Συνεχίζει το όνειρο του παππού του…..

0
142

Screen shot 2014-09-22 at 1.45.33 PM - Αντίγραφο

Ο εγγονός του πολιτικού και λογοτέχνη Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα έχει κάνει δυναμική είσοδο στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Στα 28 του χρόνια o Αλέξανδρος Ιωάννου πιστεύει
ότι το γραφικό Μέτσοβο μπορεί να γίνει κέντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος όχι μόνο χάρη στα παραδοσιακά προϊόντα ή στο κρασί αλλά κυρίως λόγω της καταπληκτικής, μετσοβίτικης παρμεζάνας

Ο 28χρονος, Αλέξανδρος Ιωάννου δεν ασχολείται με την πολιτική, αλλά με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Ο εγγονός του Ευάγγελου Αβέρωφ, παρ’ όλο που ήταν φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ, δεν ενθουσιάστηκε ποτέ με το αντικείμενο αυτό και αποφάσισε να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Ο ξενώνας της οικογένειας Αβέρωφ, στο Μέτσοβο, ένα εγχείρημα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ήταν ο επόμενος, αυτονόητος, σταθμός του. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Deree, ανέλαβε ενεργό ρόλο στις οικογενειακές επιχειρήσεις, στο παραδοσιακό «Κατώγι Αβέρωφ» με τα δεκαπέντε δωμάτια, το κελάρι με τα κρασιά και τους αμπελώνες, που πρωτοφύτεψε στις απόκρημνες πλαγιές της Πίνδου ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ.

Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος Αβέρωφ επεκτείνονται, εκτός από τον ξενώνα και το οινοποιείο, στο τυροκομείο, το Μουσείο Ιδρύματος Αβέρωφ, με μια σπάνια συλλογή από πίνακες αλλά και σε ένα wine bar στο Παγκράτι. Ο Αλέξανδρος Ιωάννου, παρόλο που κατάγεται από οικογένεια που άφησε έντονο στίγμα στη μεταπολεμική πολιτική ιστορία της χώρας, δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική, αν και αυτό θα ήταν ιδιαίτερα εύκολο για τον ίδιο. Τα άμεσα ενδιαφέροντά του είναι τα ταξίδια, ο αθλητισμός και η μαγειρική, ενώ το μεγάλο του όραμα είναι να δημιουργήσει ένα θεματικό πάρκο σχετικά με την οικογένεια Αβέρωφ.

???????????????????????????????

Σήμερα το οινοποιείο Αβέρωφ παράγει 20 διαφορετικές ετικέτες και περίπου 800.000 φιάλες, μέρος των οποίων εξάγουν στην Αμερική, στην Κίνα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

averof12_0

249

Το Κατώι Αβέρωφ είναι αριστούργημα

13301021

Ένα από τα δωμάτια του ξενώνα

1_M

Οι αναμνήσεις που έχει ο Αλέξανδρος Ιωάννου από τον παππού του είναι ελάχιστες, μια και πέθανε όταν ήταν μόλις 4 ετών.
———————-

Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

ImageHandler (1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here