Πρώτο βραβείο σε ξενώνα στην Μονεμβασιά

Θα διαβάσετε και θα δείτε πώς όταν κάποιοι Έλληνες έχουν γούστο και αισθητική κάνουν θαύματα. Ένα παλιό αρχοντικό έξω από τη Μονεμβασιά μετατράπηκε με παραδοσιακές μεθόδους σε ξενοδοχείο υπόδειγμα, με διεθνή στάνταρ.

1
5149

Θα διαβάσετε και θα δείτε πώς όταν κάποιοι Έλληνες έχουν γούστο και αισθητική κάνουν θαύματα. Ένα παλιό αρχοντικό έξω από τη Μονεμβασιά μετατράπηκε με παραδοσιακές μεθόδους σε ξενοδοχείο υπόδειγμα, με διεθνή στάνταρ. Και να που πήρε και ένα πρώτο μεγάλο διεθνές βραβείο…

Κινστέρνα, ξέρουμε ότι ονομάζεται μια εσωτερική δεξαμενή νερού. Την εποχή που γίνονταν πόλεμοι όλα τα κάστρα είχαν μια τέτοια στέρνα που αποθήκευαν νερό. Η πιο ξακουστή ήταν η Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού και ήταν η μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή της Κωνσταντινούπολης. Βρίσκεται απέναντι από την Αγία Σοφία και πρόκειται για ένα αριστούργημα της βυζαντινής μηχανικής με χωρητικότητα μεγαλύτερη από 80.000 κυβικά μέτρα νερού! Κατασκευάστηκε από τον Κωνσταντίνο και επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού, με σκοπό να υδροδοτείται η πόλη σε περίπτωση πολιορκίας.

Κινστέρνα, Μονεμβασιά, Ξενοδοχείο

Το Kinsterna Hotel & Spa στην Μονεμβασιά απέσπασε την κορυφαία τιμιτική διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο. Βραβεύτηκε απο τον διεθνή οργανισμό Seven Stars Luxury Hospitality & Lifestyle Awards κερδίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Ένα βραβείο που αποτελεί ουσιαστικά την σφραγίδα αριστείας και που διαχωρίζει τους εξαιρετικούς απο τους καλύτερους. Έτσι διαβεβαιώνει τους απαιτητικούς ταξιδιώτες ότι τόσο η εμπειρία διαμονής όσο και το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει το Kinsterna Hotel βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο

Ο ξενώνας βρίσκεται λίγο έξω από την Μονεμβασιά, απέναντι απ’ τον βράχο και το κάστρο, που τώρα μπορεί να είναι ξενοδοχείο, αλλά αποτελεί αναβίωση ενός παλιού αρχοντικού, η γέννηση του οποίου χάνεται στους βυζαντινούς και ενετικούς χρόνους. Η αρχική δομή του εκτιμάται ότι χτίστηκε κάποια στιγμή τον 17ο αιώνα, θεωρία που υποστηρίζεται από το γεγονός ότι έχει οχυρωματική μορφή σε σχήμα Π, που συνηθιζόταν σε εξελιγμένα αρχοντόσπιτα της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης τα οποία ήταν χτισμένα γύρω από μια δεξαμενή. Το 1821 ιδιοκτήτης του κτιρίου ήταν ο Ιμπραήμ Μπέης, ενώ αργότερα αγοράστηκε από την οικογένεια Καπιτσίνη. Η τελευταία «κυρία της Μονεμβασιάς», Λίνα Καπιτσίνη, έζησε στο αρχοντικό έως τα τέλη του 1970. Το κτίσμα βγήκε προς πώληση το 2003.

Κινστέρνα, Μονεμβασιά, Ξενοδοχείο, Kinsterna Hotel. Monemvasia, Greece.

