Τέτοια παιδιά μου αρέσουν…..

1
811

vassileiouu-thumb-large

Ο Άγγελος Βασιλείου είναι παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά και αριστούχος μαθητής. Ένας 17χρονος που ζει με στρατιωτική πειθαρχία, συνδυάζοντας τη σχολική ζωή με παγκόσμιες διακρίσεις στο μοντέρνο πένταθλο. Διάβασα γι’ αυτό το παιδί, έψαξα, έμαθα περισσότερα και θέλω να σας τον παρουσιάσω.

————————————

Από τις 7 το πρωί, πριν καλά– καλά ξημερώσει ο Άγγελος βρίσκεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κολεγίου Ψυχικού, όπου προπονείται κάθε μέρα πριν ξεκινήσει το μάθημα του. Ξέρει ότι η φράση «ελεύθερος χρόνος» δεν ισχύει για εκείνον, όπως επίσης ξέρει πολύ καλά ότι μόνο με στρατιωτική πειθαρχία και ζωή μοναχού μπορεί να κάνει θαύματα σε ένα 24ωρο.

Θέλετε να μάθετε τι κάνει στο 24ωρο του; Ξύπνημα στις 6.30, δίωρη προπόνηση, σχολείο έως τις 3.30 (στα διαλείμματα, αντί να παίζει με τους φίλους του, κάθεται στην τάξη και μελετάει), δεύτερη προπόνηση μετά τη λήξη των μαθημάτων, 4 ώρες φροντιστήριο και επιστροφή στο σπίτι. Κατά μέσον όρο κοιμάται 5 ώρες την ημέρα και επιτρέπει στον εαυτό του μία βόλτα μόνο κάθε Σάββατο. «Το μοντέρνο πένταθλο είναι ένα σύνθετο αγώνισμα που συνδυάζει ταχύτητα, αντοχή και τεχνική. Οι αθλητές που καταφέρνουν να διαπρέψουν σε αυτό δεν είναι απλοί πρωταθλητές, είναι μαχητές» λέει ο ίδιος.

Στα 17 του, έχει ακούσει δύο φορές τον Εθνικό Ύμνο στο βάθρο του νικητή. Πέρυσι τέτοια εποχή, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κύπρο τερμάτισε πρώτος και τρίτος στην κατηγορία των παίδων, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου στη Γουατεμάλα στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής μοντέρνου πεντάθλου εφήβων: Κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο τρίαθλο, που περιλαμβάνει σκοποβολή, κολύμβηση, τρέξιμο και στο δίαθλο (200 μ. κολύμβηση – 3.000 μ. τρέξιμο), όπου μάλιστα σημείωσε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία εφήβων, με χρόνο ρεκόρ 10:37.

Ξεκίνησε να κολυμπάει όταν ήταν μόλις 5 ετών και επί μία δεκαετία κυριολεκτικά ζούσε μέσα στο νερό. Στο Γυμνάσιο σκέφτηκε να αποσυρθεί από τον αθλητισμό για να αφιερωθεί στο διάβασμα, αλλά στο Λύκειο… μετάνιωσε γι’ αυτές τις σκέψεις του και έγινε μέλος της ομάδας στίβου. Έπειτα από προτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στα 16 του πήγε μόνος για 25 μέρες στη Βουλγαρία για να προπονηθεί στο μοντέρνο πένταθλο. Ήταν, τότε αρχάριος, αλλά η νίκη που ήρθε αργότερα στην Κύπρο τον έκανε να πάρει το άθλημα στα σοβαρά. Ήθελε όσο τίποτα να πάει στην Ολυμπιάδα Νέων, αλλά, ενώ πέρασε στα προκριματικά, δεν γινόταν να πάει γιατί το συγκεκριμένο αγώνισμα δεν υφίσταται στην Ελλάδα.

Για τέτοια παιδιά θέλω να γράφω καθημερινά. Γίνεται; Συγκινούμαι λες και είναι δικό μου παιδί.

Έτσι, χορηγοί και υποστηρικτές του έγιναν οι γονείς του. Ήταν εκείνοι που τον ώθησαν να μην παρατήσει τα μαθήματά του για χάρη του αθλητισμού, αλλά να προσπαθήσει να τα συνδυάσει. Έτσι το 2013 ο Άγγελος βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ ως ο καλύτερος νέος Έλληνας αθλητής με τις υψηλότερες ακαδημαϊκές διακρίσεις. Σήμερα συνεχίζει το πένταθλο ενώ παράλληλα σπουδάζει μηχανικός.

Μέσα απ’ την καρδιά μου, εύχομαι κάθε του όνειρο να γίνει πραγματικότητα και μακάρι να βρεθούν στο μέλλον κι’ άλλα παιδιά με τα ίδια όνειρα και τις ίδιες ιδέες.

1O_M

Vassiliou_M

Το μοντέρνο πένταθλο είναι ένα σύνθετο αγώνισμα που συνδυάζει ταχύτητα, αντοχή και τεχνική. Οι αθλητές που καταφέρνουν να διαπρέψουν σε αυτό δεν είναι απλοί πρωταθλητές, είναι μαχητές

vasileiou%2006

 

1 COMMENT

  1. Κάποιος να πει σ αυτόν τον άξιο και συμπαθή αθλητή
    ότι η σημαία μας δεν είναι πετσέτα ούτε κασκόλ ούτε εσάρπα.
    Αν την τιμά θα πρέπει να θέλει να την βλέπει να κυματίζει ψηλά.
    Όσο για την Εθνικότητα του μπορεί κάλλιστα να την δηλώνει με ένα ευδιάκριτο σήμα στη φανέλα του.
    Του εύχομαι να ανεβάσει την σημαία μας πολλές φορές σε αθλητικούς χώρους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.