Σ’ έχω κάνει Θεά !!!

Είναι η πιο cult λαϊκή μας τραγουδίστρια, την αγαπάω και αναγνωρίζω την γνήσια λαϊκή της φλέβα. Ευκαιρία να τα πούμε λιγάκι, μια και την ξέρω από τα πρώτα της βήματα. Αποκλειστικά στο nikosonline.gr

0
971

Είναι η πιο cult λαϊκή μας τραγουδίστρια, την αγαπάω και αναγνωρίζω την γνήσια λαϊκή της φλέβα. Ευκαιρία να τα πούμε λιγάκι, μια και την ξέρω από τα πρώτα της βήματα. Αποκλειστικά στο nikosonline.gr

10 + 1 ερωτήσεις στην Κατερίνα Στανίση

 1. Κατερίνα μου που σε πετυχαίνω; Ακόμα στην Αθήνα είμαι. Μόλις τέλειωσα το καινούργιο μου τραγούδι και … βασανίζομαι…[γέλια]

Κατερίνα Στανίση, Katerina Stanisi

 1. Πριν ξεκινήσω τις ερωτήσεις μου, θέλω να σου θυμίσω δύο πράγματα, για να τσεκάρω την μνήμη σου. Πρώτον, φωτογράφηση για το εξώφυλλο του πρώτου σου άλμπουμ «Μυστικέ μου έρωτα». Είχα την ιδέα να σου βάλω στο φόντο ένα νεαρό άντρα πλάτη… Τι θυμάσαι από τότε; Τα πάντα θυμάμαι Νίκο μου! Την φωτογράφηση την κάναμε στο στούντιο της Αλίντας Μαυρογέννη και ήταν ένας δίσκος που πούλησε εκείνη την εποχή πάνω από 80.000 αντίτυπα. Το «Μυστικέ μου έρωτα» ήταν ένα τραγούδι που έγινε τεράστια επιτυχία κι έχει μια ιστορία πίσω του. Θα στην πω. Το τραγούδι αυτό μου το είχε δώσει ο Τάκης Μουσαφίρης και το έλεγα στο μαγαζί. Ήταν τιμή μου που μου το εμπιστεύτηκε, γιατί εκείνος ήταν διάσημος και πολύ πετυχημένος συνθέτης και εγώ τότε μικρή και άσημη. Επί δύο χρόνια λοιπόν το έλεγα στο μαγαζί που εμφανιζόμουν και γινόταν χαμός. Πολλές τραγουδίστριες λοιπόν του το ζήτησαν αλλά ο Τάκης- προς τιμήν του- δε το δώσε σε καμία. Εγώ εντελώς άβγαλτη του έλεγα «δώσ’ το Τάκη μου», αλλά εκείνος μου έλεγε, «εγώ την δική σου φωνή θέλω σ’ αυτό το τραγούδι».
 1. Δεύτερο. Στην μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Ολυμπιακό στάδιο που σχεδόν σε πήγαμε με το νυφικό να τραγουδήσεις. Τι θυμάσαι από εκείνη την βραδιά; Χαχαχαχα όλα τα θυμάσαι. Ήταν μια μεγάλη βραδιά. Φρεσκοπαντρεμένη εγώ σ’ ένα γήπεδο με 80.000 κόσμο. Τα είχα χάσει. Ο Νταλάρας με παρουσίασε σε ένα γεμάτο στάδιο. Τα πόδια μου έτρεμαν. Μεγάλες στιγμές που είναι πάντα μέσα μου.
 1. Και ερχόμαστε στο σήμερα. Ετοιμάζεις κάτι για το καλοκαίρι; Όπως σου είπα τέλειωσα την ηχογράφηση του «Βασανίζομαι». Μια λέξη που βλέπαμε πολύ συχνά στους τοίχους της Αθήνας, και τώρα έγινε τραγούδι. Τα λόγια έχει γράψει ο Στέλιος Μαργωμένος και την μουσική ο Σωτήρης Αγραφιώτης. Κάνω συνέχεια εμφανίσεις στην επαρχία… κι’ έχει ο Θεός!
 1. Όταν το πρωτάκουσες το κομμάτι τι ήταν αυτό που σου άρεσε; Κατ’ αρχήν με εκφράζει η έννοια της λέξης, αλλά και σαν τραγούδι το βρήκα ότι μου πήγαινε πολύ. Είναι ένα μοντέρνο τσιφτετέλι με σημερινούς ρυθμούς, και είναι Στανίση 100%. Παρ’ όλο που είναι ατάκα, σαν λέξη έχει πολύ ωραία νοήματα και εικόνες.
 1. Κάνεις δηλαδή ένα γερό comeback με το «Βασανίζομαι». Στην προσωπική σου ζωή βασανίζεσαι ή περνάς καλά; Χαχαχα πάντα βασανίζομαι όπως όλοι μας. Η ζωή είναι ωραία με τα βάσανα της αλλιώς θα ήταν μονότονη.
 1. Και μια και είπα comeback, η Άντζελα Δημητρίου γιατί δεν σε χωνεύει; Δεν ασχολούμαι Νίκο μου με τέτοια πράγματα…..
 1. Για τον χειμώνα τι σχέδια έχεις; Κάτι κουβεντιάζω, αλλά αν δεν συμφωνήσω δεν μπορώ να πω τίποτα.
 1. Από τις σύγχρονες γυναίκες λαϊκές τραγουδίστριες, έχεις ξεχωρίσει καμία που να σου αρέσει; Λίγα πράγματα. Πάνε να το «φάνε» το λαϊκό τραγούδι, αλλά δεν θα τους περάσει. Το λαϊκό τραγούδι είναι βγαλμένο από το λαό και απευθύνεται στον λαό. Όλα τα άλλα είναι βλακείες. Βλέπεις ότι όπου τραγουδούν οι λαϊκοί γίνεται χαμός. Είδες τι έγινε πέρυσι που ήμουν με τον Μαζωνάκη. Σταφύλια ο κόσμος.
 1. Τι δεν σου αρέσει αυτή την περίοδο; Που βλέπω τον κόσμο να μιζεριάζει με όλα αυτά που συμβαίνουν. Στεναχωριέμαι. Θέλω να περνάμε όλοι καλά. Η στεναχώρια και η μιζέρια θα φέρουν κι’ άλλα κακά. Θα φέρουν αρρώστιες…..

