, Κύπρος, Super Idol, nikosonline.gr

Τελευταία γιορτή στο Νηπιαγωγείο

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Όταν ήμουν παιδί, Stavros Konstantinou, paidi, Cyprus, Κύπρος, Super Idol, nikosonline.gr

Στα γενέθλιά μου 6 ετών

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Όταν ήμουν παιδί, Stavros Konstantinou, paidi, Cyprus, Κύπρος, Super Idol, nikosonline.gr

Σε παιδική γιορτή στο σχολείο, 6 ετών

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Όταν ήμουν παιδί, Stavros Konstantinou, paidi, Cyprus, Κύπρος, Super Idol, nikosonline.gr

Με την αδερφή μου και τον πατέρα μου στο σπίτι της θείας μου, 9-10 ετών

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Όταν ήμουν παιδί, Stavros Konstantinou, paidi, Cyprus, Κύπρος, Super Idol, nikosonline.gr

Χριστουγεννιάτικη βόλτα με τους γονείς μου και ψώνια (10 ετών)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Όταν ήμουν παιδί, Stavros Konstantinou, paidi, Cyprus, Κύπρος, Super Idol, nikosonline.gr

17 χρονών στην φιλαρμονική του Στρατού με τον Γιώργο (σειρά μου)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Όταν ήμουν παιδί, Stavros Konstantinou, paidi, Cyprus, Κύπρος, Super Idol, nikosonline.gr

18 ετών, όταν ήρθα για την οντισιόν του Super Idol. Μαζί με φίλους διαγωνιζομένους (Γιωργος, Γεωργία και Βάσια)

———————————————————-

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Όταν ήμουν παιδί, Stavros Konstantinou, paidi, Cyprus, Κύπρος, Super Idol, nikosonline.gr(Μια τελευταία ερώτηση για το φινάλε)

Και τώρα που απάντησες σε όλες αυτές τις ερωτήσεις…. θέλω να μου πεις πως αισθάνθηκες που σε ανάγκασα να κάνεις όλο αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Σε ευχαριστώ Νίκο μου για την υπέροχη συνέντευξη που είχα την χαρά να κάνω μαζί σου και να ξαναγυρίσω στην παιδική μου ηλικία. Ήταν τόσο ωραία και ξέγνοιαστα χρόνια που τελικά μου έκανε καλό που θυμήθηκα όλα αυτά που σου είπα…

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Όταν ήμουν παιδί, Stavros Konstantinou, paidi, Cyprus, Κύπρος, Super Idol, nikosonline.gr

Δείτε κι΄ άλλους τραγουδιστές πως ήταν παιδάκια

Πέγκυ Ζήνα https://bit.ly/2GnKEny

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου https://bit.ly/2E0jm3D

Χρήστος Μάστορας (Μέλισσες) https://bit.ly/30lodVP

Βαγγέλης Παναγόπουλος (48 Ώρες) https://bit.ly/2Ulos37

Γιώργος Παπαδόπουλος https://bit.ly/2IobvPw

Νίκος Μουρατίδης https://bit.ly/2FcZYRR

Εύη Δρούτσα https://bit.ly/37csE8W

Ναταλία Γερμανού https://bit.ly/2PSJWPy

Δημήτρης Ουγγαρέζος https://bit.ly/2QZwyss

Θάνος Καλλίρης https://bit.ly/2XnDxQe

Νίκος Μίχας https://bit.ly/2Qz1sYo

Νίνα Λοτσάρη https://bit.ly/2V58RCs

Πωλίνα https://bit.ly/2DMPUyH

Πασχάλης https://bit.ly/2DhAUJd

Σταμάτης Κραουνάκης https://bit.ly/2QZkloa

Θέμης Καραμουρατίδης https://bit.ly/2PK58u5

Στέφανος Κορκολής https://bit.ly/2yXYOF1

Ελένη Πέτα https://bit.ly/2qpM8GL

Ρένα Μόρφη https://bit.ly/32hVhhQ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Όταν ήμουν παιδί, Stavros Konstantinou, paidi, Cyprus, Κύπρος, Super Idol, nikosonline.gr

Από τις καλοκαιρινές μας διακοπές στην Λάρνακα (ηλικία 7-8 χρονών)

———————————————————

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.