Στο μικροσκόπιο 5.260 πλούσιοι δημόσιοι υπάλληλοι

5
873

emvasmata-dimosioi-ypallhloi-kentrinews

Αποκαλυπτικά στοιχεία των για υπαλλήλους που έχουν στείλει ιλιγγιώδη ποσά στο εξωτερικό έρχονται στο φως και όλοι ελπίζουμε ότι θα δούμε τους υπαίτιους με χειροπέδες και τις περιουσίες τους να δημεύονται. Τα λεφτά αυτά ανήκουν στους Έλληνες φορολογούμενους που τόσα χρόνια πληρώναμε σαν μαλάκες.

Ανατριχίλα προκάλεσε η αποκάλυψη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν βγάλει στο εξωτερικό ποσά που ανέρχονται περίπου στο 1,5 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδώσει ήδη, λίστα με 415 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους, εν μέσω της έρευνας για τα υψηλά τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό. Ο έλεγχος επί των συγκεκριμένων υπαλλήλων όμως θα γίνει, ενώ η έρευνα επί των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν ακόμα θα συνεχιστεί επίσης.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης ζητά να μπουν στο μικροσκόπιο δημόσιοι υπάλληλοι που φέρεται να έχουν βγάλει μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, ενώ υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση προσαύξησης της περιουσίας που προέρχεται από άγνωστη ή μη σταθερή πηγή ο φορολογούμενος θα πρέπει να αποδείξει από πού πήρε αυτά τα χρήματα ή ότι φορολογείται από άλλες διατάξεις.

Χ ο ν τ ρ ι κ α

 • 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι, οι ίδιοι ή και με τους συζύγους τους, έχουν βγάλει από το 2010 σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού χρήματα που το σύνολο τους ανέρχεται στο 1.450.000.000 ευρώ.
 • Σχεδόν οι μισοί εξ αυτών είναι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών και βαθμίδων, ενώ οι υπόλοιποι είναι υπάλληλοι κυρίως των υπουργείων Υγείας (κυρίως γιατροί), Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Υποδομών και των ΟΤΑ.
 • Μετά την εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων, 415 από τους 5.260 υπαλλήλους, με συνολικό ποσό αποστολής εμβασμάτων 117.000.000 μέσος όρος 283.000 ευρώ ανά υπάλληλο), αποχώρησαν από το Δημόσιο για διάφορους λόγους.

Α ν α λ υ τ ι κ α

 • Από αυτούς τους 5.260 σχεδόν οι μισοί είναι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών και βαθμίδων, οι οποίοι έχουν στείλει στο εξωτερικό περισσότερα από 450.000.000 ευρώ.
 • Περίπου 600 είναι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας (κυρίως γιατροί), οι οποίοι που έχουν εμβάσει συνολικά περισσότερα από 120.000.000 ευρώ, ενώ 500 είναι υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχουν αποστείλει εμβάσματα ύψους 160.000.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους υπαλλήλους έχουν θητεύσει σε θέσεις που συνδέονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα, είτε στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών είτε σε αντίστοιχα γραφεία των Γενικών Επιτελείων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
 • Άλλοι 400 είναι υπάλληλοι που εργάζονται σε ΟΤΑ ή σε Νομικά Πρόσωπα των δήμων. Αυτοί φέρονται να έχουν αποστείλει στο εξωτερικό ποσά που αγγίζουν τα 90.000.000 ευρώ, ενώ 320 είναι υπάλληλοι (όχι εφοριακοί ή τελώνες) του υπουργείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων φορέων του, οι οποίοι απέστειλαν εμβάσματα που το συνολικό ύψος τους ξεπερνά τα 42.000.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι 241 από τους 415 αποχωρήσαντες ήταν ιατρικό προσωπικό ηλικίας από 42 έως 67 ετών, με τη μεγάλη πλειονότητα να είναι μεταξύ 50 και 60 ετών. Το σύνολο του ποσού που έμβασαν ανέρχεται στα 65.000.000 ευρώ.
 • Επίσης, 101 είναι πρώην εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, που απέστειλαν 27.300.000 ευρώ.

