Σας το έχω πει ότι πηγαίνω πολύ θέατρο. Μου αρέσει αυτή η καλλιτεχνική συλλογική δουλειά που γίνεται πάνω στο σανίδι, μπροστά μας και η ενέργεια που μας μεταδίδεται. Μου αρέσουν τα ωραία έργα που κάτι έχουν να πουν και θαυμάζω όλους τους καλλιτέχνες που επιτυγχάνουν ένα ωραίο αποτέλεσμα. Στο θέατρο συνυπάρχουν όλες οι τέχνες.
Φτιάχνοντας το αρχείο τον φωτογραφιών μου βρήκα πάρα πολλές φωτογραφίες μου από θεατρικές παραστάσεις, βγαλμένες στα παρασκήνια, αγκαλιά με αγαπημένους ηθοποιούς και δημιουργούς. Ελάτε να τις χαζέψουμε παρέα…
Με την Βαλέρια Χριστοδουλίδου στο θέατρο Εμπορικόν σε μια παράσταση με τον εξαιρετικό Δημήτρη Καταλειφό.
Στο ίδιο θέατρο παρέα με την Ίριδα Ζαχμανίδη. Ο Δημήτρης Καταλειφός με την Θέμιδα Μπαζάκα στον Γυάλινο κόσμο του Τενεσί Γουίλιαμς.
Στην παράσταση της Κατερίνας Ευαγγελάτου, “Κωμωδία παρεξηγήσεων”. Με την Έλενα Σκουλά, την Βίκη Βολιώτη και τους δύο πρωταγωνιστές, Νίκο Κουρή (επάνω) και Ορφέα Αυγουστίδη (κάτω).
Στο θέατρο Καρέζη, στην μουσική παράσταση Τα άστεγα του Νίκου Πλατύραχου με τον Γιώργο Νταλάρα βασικό ερμηνευτή. Παρών και ο Κώστας Καζάκος.
Στο θέατρο Βεάκη στην παράσταση Φιλιώ Χαϊδεμένου, με την συγκλονιστική κ. Δέσποινα Μπεμπεδέλη.
Με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο και δεξιά με τον Σταμάτη Κραουνάκη στο θέατρο Τέχνης- Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία.
Με τον Παύλο Χαϊκάλη και με τον Γρηγόρη Βαλτινό που είμαστε φίλοι πάνω από 30 χρόνια
Στο θέατρο Ιλίσια με την Μπέσσυ Μάλφα και την Ρένια Λουϊζίδου
Στο Εθνικό Θέατρο για τα Πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Κάντ με την Καρυοφιλλιά Καραμπέτη σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Πάνω με την Βαλέρια Χριστοδουλίδου και τον Άγγελο Παπαδημητρίου και κάτω με τον Πάνο Κούτρα και την Άντζελα Μπρούσκου.
Στο ίδρυμα γραμμάτων και τεχνών Ωνάση. Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου…
Με την Τάνια Τσανακλίδου και τον Νίκο Καραθάνο, και κάτω με τον Σταμάτη Κραουνάκη, την Φωτεινή Μπαξεβάνη και τον Χρήστο Λούλη.
Πάντα στους Όρνιθες με τους εξαιρετικούς και αγαπημένους, Άρη Σερβετάλη και Νατάσα Μποφίλιου.
Με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο μετά το τέλος της συγκλονιστικής παράστασης Βασιλιάς Ληρ του Σαίξπηρ, με την υπογραφή του Σλοβένου σκηνοθέτη Τομάζ Παντούρ.
Με την Τάνια Τσανακλίδου στο θέατρο Τέχνης και με τον Γιώργο Κιμούλη στο θέατρο Άλμα
Με τον Γιώργο Παυριανό και τον Στράτο Τζώρτζογλου έξω από το θέατρο Τέχνης
Στο θεατράκι του Faust για τα Αμάραντα σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη. Με τον Γιώργο Παυριανό, την Μπέττυ Βακαλίδου, την Χριστίνα Πολίτη και τον Αλέκο Συσσοβίτη.
