Στο έλεος των graffiti

4
714

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ

Τα graffiti στο ιστορικό κτίριο έφτασαν στο απροχώρητο. Πολύ πρόσφατα η όψη του Πολυτεχνείου επί της οδού Στουρνάρη και Πατησίων καλύφθηκε από ένα τεράστιο γκράφιτι. Είναι τόσο μεγάλο και τόσο απόλυτο ως προς την πρόθεση, τόσο συμπαγές ως προς τη στόχευση, όσο αδύνατον είναι να αφαιρεθεί αν δεν βρεθεί κάποιος να πληρώσει για τον καθαρισμό του κτιρίου.

Και αν κάποτε καθαριστεί, εντός λίγων 24ωρων θα το ξαναβάψουν. Βεβαίως, από την μεταπολίτευση και μετά, το ιστορικό κτίριο του ΕΜΠ ποτέ δεν ήταν καθαρό. Απλώς, έτσι όπως το είδαμε τώρα πάθαμε ένα σοκ. Αυτή η παρέμβαση, εκφράζεται μέσα από την εξωστρεφή αυθάδειά της και δηλώνει με επιθετική αυτοπεποίθηση ότι το γενικότερο κλίμα παρέχει ενός είδους νομιμοποίησης. Καμία ηγεσία, καμία πρυτανεία, καμία τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπόρεσε όχι να επιλύσει το θέμα του συνεχούς βανδαλισμού αλλά να προτείνει έστω κάτι στοιχειωδώς ρεαλιστικό.

«Είναι έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού, καθώς πρόκειται για ένα μνημείο», δήλωσε ο πρύτανης Ιωάνvnς Γκόλιας, στην Καθημερινή, ο οποίος όμως αρνήθηκε να καταδικάσει αυτό που έγινε στο κτίριο. «Έχω πολλά να καταδικάσω και δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη λογική. Δεν εκφράζω ούτε ευαρέσκεια, ούτε δυσαρέσκεια».

Και συνεχίζοντας συμπλήρωσε: «Δεν έχω φύλακες. Από τους 40 έχουν μείνει οι τρεις. Έχουμε πάρει ελάχιστους επιπλέον και τι δεν ακούσαμε γι’ αυτό. Όσους έχουμε, φυλάνε τον εσωτερικό χώρο. Δεν έχουν οπτική επαφή με το τι συμβαίνει εξωτερικά. Το είδα κι εγώ αυτό που συνέβη, αλλά τι θέλετε να κάνω; Να βάλουμε χρήματα και μετά να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τη ΔΕΗ; Προσπαθώ να θέσω προτεραιότητες. Οπότε, θα μπορούσα να καταδικάσω αυτό που έγινε, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορώ να το κάνω». Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να το συνηθίσουμε αυτό το θέαμα…….

inexarchia_polytexneio_graffiti_15

??????????????????????????

inexarchia_polytexneio_graffiti_9_0

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

inexarchia_polytexneio_graffiti_20

4 COMMENTS

  1. αντε και στον Παρθενώνα τα παιδιά…. πες μου πως πιστεύετε πως αυτό έγινε σε μια νύχτα , και πως κανένας δεν πήρε είδηση τίποτα…
    Θλιβερός λαός. Τίποτα λιγότερο , τίποτα περισσότερο

  2. Δεν έχω πρόβλημα με τα graffiti, κυρίως όταν είναι ωραία και εύστοχα. Αυτό ήταν πράγματι πολύ και κακό και λίγος σεβασμός για το κτίριο δε θα πείραζε. Χθες είχα πάει βόλτα προς τα εκεί για να το δω από κοντά. Χάλι:::::

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.