Και η 11η ερώτηση και απάντηση ανήκει σε σένα

 1. Τι πιστεύεις βαθιά μέσα σου; Ότι σου δίνεται, μπορεί να σου ζητηθεί πίσω. Ότι αποκτάς με την αξία σου, θα είναι για πάντα δικό σου.

Κατερίνα Στανίση, Katerina Stanisi

Η Κατερίνα Στανίση γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου στη Νάουσα. Σε ηλικία επτά ετών, μαζί με την οικογένειά της μετανάστευσαν στην Γερμανία, λόγω της φτώχειας και της ανεργίας που μάστιζε την δεκαετία του ’60 την Ελλάδα. Στην Γερμανία, εργάστηκε σε εργοστάσια, στην λάντζα εστιατορίων και σαν οικιακή βοηθός. Σε ηλικία δεκαέξι ετών ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο, στο νυχτερινό κέντρο Maxim στην Γερμανία. Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά της και έκλεισε την πρώτη επαγγελματική της συνεργασία στο νυχτερινό κέντρο Mocambo στην Λάρισα, όπου τραγούδησε τρεις σεζόν μαζί με τον, επίσης, ανερχόμενο τότε Πασχάλη Τερζή. Το 1976, άρχισε την συνεργασία της με την μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Ρίτα Σακελλαρίου, κάνοντας δεύτερες φωνές στα νυχτερινά κέντρα, όπου εμφανιζόταν, και σε δίσκους της. Το 1982, ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών Τάκης Μουσαφίρης, θα της χαρίσει την πρώτη της επιτυχία, το τραγούδι “Μυστικέ μου έρωτα”. Το 1983 συνεργάστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα σε μια σειρά συναυλιών στον θέατρο “Ορφέας”, στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας και στο εξωτερικό. Η συνεργασία τους αυτή ηχογραφήθηκε και ο δίσκος “Τα τραγούδια μου” ξεπέρασε τις 700.000 πωλήσεις, έγινε πολυπλατινένιος και μέχρι σήμερα αποτελεί τον πιο εμπορικό live δίσκο. Το 1988 και το 1989 συνεργάστηκε με τον Στέλιο Καζαντζίδη, στους δίσκους του “Ελεύθερος” και “Ό,τι δεν είπα”. Ο Στέλιος Καζαντζίδης είχε δηλώσει ότι η Κατερίνα Στανίση και η Πίτσα Παπαδοπούλου αποτελούν τις αυθεντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας. Το 1998 συνεργάστηκε με τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Λίνα Νικολακοπούλου, στον δίσκο “Σπεράντζα”. O συγγραφέας Κώστας Ζουράρις την έχει χαρακτηρίσει “ιέρεια του λαϊκού τραγουδιού”. Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους συνθέτες και στιχουργούς, όπως επίσης με μεγάλα ονόματα της νυχτερινής ζωής της Αθήνας. To Πάσχα του 2013 πρωταγωνίστησε- σαν κουμπάρα- στο διαφημιστικό spot της γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo. To 2014 συμμετείχε στο τηλεοπτικό show του Mega“Just the two of us” ως coach του μοντέλου Γιώργου Παράσχου. Έχει κάνει ένα γάμο με τον γιο της Ρίτας Σακελλαρίου, Τάκη Θέμελη, με τον οποίο έμεινε μαζί για δεκατέσσερα χρόνια. Ο γάμος της σημαδεύτηκε από την βίαιη συμπεριφορά του συζύγου της, την οποία και κατήγγειλε.

Κατερίνα Στανίση, Katerina Stanisi Κατερίνα Στανίση, Katerina Stanisi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.