Με τον Κώστα Φαλελάκη και τον Γιάννη Στάνκογλου
Με την Φωτεινή Μπαξεβάνη, τον Σταμάτη και την Νίκη Σερέτη. Δεξιά στο Ηρώδειο με τον αγαπημένο μου Γιάννη Στάνκογλου και τον Σταμάτη.
Βίκτωρ- Βικτώρια: Γιάννης Ζουγανέλης, Εβελίνα Παπούλια και Γιάννης Στάνκογλου.
Με τον Χρήστο Λούλη στο θέατρο Τέχνης, μετά την παράσταση “Παλιοί καιροί” του Πίντερ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.
Στο Δημοτικό Πειραιά στην εξαιρετική παράσταση Φάουστ σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου (στην μέση) με τους εκπληκτικούς Νίκο Κουρή και Αργύρη Πανταζάρα.
Πάλι σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου το 1984 του Όργουελ. Μια παράσταση που σου έκοβε την ανάσα. Ο Αργύρης Πανταζάρας εξελίσσεται σε μεγάλο θεατρικό ηθοποιό.
Σε παραστάσεις του Σταμάτη Κραουνάκη, και φωτογραφία με την Ζωζώ Σαπουντζάκη
Με την κορυφαία ηθοποιό του θεάτρου μας, Αμαλία Μουτσούση. Μου έγραψε και αφιέρωση….
Στο θέατρο Τέχνης με την Αμαλία Μουτσούση και τον Θέμη Καραμουρατίδη
Έξω από το Ηρώδειο, με την Μάρω Κοντού και την Κάτια Δανδουλάκη
Με την Μυρτώ Κοντοβά και την Χριστίνα Πολίτη στο θέατρο Κιβωτός
Με την Τάνια και την Φιλαρέτη Κομνηνού και δεξιά με τον Σταμάτη Φασουλή….
Στο θέατρο του Λευτέρη Βογιατζή, με την Καρυοφιλλιά στο έργο Πλατεία Ηρώων.
Στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη, με την Κατερίνα Παπουτσάκη, και δεξιά στο θέατρο Κιβωτός με τον Άγγελο Παπαδημητρίου και την Χριστίνα Πολίτη.
Με την αγαπημένη μου Παρθενόπη Μπουζούρη μετά την παράσταση της “Έντα Γκάμπλερ”.
Με τον Νίκο Κουρή, που τον παρακολουθώ σχεδόν σε όλες του τις παραστάσεις.
———————————————-
Άρθρα με τα προσωπικά μου άλμπουμ φωτογραφιών
Νίκος Μουρατίδης – Στην δεκαετία του ’80: https://bit.ly/2JJgebB
Την χρυσή εποχή της δισκογραφίας: https://bit.ly/2zBeOOm
Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν: https://bit.ly/2jvxDcE
Φωτογραφίες από το παρελθόν: https://bit.ly/2u6d10v
Κι’ άλλα άρθρα για το θέατρο
Κάρολος Κουν – «Ο δάσκαλος»: https://bit.ly/2ykg3Po
Γιώργος Μιχαηλίδης – «Πέθανε στα 80 του»: https://bit.ly/2B8YiGu
Σπύρος Ευαγγελάτος – Ο ιδρυτής του «Αμφιθεάτρου»: https://bit.ly/2Ba2BkZ
Ποια είναι η Κατερίνα Ευαγγελάτου; https://bit.ly/2DCyzY4
Φάουστ εναντίον Μεφιστοφελή: https://bit.ly/2Nzg5cN
Η ενέργεια του θεάτρου: https://bit.ly/3bnA5eU
Για πολύ γερά νεύρα: https://bit.ly/2Rx80YH
Ψηλά στα σύννεφα με τα πουλιά: https://bit.ly/2rFUwPg
————————————————-
Πολυ ομορφες στιγμες!
Μια διορθωση μονο, ο Χαικαλης λεγεται Παυλος!
Ωχ… το διορθώνω αμέσως Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
Υπέροχες! Ευχαριστούμε πολύ 🙂
Επίσης το επίθετο της Μάρω Κοντού με κεφαλαίο. Φιλική διόρθωση ?
Το διόρθωσα, ευχαριστώ πολύ….