Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο

Ένα εντυπωσιακό σπίτι “κρυμμένο” σε μια πλαγιά της Σερίφου μοιάζει με καταφύγιο απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον. Γι’ αυτό και οι αρχιτέκτονες ονόμασαν αυτό το project τους nCaved, ίσως γιατί μοιάζει με σπηλιά – χωμένη μέσα στο βουνό.

0
905

Ένα εντυπωσιακό σπίτι “κρυμμένο” σε μια πλαγιά της Σερίφου μοιάζει με καταφύγιο απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον. Γι’ αυτό και οι αρχιτέκτονες ονόμασαν αυτό το project τους nCaved, ίσως γιατί μοιάζει με σπηλιά – χωμένη μέσα στο βουνό.

Το σπίτι σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική ομάδα του Mold Architects και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους, τόσο για την σύλληψη της ιδέας όσο και για την εκτέλεση. Το αποτέλεσμα , απ’ ότι βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι συγκλονιστικά εντυπωσιακό.

Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr

Η ανάγκη δημιουργίας ενός καταφυγίου σε μια τοποθεσία που έχει αφοπλιστική θέα και είναι εκτεθειμένη σε ισχυρούς βoρειοκυκλαδίτικους ανέμους, οδήγησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Mold Architects στην απόφαση να σκάψει την πλαγιά για να “κρύψει” εκεί ένα θερινό ησυχαστήριο, που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Μερικοί θα πουν ότι είναι πολύ υπερβολικό ή εκκεντρικό, αλλά σίγουρα κανείς δεν θα πει πως είναι κάτι το δεν συνηθισμένο. Για τα δικά μου γούστα πάντως είναι αριστούργημα.

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο είναι αυστηρά γεωμετρικό και παράλληλα λιτό και λειτουργικό- όπως πρέπει να είναι κάθε καλοκαιρινό σπίτι. Η θέα μάλιστα από το σαλόνι σου κόβει την ανάσα. Αυστηρό, στιβαρό, πέτρινο όλο, εκτός από τις προσόψεις που είναι γυάλινες: “Το μπροστινό μέρος είναι πλήρως ανοιχτό προς τα ανατολικά, ενώ τα πίσω παράθυρα πλαισιώνουν τους εσωτερικούς κήπους, ενισχύοντας τη ροή του αέρα και επιτρέποντας στο φως να εισέλθει στο σπίτι”, λένε οι άνθρωποι από το αρχιτεκτονικό γραφείο.

Ο φυσικός φωτισμός και ο εξαερισμός, οι πέτρινοι τοίχοι, η ιδιαίτερη “πράσινη” οροφή που μπερδεύεται σαν τον χαμαιλέοντα στο φυσικό τοπίο, καθώς και η σωστή μόνωση, προσθέτουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά ενεργειακής απόδοσης στο σπίτι, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στους ιδιωτικούς χώρους του σπιτιού.

Το σπίτι χωρίζεται σε τρία επίπεδα: υπνοδωμάτια, καθιστικά και ξενώνας. Τα δύο πρώτα επικοινωνούν εσωτερικά, ενώ ο ξενώνας είναι εντελώς ανεξάρτητος. Μια υπέροχη σκάλα – που μοιάζει να αιωρείται – συνδέει αυτά τα τρία επίπεδα εξωτερικά και οδηγεί στην κύρια είσοδο, που βρίσκεται η σοφίτα του καθιστικού. Μπαίνεις από την κορυφή δηλαδή και κατεβαίνοντας ανακαλύπτεις όλο το σπίτι.

Απολαύστε τις φωτογραφίες του Γιώργη Γερόλυμπου, γιατί τα λόγια είναι φτώχεια.

Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr

Δείτε ακόμα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

Ένα μαγευτικό σαλέ στην Αράχωβα: https://bit.ly/2N21D2h

Η Βίλα Mandra στην Μύκονο: https://bit.ly/3mE0RoH

Ένα σπίτι καταφύγιο στον Ταϋγετο https://bit.ly/3vM4cqs

Ένας στάβλος στην Σαντορίνη: https://bit.ly/2K6DdQO

Σπίτι στην Κάρπαθο: https://bit.ly/2UoaD45

Ξενοδοχείο στην Κουρούτα: https://bit.ly/2Oy1hNx

Καλοκαιρινό σπίτι στην Πελοπόννησο: https://bit.ly/2tg9sEn

Σπίτι στην Τζιά: https://bit.ly/2D7N7xp

Μια minimal βίλα στην Σύρο: https://bit.ly/2GTjPrc

Στην Τήνο μια από τις πιο εντυπωσιακές πισίνες στον κόσμο: https://bit.ly/2GKQpeM

Bold Type Hotel: Ένα διαμάντι στην Πάτρα https://bit.ly/3qqNJ8e

Φτιαγμένο από 1.112 κομμάτια ξύλου: https://bit.ly/31YMvaM

Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr Συγκλονιστικό σπίτι στην Σέριφο, nCaved, Mold Architects, Serifos island, Greece, καλοκαιρινό σπίτι, νησί, Σέριφος, nikosonline.gr

——————————————

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.