Αυτοί λοιπόν κυρίες και κύριοι είναι οι συμπολίτες μας, οι συμπατριώτες μας που έτρωγαν κι’ έπιναν εις υγεία των κορόιδων. Μήπως τελικά ο Πάγκαλος είχε δίκιο που έλεγε ότι «Μαζί τα φάγαμε»;

plousioi-620x320

plousioi-vila-merisma-660

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τι να σου πω Νικο μου! ! ! μπορει να ειναι και ετσι … απο τα παραπανω γραφομενα μαλλον ετσι πρεπει να ειναι δηλαδη με λιγα λογια εχουν εξοχους συμπατριωτες να τους χαιρομαστε….. 🙁 🙁 🙁

 2. Καλημέρα. Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος αλλά έχω ενστάσεις ειδικά για τον συγκεκριμένο κύριο. Τη συγκεκριμένη δήλωση την έκανε στο γαλλικό κανάλι, έτσι; Έχω λοιπόν να πω 4 πράματα:

  1. Ομολόγησε ότι διόρισε κι ο ίδιος;
  2. Αν στο 1 ναι, είναι σα να ομολογεί ότι δεν πίστευε στις δυνατότητες/ικανότητές του. Μα, αν δεν πίστευε ο ίδιος στον εαυτό του, γιατί έβαλε υποψηφιότητα; Και γιατί ήθελε να φορτώσει στην πατρίδα του έναν που ο ίδιος δεν έκρινε ικανό;
  3. Αφού έκανε μια τέτοια ομολογία (την 1), γιατί δεν είπε και ονόματα και να πουν κι όλοι οι άλλοι και να απολυθούν όσοι “συνδαιτημονίστηκαν” και σα μπιπ πληρώνουμε τώρα όλοι οι υπόλοιποι; Στους δε υπόλοιπους θα προσθέσω τους λεγόμενους ρομαντικούς/αφελείς/χαζούς/περιθωριακούς/γραφικούς που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ προτίμησαν τις ελιές από τις γαρίδες, εφόσον δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τις δεύτερες με την εργασία τους. Γιατί τόσα χρόνια υπήρχαν κι αυτοί, ξέρετε… και πάντα τους αγνοούσαν με περιφρόνηση-υποτιμητικά γιατί δε ζούσαν “έξυπνα” και δεν ακολουθούσαν το “ωχ ρε αδελφέ”. Ή λέτε αυτοί δεν ήξεραν να μπαίνουν σε γραφεία κλπ ώστε να “φάνε”; Ήξεραν και παραήξεραν και αηδίαζαν. Κι είχαν τα @@ και το ήθος να διεκδικήσουν τη ζωή τους με την αξία τους. Τώρα λοιπόν στην πληρωμή όσων “έφαγαν” οι άλλοι που τους κορόιδευαν ε τώρα τους υπολογίζουν!
  4. Ο κύριος απέδωσε και χαρακτηρισμούς; Να ενημερώσω πως η μάνα μου, όπως και χιλιάδες άλλες μάνες, ποτέ δεν “έφαγε”. Λαντζιέρα ήταν κι ως λαντζιέρα έβγαλε τη σύνταξή της. Και πήγε στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων. Είναι κι η μάνα μου μία “conne”;

  Κλείνοντας, θα πω ότι τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας πάντα είχαν λίγο προσωπικό, πέρα βέβαια από τις ελλείψεις σε ποιότητα (χώρων, φαγητού). Γνώμη μου λοιπόν είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι μάλλον δεν έκαναν κακό. Παραπάνω έπρεπε να διοριστούν. Τη ζημιά την έκαναν άλλοι. Για να μην πούμε τα περί τεχνητής κρίσης.

 3. Βεβαίως και υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που έκαναν την δουλειά τους σωστά και περήφανα. Αλλά επειδή η πλειοψηφία μπήκε στο δημόσιο με απάτη, ή με βύσμα, ή με δεν ξέρω και γω με ποιον άλλο τρόπο… τους παίρνει όλους η μπάλα….. κακώς. Αλλά όλοι μας ξέρουμε τι έχουμε περάσει σε κάθε επαφή μας με το δημόσιο-και τον τρόπο που μας αντιμετώπιζαν. Και τώρα όλα αυτά που διαβάζουμε μας έχουν φρικάρει…..

 4. Μην αρχίσει ο καθένας να εξαιρεί τον εαυτό του…. γιατί και εγώ θα σου πω ότι ΠΟΤΕ δεν πήρα μίζα σε όποια εταιρία και να δούλεψα. ΠΟΤΕ δεν χρώσταγα σε κανέναν. ΠΟΤΕ δεν “έκλεψα” την εφορία ή το ΙΚΑ…. Ποτέ δεν εξαπάτησα κανένα και με πήρε και μένα η μπάλα και τραβάω ότι τραβάω επειδή η πλειοψηφία των συμπατριωτών μου είναι απατεώνες, φοροφυγάδες και φόρο- οφειλέτες….. Βολεψάκηδες, παρτάκηδες, ωχ αδερφέ κτλ. κτλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.