Ο κ. Σγαρδέλης που είχε επιστρέψει στον τόπο της καταγωγής του, προκειμένου να αποκαταστήσει το σπίτι που υπήρχε στο πατρικό του χωράφι στο Μεγάλο Περιβόλι, και έχοντας πίσω του σπουδαία καριέρα ως μηχανικός, έχοντας ασχοληθεί ιδιαίτερα με αναπαλαιώσεις (Μέγαρο Μποδοσάκη, Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Ιστορικό Αρχείο Υδρας κ.ά.). Όταν έμαθε ότι πουλιόταν το κτήμα της οικογένειας Καπιτσίνη με ελιές, πορτοκαλεώνες και μερικά χαλάσματα, πήγε να το δει από περιέργεια. Ενθουσιάστηκε και γοητεύτηκε από τη μεγάλη κεντρική στέρνα, τις κολώνες που την περιβάλλουν, τα λιακωτά με θέα το Κάστρο και τη θάλασσα, τα ίχνη από τα μεγάλα τζάκια, τους ευκάλυπτους ολόγυρα. Γνωρίζοντας ότι η απόσβεση θα αργήσει, αποφάσισε να αγοράσει την έκταση και να σώσει το αρχοντικό, με απώτερο στόχο να κάνει ευρύτερα γνωστή την περιοχή των παιδικών του χρόνων. Συγκέντρωσε μια επιβλητική ομάδα αρχιτεκτόνων, μηχανικών και σχεδιαστών που σε συνεργασία με ντόπιους τεχνίτες αλλά και την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ξεκίνησαν το 2006 τις εργασίες αποκατάστασης του οικήματος, πάνω στα παλιά ίχνη του. Οι εργασίες διήρκεσαν τρία χρόνια. Χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές μέθοδοι κατασκευής και ντόπια υλικά, όπως δάπεδα από μαυρόπλακες, καλάμια και κυπαρίσσια στις στέγες κ.ο.κ. Η στέρνα αναδείχθηκε σε κυρίαρχο στοιχείο του ξενώνα, από την οποία ποτίζονται τα περιβόλια.

Βλέποντας το κτίσμα από μακριά νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην Τοσκάνη. Και όταν φτάνεις κοντά και μπαίνεις μέσα τα χάνεις. Δικαιολογημένα όλοι μιλούν με δέος για την υπέροχη δουλειά εκείνης της ομάδας που έφτιαξε αυτό το αριστούργημα. Από τον ιδιοκτήτη, που αρνούνταν να μεταφυτεύσει έστω και μία πορτοκαλιά για να γίνει η πισίνα, μέχρι τους εργάτες της περιοχής που ξημερώματα και υπό βροχή έτρεχαν στην παραλία με δική τους πρωτοβουλία να μαζέψουν βότσαλα για να συμπληρωθεί το ψηφιδωτό της αυλής. Την ίδια αγάπη για τον χώρο αισθάνονται και οι εργαζόμενοι, που σχεδόν στο σύνολό τους προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή. Είναι αυτοί που δεν θα διστάσουν να δείξουν με καμάρι στον επισκέπτη φωτογραφίες από τις εργασίες, το πριν και το μετά, να τον ενημερώσουν για κάθε πέτρα, κάθε φυτό, κάθε στοιχείο που χρησιμοποιήθηκε.

Kinsterna-3168

OPE4985

Ένα έργο που θεωρείται πρότυπο αναστήλωσης διεθνώς.

Κινστέρνα, Μονεμβασιά, Ξενοδοχείο, Kinsterna Hotel. Monemvasia, Greece.

Kinsterna, ξενώνας, Μονεμβασιά, Monemvasia, hotel, Κινστέρνα, Ξενοδοχείο, Hotel & Spa, nikosonline.gr

 

FNM8226

Είναι από τα μέρη που πρέπει να τα προβάλουμε να τα βλέπουν όλοι, για να μην λένε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της ακαλαισθησίας και της προχειρότητας.

Kinsterna, ξενώνας, Μονεμβασιά, Monemvasia, hotel, Κινστέρνα, Ξενοδοχείο, Hotel & Spa, nikosonline.gr Kinsterna, ξενώνας, Μονεμβασιά, Monemvasia, hotel, Κινστέρνα, Ξενοδοχείο, Hotel & Spa, nikosonline.gr

Kinsterna-4549

DSC_0096_120

OPE5339

Συγχαρητήρια σε όλους σας. Μας κάνετε περήφανους.

Για πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.kinsternahotel.gr/el/

——————

Υπέροχα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης: https://bit.ly/2qRxC7x

Μια καπναποθήκη έγινε ξενοδοχείο: https://bit.ly/2F75FNl

Το ωραιότερο ξενοδοχείο της Ελλάδας, είναι στην Καβάλα! https://bit.ly/2qTwob1

Hydra Icons: Ένας ξενώνας κόσμημα: https://bit.ly/2xz0S7O

Ένα Ελληνικό Boutique Hotel υπόδειγμα: https://bit.ly/2qOTAIf

Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου είναι στην Χίο: https://bit.ly/2HG9YVa

Κινστέρνα, Μονεμβασιά, Ξενοδοχείο, Kinsterna Hotel. Monemvasia, Greece.

Kinsterna, ξενώνας, Μονεμβασιά, Monemvasia, hotel, Κινστέρνα, Ξενοδοχείο, Hotel & Spa, nikosonline.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.