Τέτοιες ταινίες μ’ αρέσουν

0
512

drive-2011

Παλιά την είχα βάλει να την δω σε dvd, αλλά πλάκωσαν κάποιοι φίλοι και την έβγαλα. Την ξέχασα. Σήμερα που τακτοποιούσα την ξαναείδα μπροστά μου και την ρούφηξα. Τέτοιες ταινίες μ’ αρέσουν.

Το Drive είναι μια αμερικανική νεο-νουάρ ταινία δράσης του 2011 σε σκηνοθεσία Nicolas Winding Cranston σε σενάριο του τρομερού Hossein Amini [βασισμένη στο βιβλίο του James Sallis]. Ο Hossein Amini είναι Ιρανο-Βρετανός, έχει βραβευτεί με Oscar διασκευασμένου σεναρίου και φέτος κάνει το ντεμπούτο του και σαν σκηνοθέτης στην ταινία «Tow faces of January” που γυρίστηκε και στην Αθήνα [διαβάστε περισσότερα για την ταινία στην στην ενότητα CINEMA].

Τόσο καλογυρισμένη, υπέροχα φωτισμένη, εξαιρετικό soundtrack με μουσική του Cliff Martinez και μερικά ωραία τραγούδια… Όπου χρειαζόταν τσίτωνε, αλλού ήταν χαλαρή και τρυφερή με αινιγματικούς χαρακτήρες και μια υποβόσκουσα αγωνία. Καμία σχέση με τις άθλιες ταινίες δράσης ή τα θρίλερ του σωρού.

Όπως και στο βιβλίο, η ταινία μιλάει για έναν ανώνυμο κασκαντέρ του Hollywood που αντικαθιστά τους πρωταγωνιστές σε σκηνές κυνηγητού με αυτοκίνητα, τρακαρίσματα κτλ. Η πλοκή και η δράση έχει συνέχεια ανατροπές που σε κάνει να την παρακολουθείς με αμείωτο ενδιαφέρον.

Πριν βγει στις αίθουσες είχε πάει σε διάφορα φεστιβάλ όπου απέσπασε και βραβεία, και εύφημους μνείες αλλά και θαυμάσιες κριτικές. Στις Κάννες έγραψαν ύμνους, στο Refn πήρε Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας και ήταν και υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στα BritishAcademyFilmAwards.

Στους βασικούς ρόλους δύο υπέροχοι νέοι ηθοποιοί. Ο εξαίρετος Ryan Gosling και η αγαπημένη Carey Mulligan. Τέλειοι και οι δυό τους. Επίσης καταπληκτικοί οι: Bryan Cranston , Oscar Isaac , και ο Albert Brooks .

Drive-Ryan-Gosling-Carey-Mulligan

drive

Carey Mulligan, Ryan Gosling

ryan-gosling-in-drive

350501

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.