Στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας μετά από 40 χρόνια!

Στην Κύπρο το αποκαλούν «Αεροδρόμιο φάντασμα», και εννοούν το Αεροδρόμιο της Λευκωσίας, και πράγματι είναι ένα αεροδρόμιο φάντασμα, αυτό που άλλοτε ήταν ένα κόσμημα για όλη την περιοχή. Ο φωτογράφος Άντρος Ευσταθίου, αποφάσισε να το ξαναζωντανέψει κάνοντας μια φωτογράφηση εκεί, και χρησιμοποιώντας κάποιους απ’ τους ανθρώπους που είχαν δουλέψει στο αεροδρόμιο.

0
798

Στην Κύπρο το αποκαλούν «Αεροδρόμιο φάντασμα», και εννοούν το Αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Και πράγματι είναι ένα αεροδρόμιο φάντασμα, αυτό που άλλοτε ήταν ένα κόσμημα για όλη την περιοχή. Ο φωτογράφος Άντρος Ευσταθίου, αποφάσισε να το ξαναζωντανέψει κάνοντας μια φωτογράφηση εκεί, και χρησιμοποιώντας κάποιους απ’ τους ανθρώπους που είχαν δουλέψει στο αεροδρόμιο.

Η έκθεση φωτογραφίας του Άντρου Ευσταθίου με τίτλο «Αεροδρόμιο Λευκωσίας, Η επιστροφή», παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2012 στην Is not gallery στην Παλιά Λευκωσία. Φέτος η έκθεση αυτή συμμετέχει στην Photo Biennale Thessalonikis, ως επίσημη συμμετοχή και στην συνέχεια θα παραμείνει στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Εικαστικά, Αεροδρόμιο Λευκωσίας, Art, Άντρου Ευσταθίου, Nikos On Line

Το Διεθνές αεροδρόμιο Λευκωσίας αποτελεί σήμερα ένα εγκαταλελειμμένο χώρο, και βρίσκεται δυτικά της πρωτεύουσας της Κύπρου, Λευκωσίας- στα τωρινά κατεχόμενα. Ήταν το κύριο αεροδρόμιο της Κύπρου από την περίοδο της οικοδόμησης του το 1968, μέχρι και το 1974, όπου βρίσκεται σε αχρηστία και αυτή τη στιγμή τελεί υπό τον έλεγχο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία και το χρησιμοποιεί ως αρχηγείο της, αλλά είναι θλιβερό το θέαμα, της εγκατάλειψης και της καταστροφής. Βλέποντας το πάντα θα θυμίζει εκείνα τα χρόνια. Τα μαύρα χρόνια της εισβολής.

Σαράντα χρόνια έχουν περάσει που οι είσοδοι, τα checkin, τα σαλόνια υποδοχής παραμένουν άψυχα περιμένοντας νέους ταξιδιώτες. Πριν από δύο χρόνια ο Κύπριος φωτογράφος Άντρος Ευσταθιού αποφάσισε να πάρει άδεια και να φωτογραφίσει το «κουφάρι» του αεροδρομίου αλλά σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει και κάποιους ανθρώπους. Ανθρώπους που κάποτε δούλευαν στο αεροδρόμιο. Μια μικρή γεύση σας δίνουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύω.

Εικαστικά, Αεροδρόμιο Λευκωσίας, Art, Άντρου Ευσταθίου, Nikos On Line Εικαστικά, Αεροδρόμιο Λευκωσίας, Art, Άντρου Ευσταθίου, Nikos On Line

Εικαστικά, Αεροδρόμιο Λευκωσίας, Art, Άντρου Ευσταθίου, Nikos On Line

Εικαστικά, Αεροδρόμιο Λευκωσίας, Art, Άντρου Ευσταθίου, Nikos On Line

——————————-

Στην ενότητα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ θα βρείτε πολλά άρθρα για ζωγράφους και ζωγραφική

https://www.nikosonline.gr/category/%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.