Στην Ελλάδα μια από τις πιο εντυπωσιακές πισίνες στον κόσμο

0
100

pisinatinos1

Ο γνωστός Αρχιτέκτονας, Στέλιος Κόης, κοινοποίησε μια από τις πιο πρόσφατες δουλειές του, που είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές πισίνες στον κόσμο.

Το ξέρω ότι οι φωτογραφίες θα σας εντυπωσιάσουν, όπως και μένα, αλλά θέλω να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να βρεθούμε εκεί μέσα, μ’ αυτή την θέα! Πρόκειται για την πισίνα της κατοικίας Mirage που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο νότιο τμήμα της Τήνου, που λειτουργεί ως οροφή και φυσικό “καμουφλάζ” της κατοικίας. Παράλληλα παρέχει θερμική μόνωση και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Ναι, πολύ καλά καταλάβατε. Κάτω από την πισίνα είναι το σπίτι.

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο η τοποθεσία γι’ αυτήν την κατοικία επιλέχθηκε για να προσφέρει προστασία από τους ανέμους. Είναι όλη ισόγεια και εκτίνεται σε 198 τετραγωνικά. Η θέα που προσφέρει είναι μαγική. Ο σχεδιασμός της έγινε με όσο το δυνατόν πιο λιτή αισθητική, ενώ χρησιμοποιήθηκαν υλικά από το νησί καθώς και τοπικές τεχνικές.

Στόχος του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν να ενσωματωθεί το κτίριο στο τοπίο σαν να ήταν μέρος του. Το σύνολο του ζωτικού χώρου καλύπτεται από την πισίνα χωρίς σκελετό που παράγει μια οφθαλμαπάτη και φαντάζει σαν προέκταση της θάλασσας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στο νερό μπορείς να δεις το περιβάλλον και κατά τη διάρκεια της νύχτας τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.

pisinatinos2

pisinatinos3

pisinatinos4
pisinatinos5

pisinatinos6

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here