Τέτοιους φίλους θέλουμε…..

1
952

Matthieu_Pigasse_CLAIMA20110809_0253_19

Συνήθως δεν φοράει γραβάτα, είναι τραπεζίτης, είναι εκατομμυριούχος, αριστερός, ροκάς και φίλος της Ελλάδας…..

Ο Matthieu Pigasse (Ματιέ Πιγκάς), γνωστός και σαν ο «αριστερός τραπεζίτης», θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το πρόσωπο των ημερών και όσο περνούν οι μέρες θα απασχολεί την επικαιρότητα όλο και πιο πολύ. Ο τραπεζίτης της γαλλογερμανικής χρηματοοικονομικής εταιρείας Lazard είναι ο «εκλεκτός» της νέας ελληνικής κυβέρνησης, καθώς το υπουργείο Οικονομικών τον επέλεξε ως σύμβουλο για θέματα δημόσιου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.

Γιος εκδότη τοπικής εφημερίδας, ο Pigasse, μεγάλωσε σε χωριό της Νορμανδίας και σπούδασε σε πανεπιστήμιο διοίκησης επιχειρήσεων στη Γαλλία. Η πορεία του σημαδεύτηκε από τη θητεία του πλάι στον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Dominique Strauss Kahn, με τον οποίο τους συνδέει στενή φιλία από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Στη συνέχεια προσελήφθη στην τράπεζα επενδύσεων Lazard France ως επικεφαλής ομάδας οικονομικών συμβούλων για την αναδιάρθρωση του χρέους αναπτυσσόμενων κρατών.

Ο Pigasse αποφάσισε να επεκταθεί και στον Τύπο, καθώς το 2009 αγόρασε το μουσικό περιοδικό «Les Incrokuptibles» και το 2010 επένδυσε ένα άγνωστο ποσό για να βοηθήσει στη διάσωση της εφημερίδας «Monde». Στην συνέχεια μαζί με τον Pierre Berge, τον σύντροφο του Yves Saint Laurent, και τον Xavier Niel, δισεκατομμυριούχο των τηλεπικοινωνιών, αγόρασαν εξ ολοκλήρου την εφημερίδα επενδύοντας ένα ποσό περίπου 110 δισ.
Ανακεφαλαιώνοντας, ο 46χρονος Matthieu Pigasse γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1968, είναι γενικός διευθυντής της τράπεζας Lazard, συνιδιοκτήτης της «Monde» και του περιοδικού «Nouvel Observateur», αλλά και πρώην κιθαρίστας ροκ συγκροτήματος. Όταν, λοιπόν, τον ρωτούν πώς τα προλαβαίνει όλα, ο ίδιος απαντά: «Ασχολούμαι με τα τραπεζικά το πρωί, με τις εκδόσεις το απόγευμα και με τη ροκ τη νύχτα.»

Le-tube-de-votre-vie_-Matthieu-Pigasse_article_landscape_pm_v8

195469-matthieu-pigasse-gad-pierre-berge-xavier-niel-a-leur-arrivee-dans-les-locaux-du-monde-le-24-juin-201

O Matthieu Pigasse, o Pierre Bergé και ο Xavier Niel είναι οι τρεις ιδιοκτήτες της “Monde”.

——————————-

Ένα blog για την ζωή, τον άνθρωπο και τις τέχνες. Ακολουθήστε το nikosonline.gr

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Pinterest: http://www.pinterest.com/NikosOnLine/

Matthieu-Pigasse-iconoclaste-rock-n-roll_article_landscape_pm_v8

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.