Στην Ουαλία η «πόλη των βιβλίων»!

Είναι απίστευτο αυτό που θα διαβάσετε και θα δείτε. Τέτοια αγάπη για τα βιβλία δεν έχουμε συναντήσει πουθενά. Αν σας αρέσει να περνάτε τις ώρες σας σε τεράστιες βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία ψάχνοντας τι βιβλίο θα διαβάσετε, τότε η περίφημη «πόλη των βιβλίων» στην Ουαλία θα σας αφήσει άφωνους.

0
680

Είναι απίστευτο αυτό που θα διαβάσετε και θα δείτε. Τέτοια αγάπη για τα βιβλία δεν έχουμε συναντήσει πουθενά.

Αν σας αρέσει να περνάτε τις ώρες σας σε τεράστιες βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία ψάχνοντας τι βιβλίο θα διαβάσετε, τότε η περίφημη «πόλη των βιβλίων» στην Ουαλία θα σας αφήσει άφωνους.

Vivlia, Books, Βιβλία, Ουαλία, nikosonline.gr

Μια απίστευτη βιβλιοθήκη είναι σκορπισμένη στην πόλη Hay -on – Wye της Ουαλίας. Είναι μια από εκείνες τις πόλεις που έχει μείνει ανέγγιχτη από τον 20ό αιώνα και θυμίζει σκηνικό παραμυθιού. Εδώ λοιπόν μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας στους δρόμους κάνοντας πολλές στάσεις στις υπαίθριες βιβλιοθήκες που υπάρχουν παντού.

Όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλης δημιούργησαν κιόσκια σε διάφορα σημεία όπου τα γεμίζουν με βιβλία από διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν πραγματικά λογοτεχνικά διαμάντια.

Η πόλη μετατράπηκε σε υπαίθριο βιβλιοπωλείο από το 1976, όταν ο επιχειρηματίας και λάτρης του βιβλίου Richard Booth έδωσε αρκετά χρήματα για να κάνει την πόλη παράδεισο του βιβλίου. Επιπλέον η πόλη διαθέτει τα περισσότερα βιβλιοπωλεία, ενώ ο επισκέπτης μπορεί να πάρει ό,τι επιθυμεί από τα υπαίθρια ράφια, επιστρέφοντάς το μόλις το ολοκληρώσει.

Αυτό θα πει πολιτισμός.

Vivlia, Books, Βιβλία, Ουαλία, nikosonline.gr Vivlia, Books, Βιβλία, Ουαλία, nikosonline.gr Vivlia, Books, Βιβλία, Ουαλία, nikosonline.gr

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.